Nytår og Guds herlighedHer følger nogle tanker om denne uge af det bibelske nytår, som ikke er om efteråret, som den jødiske tradition siger. Ej heller i januar, som den sekulære tradition siger, men i denne uge, den første dag i måneden Nisan, den første måned (2. Mosebog 12:1).


Præcis i denne uge - i den ugentlige torahportion i den jødiske tradition, læses den sidste sektion af 2. Mosebog. Hvad finder vi her? Der var en signifikant begivenhed, som fandt sted på denne dato; dvs. det bibelske nytår.


2. Mosebog 40:2


בְּיוֹם־הַחֹדֶשׁ הָרִאשׁוֹן בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ; תָּקִים אֶת־מִשְׁכַּן אֹהֶל מוֹעֵד׃


”På den første dag i den første måned skal du rejse Åbenbaringsteltets bolig.”


Det var den første måned i det andet år. Alle begivenhederne siden udvandringen af Egypten til rejsningen af Åbenbaringsteltet tog ét år med forberedelse. Ved nytår det andet år var Tabernaklet med mødeteltet i endelig klart og sat op.


Åbenbaringsteltet var ikke alene sat op; men hele Guds herlighed fyldte tabernaklet.


2. Mosebog 40:34-35


וַיְכַס הֶעָנָן אֶת־אֹהֶל מוֹעֵד; וּכְבוֹד יְהוָה, מָלֵא אֶת־הַמִּשְׁכָּן׃ וְלֹא־יָכֹל מֹשֶׁה, לָבוֹא אֶל־אֹהֶל

מוֹעֵד, כִּי־שָׁכַן עָלָיו הֶעָנָן; וּכְבוֹד יְהוָה, מָלֵא אֶת־הַמִּשְׁכָּן׃


”Skyen dækkede Åbenbaringsteltet, og Herrens herlighed fyldte boligen. Moses kunne ikke gå ind, fordi skyen havde lagt sig over det, og Herrens herlighed fyldte boligen.”


Dette er den store betydning af Nytåret. Guds herlighed skal fylde mødestedet. Husk på at Tabernaklet og Templet er præstelige symboler, som også peger hen til en bre-dere åndelig betydning.


Der er her et profetisk løfte, at Guds nærvær og herlighed vil fylde alting. ”Hans herlighed skal fylde hele jorden” (4. Mosebog 14:21; Esajas 6:3; 11:9; Habakkuk 2:14; Salme 72:19). Årets første dag skal minde os om Guds ultimative mål: at fylde alt og alle med Sig selv. Slutformålet kendes fra den første tanke; slutningen fra begyndelsen.


Dette er baggrunden for at være klar til påske, som indtræffer umiddelbart efter, og som fremstiller Yeshua som Guds Lam, som fjerner verdens synd (Johannes 1:29).


Hvis det bibelske nytår markerer fylden af Guds herlighed, hvad betyder det så for dig og mig personligt i år? Lad os huske, hvorfor vi er her og hvad Guds ultimative formål med os er.


Må Herren velsigne dig med et guddommeligt nyt år, og må Hans herlige nærvær fylde dig i alt, hvad du gør!Contact Us

Email: info@reviveisrael.org

Revive Israel
Yad HaShmona, 90895
Judean Hills, 
Israel

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
ecfalogo 2.png
Copyright © 2021 Revive Israel. All rights reserved  |  Privacy Policy
Member Accredited.