Tillbaka till Arkiv

logo

Revive Israel Org

© 5.5 2017 Revive Israel Org

Drömmen: Kärlek till det som är i världen

Asher Intrater

Nyligen hade jag en dröm där jag gick igenom en serie av andliga prövningar om och om igen. Jag var helt bestört och trött på att vara tvungen att gå igenom så många prövningar. Jag visste att målet var att komma in i total och fullkomlig lydnad, men..........

I drömmen var det en ängel som log mot mig, precis då det såg ut som jag misslyckats och gett upp. Ängeln förklarade att den sista prövningen var för att ”besegra kärlek till världen”. Till min förlägenhet sa han att jag hade mycket ”kärlek till det som är i världen”.

Jakob 4:4 – Vänskap med världen är fiendskap mot Gud

I Johannes 2:15 – Älska inte världen, inte heller det som är i världen

Detta är inte bara omvändelse från synd. Vi som är efterföljare till Yeshua syndar i allmänhet inte, och vill inte synda. Och ändå kan det finnas en inre kärlek till denna världens saker, fastän vi inte syndar. Av den anledningen sa Yeshua till oss att be:

Matteus 6:12 – För oss inte in i frestelse …

Det är vår kärlek för saker i denna världen som leder in i frestelser, vilket leder oss till synd, vilket leder till fördärv. För att besegra kärlek till denna världen är det sista testet; rötter i våra hjärtan, platsen för eventuell frestelse.

Lukas 9:23 – Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och varje dag ta sitt kors och följa mig.

Första steget att följa Yeshua är att ”förneka” sig själv. Då vi säger ”Nej” till vänskap med världen är våra hjärtan fria och rena att följa Herren.


Sant Hjältemod

Tal Robin

Denna vecka firade vi Israels Självständighetsdag. Men precis som vi gör varje år dagen före Yom Ha’atzmaut, Israels Självständighetsdag, uppmärksammar vi Yom Ha’zikaron, Israels Minnesdag för att minnas familj och vänner som har stupat i tjänst för att försvara folket och landet Israel. Från dem som har mördats i terroristattacker till våra soldater dödade i strid, sätter hela vår nation denna dag till att komma ihåg.

På Revive Israel höll vi vår egen lilla minnesstund och jag delade några ord som talats av Yitzhak Sadeh, den kända befälhavaren för Palmach, föregångare till IDF. Detta speciella utdrag delades med vårt team:

Verkligt hjältemod kommer inte från mod, utan i villigheten att lägga ner sitt eget liv... Det är en fråga om moral.... Grunden för hjältemod är offret och offret är kärleken till sin nästa”.

-Yitzhak Sadeh


Dan Juster Teaching #3

Dan Juster shares a third teaching in Korea during a Passover conference.   

English teaching with Korean translation.


Hong Kong Outreach Recap

Asher shares about his recent trip to Hong Kong and discovers that God has been speaking to them and to him about coming in to proper alignment. To watch in English click here.


Tillbaka

Var med och be för vårt pågående arbete med inhemsk evangelisation, grundandet av Messianska Församlingar, Centret för Lärjungaträning, Profetiska lovsångs- och bönevakor på hebreiska samt ekonomiskt stöd till de behövande.