Tillbaka till Arkiv

logo

Revive Israel Org

© 28.4 2017 Revive Israel Org

Shavuot 2017

Vi vill inbjuda alla er till vår årliga tillbedjan- och lovsångsnatt på Shavuot/Pingst. Var med oss online via vår Livestream som kommer vara tillgänglig på vår websida och Facebooksida. Mer information kommer snart.


Vår del i Guds Rike

Taget från undervisning av Mati Shoshani

Min fru och jag gick nyligen ut på en date då vi besökte en lokal vingår här i Judeens kullar. Jag såg  på de vackra terasserna med rader av vinstockar. Guiden berättade för oss att för hundra år sedan fanns det inte något annat här än törnen och ogräs. Jag tänkte på profetian: Amos 9:14 ”Jag skall göra slut på mitt folk Israels fångenskap. De skall bygga upp sina ödelagda städer och få bo i dem. De skall plantera vingårdar och få dricka vinet från dem.”

Jag insåg att vi lever i en delvis uppfyllelse av den vision som Amos hade för nära 3000 år sedan då han såg in i framtiden och såg det vi ser idag. Allt omkring oss är ett mirakel! Allt om livet i Israel är en uppfyllelse av profetior; allt är ett stadium av det kommande gudsriket. Vi har en roll att spela i gudsriket i vår generation.

Hur fungerar gudsriket?

1. Yeshua är Konung

2. Gudsriket är tvådimensionellt, både himmel och jord.

3. Det sker gradvis och ökar i steg över tusentals år.

4. Allt i denna värld kan vara en del av gudsriket om vi överlåter det till att tjäna Gud.

5. Vi som är efterföljare till Yeshua är medborgare i gudsriket eller gudsrikets ”barn”.

6. Vi har äganderätt och auktoritet i det riket.

7. Vi har därför ansvaret att främja och föra in gudsriket.

Gudsiket började innan Yeshua föddes. Vi är del av processen i det gudsriket som gradvis tar herravälde över planeten jorden.

Uppenbarelseboken 11:15 ”Herraväldet över världen tillhör nu vår Herre och hans Smorde.”

Vi har en roll att spela i det gudsriket, både individuellt och kollektivt. Guds rike är inte skilt från den här världen. Om Yeshua bor i oss, då är Hans rike inom oss. Vi står i gapet för att påverka denna värld och för att föra in Yeshua's herravälde i världen genom allt vi gör på varje område i livet.


Evangelisera IDF Soldater

Rachel Netanel

Den sekulära Yeshivan i Ein Kerem har ett speciellt program för soldater som blivit inkallade till armén och Gud har gett oss vid Beit Netanel sådan favör hos deras ledare. Förra månaden frågade en officer, som tidigare varit med oss, om han kunde ta med 30 st fler unga soldater för att specifikt höra mig undervisa om Yeshua!

Som vanligt förberedde jag och Gilad en stor måltid, för i vår kultur, då de sitter ner för äta, bryter det isen och de är mer öppna för att höra vad jag har att säga. Jag blev förvånad över hur hungriga dessa unga människor var att lära sig mer om Yeshua. Jag berättade för dem hur Guds Son blev människa och kom för att ta våra synder och ge oss Hans rättfärdighet. De frågade så många frågor!

En av dem frågade, ”Vad kan vi göra för att Messias ska komma?” Jag sa att först av allt måste du be Gud att visa dig sanningen. Om du läser Tanakh, nämns Messias första gången i 1 Mose 3:15, ”Och jag ska sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din avkomma och hennes avkomma. Han skall krossa ditt huvud och du skall hugga honom i hälen.”

Vad betyder ”kvinnans säd” ? Det finns ingen annan kvinna där detta nämns därför att Messias får inte födas av mannen. Se vad som står i Jesaja 7:14; …. ”Se jungrun ska bli havande och föda en son och hon ska ge honom namnet Immanuel.”

De var förvånade och sa, ”Va! Detta finns i vår Tanakh?”

Samtalet varade i mer än tre timmar efter lunchen. De var så glada och flera vill komma igen och ta med sina familjer. Innan de gick gav de mig ett diplom för min tjänst till soldaterna som sa; ”I uppskattning för upplysande atmosfär och fascinerande samtal.”  Prisa Gud!


Dan Juster teaches in Korea #2

Dan Juster shares a second teaching in Korea during a Passover conference. English teaching with Korean translation. Watch here.


Revive Israel in Czech Republic: Recap

Tal and Roni shares about their recent trip to the Czech Republic. To watch in English click here.


We Want to Connect with You!

Every month we receive donations without an address, phone number or email details. This means we have no way of thanking you or connecting with you.

If you have donated to Revive Israel and have not heard back from us, please take a minute and let us know. Email Us!


Tillbaka

Var med och be för vårt pågående arbete med inhemsk evangelisation, grundandet av Messianska Församlingar, Centret för Lärjungaträning, Profetiska lovsångs- och bönevakor på hebreiska samt ekonomiskt stöd till de behövande.