Tillbaka till Arkiv

logo

Revive Israel Org

© 11.11 2016 Revive Israel Org

Jerusalem Global Gathering Sammanfattning

Andligt och relationsmässigt talat så har denna vecka i Jerusalem Global Gathering varit otrolig och histiorisk. Ledd av David Damian med omkring 3000 troende från 25 nationer. Äran och kärleken som delades mellan olika folkgrupper har nått en aldrig skådad nivå.

Asher: Vid ett tillfälle blev jag ombedd att komma upp på scenen för att representera en andlig fadersfigur för de messianska judarna i landet. Bröderna från Samoa placerade mig på sina breda axlar och förde mig fram för att lyfta upp en guldkrona, vilken symboliserar kungakronan som skall erbjudas till Yeshua. Då det var svårt för mig att hålla upp kronan högt, som en gåva till Yeshua, under en lång tid, sprang en grupp arabiska ledare upp på scenen för att hålla upp mina armar. Det fanns en känsla av vördnad i Pais Arena då vi spontant sjöng från Psaltaren 24 och proklamerade  ”Välsignad är Han som kommer i Herrens Namn”, Matteus 23:39.

Personligen kände jag mig mycket obekväm under hela den ”profetiska handlingen” och efteråt var jag tvungen att be över det. Samma kväll samtalade jag och David om händelsen och förklarade den symboliska betydelsen från ett bibliskt perspektiv.

Jag kände att min förlägenhet var ett indikativ på den messianska församlingens tveksamhet att lita på avsikter och metoderna hos ledarna i den internationella kyrkan. Detta var ett tecken, för att lita på våra bröder och systrar att lyfta oss upp till Gud's vilja.

De arabiska ledarna uttryckte en djup förbundsöverlåtelse till oss. De var villiga att ge sina liv i lojalitet till oss. (I själva verket så kan flera araber som kommit från muslimländer ha riskerat sina liv för att visa sig här). Vi kunde känna hur de var angelägna att inte bara vara i gemenskap med oss utan också för att hjälpa oss att uppfylla vår kallelse att kröna Yeshua vid hans andra tillkommelse. Då mina armar blev trötta höll de dem uppe. Vi insåg,  att mer än något trossamfund i världen,  kommer det att vara de arabiska kristna som kommer bekräfta och hjälpa de messianska judarna att uppfylla vår bestämdhet.

Under ledning av den Helige Anden gav vi en symbolisk demonstration av förbundets inriktning bland Guds folk, vilket kommer att vara nödvändigt för att kröna Yeshua som konung och välkomna Honom tillbaka för att regera och råda på denna planet. Och David ledde oss i bön för att bryta UNESCO's förklaring som förnekar judarnas historiska koppling till Tempelberget. Jag avslutade med en böneförklaring att Gud skapar ett nytt slags ”F N” från en andlig kvarleva i varje nation, enade tillsammans i kärlek och bön under Kung Yeshuas styre.

Cody: Det jag upplevde den första kvällen på Global Gathering denna vecka var otroligt. Vid ett tillfälle under lovsången blev sångarna och musikerna tysta. Under 20 minuter var hela byggnaden i en ”helig tystnad” i Gud´s närvaro. Ingen talade eller rörde sig; alla väntade på den Helige Anden under tystnad. Jag har aldrig upplevt att man gett så mycket tid för att vänta på Gud i tystnad i ett stort sammanhang – JAG ÄLSKAR DETTA, vi behöver MER av det! Ledarna på scenen låg på sina ansikten, gråtande. Sedan började en sång långsamt höjas från mängden, ”Helig, Helig, är Herren Gud Allsmäktig, värdigt är Guds Lamm....´Denna kör ledde till fler spontana körer som lyftes från mängden! Det var fantastiskt!

Se videoarkiv från Global Gathering:  HERE


Reaktioner på valet i USA

Så många i Amerika och runt om i världen är shockade över Trumps seger, som om det var en stor överraskning i sista minuten. Men i själva verket så bevisar det bara hur liberal och partisk media, både i Amerika och runt världen har blivit. Trump hade starkt stöd hela vägen igenom, men ingen ville erkänna det.

På måndagen, natten före valet ledde pastor Asher samlingen Global Gathering i en extremt intensiv förbön, för att kasta ut Jesibels andar och för att Guds vilja skulle ske i valet. Vi visste inte  vad eller hur valet skulle sluta. Vi är tacksamma till vår himmelske Fader för Hans fortsatt nåd för USA. Det återstår en lång uppförsbacke för att återupprätta gudaktiga och moraliska fundament i Amerika. Loppet av anpassning kan ta många år. Låt oss fortsätta i gemensam bön för massiv bättring, väckelse och reformation i Amerika, i Israel och i alla nationer. 


Suffering Leads To Glory

In this message Asher Intrater asks, "Is God calling you to suffer or to be glorified?" Sounds like a contradiction right? To the degree of suffering you go through in this life will determine the level of glory you display in the age to come.

Watch in English, HERE!


Benefits of the Kingdom

In this message from Everyday Church in Arroyo Grande, California Cody Archer preaches an evangelistic message by emphasizing the benefits we have access to as citizens in the kingdom of God. This was recorded live through our Facebook page.  Watch HERE


Bidra till att stödja Yeshua Chai TV

För att nå israeler med evangeliet om Yeshua, började vi för ett år sedan Yeshua Chai, en 24/7 Internet TV-kanal som sänder material som producerats av olika messianska församlingar i Israel. Vi fortsätter att stödja kanalen och behöver din hjälp! Vill du "gilla" oss på vår Facebooksida och bjuda in dina vänner att göra detamma! Vårt mål är att nå 2.000 ”gillar” denna månad! Tack för ert partnerskap och böner!


Tillbaka

Var med och be för vårt pågående arbete med inhemsk evangelisation, grundandet av Messianska Församlingar, Centret för Lärjungaträning, Profetiska lovsångs- och bönevakor på hebreiska samt ekonomiskt stöd till de behövande.