Tillbaka till Arkiv

logo

Revive Israel Org

© 30.9 2016 Revive Israel Org

Sekulära Israeliska ledares profetiska historia, del 2

Asher Intrater delar nästa tre av tio profetior vilka relaterar till det moderna Israel, till kyrkan, till den sista tiden och tusenårsriket. Mer kommer nästa vecka!

WATCH!
Undertexter finns på kinesiska, danska, franska, italienska, koreanska, polska, portugisiska och spanska.

Om du missade det kan du här lyssna på förra veckans  undervisning. Läs del 1 här.


Sekulära Israeliska ledares profetiska historia, del 2

Förra veckan började jag att dela om 10 profetiska nycklar som jag lärt mig genom att studera judisk historia, rabbiners tankar och aktuella händelser här i Israel. Här är några av de Aresterande nycklarna.

  1. Läsa Profeterna

David Ben-Gurion, visionär och ledare för modern zionism läste Bibeln, särskilt profeterna. Varje vecka hade han bibelstudium i sitt hem. Han undervisade Bibeln men han gjorde detta misstag; han tolkade Bibeln från en kommunistisk synvinkel, som ett slags socialistiskt arbete, emellertid gjorde han rätt då han uppmuntrade läsandet av Profeterna, och inte bara att läsa Bibeln men att försöka leva den. Jag tror att eftersom han tog inspiration från Skrifterna angående återuppbyggandet av nationen Israel, så valde Gud honom att bli Israels förste premiärminister.

  1. Regeringsförberedelse

Under tiden för det Brittiska Mandatet, före etablerandet av staten Israel, insåg också Ben-Gurion att en dag skulle vi ha en regering, men vi var inte redo ännu. Vi behövde bygga en organisation som kunde fungera som en regering så att vi var redo att ha en nation då det var dags. Han inrättade en organisation kallad ”Histadrut” och den började att fungera som en regering tills den senare blev en.

Jag tror att detta är ett profetiskt ord för kyrkan. Ekklesia är tänkt att vara två saker, inte bara folket som har blivit samlat från nationerna till att bli Kristi Kropp, men ordet Ekklesia betyder också det styrande organet eller koalition. Som troende är vi inte bara här för att driva en kyrka men att agera som vår egen ”Histadrut” eller ”pre-regering”. Vi förbereds nu för att leda Yeshua’s regering när Han återvänder. Det är därför vi tror på apostlar, profeter, evangelister, pastorer, lärare, äldste och diakoner och i kyrkans struktur, eftersom vi är under utbildning.                                                                                                                             

En regering styrs inte av en person, men av en hel grupp av människor. Det är vad lärjungskap handlar om; att göra sig redo att inneha en av positionerna i Hans regering.

  1. Militär Förberedelse

Ben-Gurion visste också att då vi förklarar den nya staten Israel  kommer varje nation i Mellanöstern att attackera oss inom 24 timmar. Vi var inte redo. Vi hade inga vapen eller soldater. Vi visste inte hur man strider. Så han lämnade över alla sina andra funktioner, höll ett träningsseminarium och inom 1,5 år bildade han ett militärt försvar.

Jag tror att detta är ett profetiskt ord som kommer från Kristi Kropp i Israel. Vi är på väg mot det största kriget i människans historia. Vi går in i en period då alla världens nationer kommer at attackera Israel, kristna och göra allt de kan för att hindra Yeshua’s andra tillkommelse. Jag säger inte att du måste lära dig att skjuta men vi behöver lära oss att bedja och profetera, att förstå Skriften och proklamera Gud’s Ord.

Återkom nästa vecka för mer information om dessa 10 moderna profetiska nycklar eller sign up för att ta emot våra e-postuppdateringar!


Yeshua talade Hebreiska

Av Simcha Davidov

Yeshua talade sitt modersmål; hebreiska, judarnas språk i Israel och språket i Skriften. Ängeln Gabriel talade hebreiska med Maria då han kom för att meddela henne att hon skull få en son genom den Helige Anden. Ängeln sa till henne; ”Du ska bli mor och få en son. Du ska ge honom namnet Yeshua”, Lukas 1:31.

Hans urprungliga namn har ingen betydelse på något annat språk men på hebreiska betyder det Frälsning. ”Hon ska föda en son och du ska ge honom namnet Yeshua ty han ska frälsa sitt folk från deras synder”, Matteus 1:21. På grund av betydelsen av namnet Yeshua som ”frälsare” är det tydligt att Maria och Josef talade hebreiska. Om de talade hebreiska, så gjorde Yeshua. 

Det ursprungliga Gamla Testamentet var skrivet på hebreiska och Yeshua citerade ofta Skrifterna på hebreiska. Han talade med sina lärjungar på hebreiska som var judarnas språk vid denna tid. All Yeshua’s undervisning var fylld av hänvisningar och ordföreningar med citat från de hebreiska Skrifterna. Därför är det återigen klart att han talade hebreiska.

Yeshua talade även arameiska, grekiska och latin då det var nödvändigt. På Yeshua’s tid fanns populära översättningar av Gamla Testamentet både på arameiska och grekiska.

Skriften på korset var på hebreiska först och även på latin och grekiska, de språk som användes i regeringen och kulturen vid tiden för Yeshua’s död och uppståndelse, Johannes 19:19-20.


Spara datumet: Baruch HaBa Israel Tour 2017

Anmälan till Baruch Haba Intercessory Conference & Tour den 9-18 maj 2017 har påbörjats. Det blir fullt snabbt, så anmäl dig snart!  sign up . Denna unika resplan har ordnats med målet att koppla dig personligen till Tents of Mercy, Revive Israel & Tikkun International då du reser i Israel. Förutom professionella guider kommer medlemmar i våra team att vara med på bussarna och på platserna för att undervisa och för gemenskap.

För mer info och för att registrera tryck: click HERE!


Uppdatering av 40-dagarsfastan

Om du deltar i  den 40 dagars gräsrotsfasta som började den 3 sep och slutar den 12 okt så kom ihåg att titta in på deras  BLOG för böneämnen och uppdateringar.


Tillbaka

Var med och be för vårt pågående arbete med inhemsk evangelisation, grundandet av Messianska Församlingar, Centret för Lärjungaträning, Profetiska lovsångs- och bönevakor på hebreiska samt ekonomiskt stöd till de behövande.