Tillbaka till Arkiv

logo

Revive Israel Org

© 23.9 2016 Revive Israel Org

Sekulära Israeliska ledares profetiska historia

Av  Asher Intrater

Asher Intrater delar de första tre av tio profetior vilka relaterar till det moderna Israel, till kyrkan, till den sista tiden och tusenårsriket. Mer kommer nästa vecka!

För att se här.
Undertexter finns på kinesiska, danska, franska, italienska, koreanska, polska, portugisiska och spanska.

Om du missade det kan du här lyssna på förra veckans introduction to this topic eller watch the video!

Under de senaste hundra åren har kyrkan undervisat mycket om det profetiska, vi tror i alla dess former. Det finns inga begränsningar för hur Gud kan tala till oss. Bibeln säger i Uppen-barelseboken 19:10 att Evangeliet självt är profetia. Det är ett av profetians två "ögon". Det andra "ögat" kommer från den bibliska, Israeliska världsbilden och vi behöver börja förstå det då vi fortsätter röra oss mot den sista tiden.

Ett sätt att lära sig denna uppfattning är att läsa den andra delen av Jesaja 61 med början från  domens dag och upprättandet av Guds rike i den här världen. Ett annat sätt är att helt enkelt läsa alla profetior från Jesaja till Malaki och förstå att mycket av det ännu inte har skett. Dessa är aktuella profetiska ord. Sedan läsa Uppenbarelseboken som visar hur Johannes sätter de Israeliska profetiorna och kyrkans profetior tillsammans för att kunna profetera till nationerna.

Här är ytterligare 10 nycklar som jag har lärt mig genom att studera judisk historia, rabbiners tankar och aktuella händelser här i Israel.

  1. Återställa Språket

Den första nyckeln var kanske det första moderna profetiska ordet angående Israel i den sista tiden. På slutet av 1870-talet hade Eliezer Ben-Yehuda en vision. Han kände att Gud talade till honom "du kommer att gå tillbaka och återställa profeternas språk i profeternas land". Han accepterade kallelsen och är idag känd som fader till det moderna hebreiska språket. Han flyttade sin familj till Israel 1881 och hans son var den första person att tala hebreiska som sitt modersmål.

Jag ser detta som en parallel med oss som en messiansk gemenskap i Israel, då vi återvänder inte bara till det hebreiska språket, men till att tala i tungor som den första kyrkan gjorde för första gången på Shavout (Pingst)  i Ap 2.

  1. Global Försoning

Den andra nyckeln var från Rabbi Kook, den förste överrabbinen i Israel och kanske den mest betydelsefulla i modern judisk historia. I början var de ultraortodoxa judarna emot nationen Israel. Faktiskt är de flesta av dem det fortfarande. Kook såg att de Israeliska pionjärerna var sekulära, ateister, kommunister; därför kunde inte rörelsen vara från Gud utan från djävulen. Men, för att de förde Gud's folk tillbaka till landet Israel enligt Bibelns profetior, skapade han en bro mellan ultra-ortodoxi och modern Zionism och genom att göra det lade han grunden för vad vi kallar modern ortodoxi. Idag är denna ström av judendomen pro-Israel och t o m tjänstgör i IDF (försvaret).

På samma sätt tror jag att vår kallelse som messianska är att föra tillsammans alla de olika aspekterna på Israel, inklusive ortodoxa och sekulära judar liksom den internationella Ekklesia (kyrkan). Genom historien har dessa gruppen motsatt sig varandra, fastän vi är tänkta att vara på samma sida. Så det andra profetiska ordet angående den sista tiden är sammanförandet av Israel och kyrkan.

  1. Stadier av återställandet

När Rabbi Kook tänkte på det moderna Israel, tänkte han inte att det var Gud's rike utan det första steget av återställandet som skulle leda till Gud's rike. Det måste finnas något slag av fysiskt återställande av landet och Israels folk så att förlossningen kan äga rum.

Vi säger detsamma. Det moderna Israel idag är inte Gud's rike utan snarare de första stegen i återställandet som leder till Gud's rike. Det är ett misstag att vara alltför zionistiska och kalla detta för Gud's rike och det är också ett misstag att helt förkasta idén. Vi säger att dessa är de första stadierna och den messianska gemenskapen är i mitten av det.

Återkom nästa vecka för mer information om dessa 10 moderna profetiska nycklar eller sign up för att ta emot våra e-postuppdateringar!


Spara datumet: Baruch HaBa Israel Tour 2017

Anmälan till Baruch Haba Intercessory Conference & Tour den 9-18 maj 2017 har påbörjats. Det blir fullt snabbt, så anmäl dig snart!  sign up . Denna unika resplan har ordnats med målet att koppla dig personligen till Tents of Mercy, Revive Israel & Tikkun International då du reser i Israel. Förutom professionella guider kommer medlemmar i våra team att vara med på bussarna och på platserna för att undervisa och för gemenskap.

För mer info och för att registrera tryck här.


Speciell möjlighet – Basunhögtiden

Den 1 oktober har vi en unik och profetisk sammankomst; Basunhögtiden. Denna händelse kommer att hållas på hebreiska och arabiska med engelsk tolkning i hörlurar. Detta kombinerar både den bibliska innebörden av att blåsa i shofaren, liksom betydelsen av samarbetet mellan arabiska kristna och messianska judar i Israel den sista tiden. Vi inbjuder även dig att deltaga!

Vi eftersträvar att samla in 7000 dollar för att täcka kostnaderna. Kan du så in en speciell gåva denna månad? För att göra det;  click HERE!


Reviving Hope

Bed för Gateways Beyond Geneva team då de organiserar "Reviving Hope". vilket är en högtidsförsamling som fastar och ber i Geneve, Schweiz och kringliggande region.

Den 1 okt från kl 10.00 till 22.00.

Om du bor i Europa uppmuntrar vi dig att vara med och att sprida ordet !

För mer information gå till  website hopegeneva.com.


Uppdatering av 40-dagarsfastan

Om du deltar i  den 40 dagars gräsrotsfasta som började den 3 sep och slutar den 12 okt så kom ihåg att titta in på deras  BLOG för böneämnen och uppdateringar.


Tillbaka

Var med och be för vårt pågående arbete med inhemsk evangelisation, grundandet av Messianska Församlingar, Centret för Lärjungaträning, Profetiska lovsångs- och bönevakor på hebreiska samt ekonomiskt stöd till de behövande.