Tillbaka till Arkiv

logo

Revive Israel Org

© 8.7 2016 Revive Israel Org

Tre steg för att förändra världen

Av Asher Intrater

Budskapet om Yeshua förändrar inte bara oss personligen, det förändrar också hela världen. Budskapet om personlig förändring kan kallas ”evangeliet om frälsning”, budskapet att förändra världen kan kallas ”evangeliet om riket”. Gud's Ord är ett litet frö i vårt hjärta, som växer tills det blir ett träd som fyller hela världen, Matt 13:22.                                            

Därför kallar Yeshua oss att förändra oss själva först och sedan att förändra världen. Evangeliet innehåller en utamaning till personlig helgelse och till världens återlösning.

Aspekter att förändra världen kan ses i tre steg:

  1. Världsevangelisation
  2. Världsväckelse
  3. Världsrestaurering

Vi kan se dessa tre steg i ett  ”tema” från Apostlagärningarna 1, 2 och 3, (Apostlagärningarna är inte bara en historiebok för oss, den är ett mönster för biblisk livstil och en profetisk vägledning för framtiden).

I Ap 1:8  Yeshua ger oss det viktiga mandatet att ”vittna om mig i Jerusalem, hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns”.

I Ap 2:27 Petrus citerar Joel som profeterar om en stor väckelse i de yttersta dagarna, ”Och det ska ske i de sista dagarna, säger Gud: Jag skall utgjuta min ande över allt kött”.

I Ap 3:21 Petrus sammanfattar att slutskedet i evangeliets budskap sker vid Yeshua's andra tillkommelse, som ”återställandet av allt”.

Konceptet inom judendomen angående Världens återlösning kallas Tikkun Olam ,varifrån vi härleder namnet på vårt nätverk, Tikkun Ministries.

Det är lika klart som ett, två, tre:

1. Ap 1:8   - Världsevangelisation

2. Ap 2:17 - Världsväckelse

3. Ap 3:21 - Världsrestaurering

Den milleniala generationen söker sanning som kan ge dem personligt hopp och trygghet men också utmanar dem att förändra världen.


Revive Israel i Korea

Ariel Blumenthal

I tjugoårsålderna var jag zenbuddist och bodde i Tokyo, Japan. En dag i början på 1992 mötte jag några kristna som bjöd mig till kyrkan, en Koreansk/Japansk kyrka i Shibuya. Den 2 juni det året, kom det ett evangelisationsteam från Korea till Japan, efter att ha fastat och bett i många dagar. Under det mötet hade jag ett dramatiskt möte med den korsfäste och uppståndne Yeshua, jag blev frälst från mina synder och född på nytt den kvällen. Mitt liv har aldrig varit detsamma! Tack Korea! Tack ni kristna koreaner!

Förra helgen, den 1-3 juli åkte Jeremia och jag till Korea för att delta i öppnandet av Revive Israel Korea. För mig var det en slags förslutning av en (ny människa) cirkel av kärlek och tacksamhet till Korea, som började den dagen i Tokyo för 24 år sedan. Under dessa år har också Asher varit i Korea många, mågna gånger, lagt grunden för väckelse och förbundsrelationen mellan oss. Vi är så tack-samma för vänskapen, kärleken och stödet som vi har från våra bröder och systrar i den nationen.

Över hela Asien finner vi kristna som längtar efter att ansluta sig med den Israeliska ”kvarlevan” genom att etablera sina egna Revive Israelkontor i flera nationer. Stort tack till Lois, Shaul och Jacob i Korea, vilka lagt grunden för detta kontor i Korea. Vi tillbringade helgen i Seol i  tillbedjan, bön, gemenskap och studier. Första kvällen delade jag ett budskap om mysteriet med pleroma, det grekiska ordet för ”fullhet”.  På den andra dagen delade jag om tidens fullbordan och inrättandet av ”En ny människa”, kyrkan med judar & icke-judar, Israel & nationerna dessa yttersta dagar.

På slutet kände vi alla som om en stor pipeline i den Helige Anden läggs i Asien, i detta fall mellan Israel & Korea. Som en oljeledning kan den verka ganska liten mot den stora bakgrunden av Asiens landmassa och dess miljarder människor, men den bär energi som ger bränsle till liv och ekonomier i hela nationer. Vi tror att i den yttersta tiden kommer denna typ av rörledning upprättas mellan den troende kvarlevan i Israel och i varje nation, och en stor andlig energi kommer att flyta genom dem i båda riktningar!


Keys of David, Authority and Blessed is He Who Comes

Message from Asher Intrater from the recent Israel Intensive hosted by IHOPKC.                         

To watch in English, click HERE!


Möt Teamet: Cody

Denna vecka möter du Revive Israels internationella media director, Cody Archer.

Undertexter finns på spanska, franska, portugisiska, italienska och danska.

För att se, klicka  HÄR!


France Outreach Recap

Last week we sent Roni and Ohad to France to share the gospel with non-believing Jews and Gentiles – of which some came to faith!! To watch the encouraging report in English, click HERE!


Resa till Försoning

Vi vill rekommendera denna starka dokumentär, som är en utspelande berättelse om försoning i Jesu namn. Nu, vid 100-årsminnet av den Armeniska massakrerna i Turkiet år 1915, helar Gud djupa sår mellan turkar och armenier. För att se på engelska,  click HERE!


Tillbaka

Var med och be för vårt pågående arbete med inhemsk evangelisation, grundandet av Messianska Församlingar, Centret för Lärjungaträning, Profetiska lovsångs- och bönevakor på hebreiska samt ekonomiskt stöd till de behövande.