Tillbaka till Arkiv

logo

Revive Israel Org

© 29.4 2016 Revive Israel Org

Acts 15 Revisited

After decades of study and teaching from Acts 15, Asher Intrater shares new and deep insights from this chapter and shows how it is critical in our time for the advancement of God's kingdom.          

To watch this important and foundational teaching in English, click HERE!

To listen to the audio version, click HERE!


Inbjudan till Shavuot

Vi har precis avslutat Påsken och ser nu fram emot nästa stora bibliska högtid – Shauvot (Pingst). Utgjutandet av den Helige Anden i Apostlagärningarna 2 var den första delen av Gud's löfte att utgjuta sin Ande över allt kött, Ap 2:17. Vi samlas varje år på Shavuot för att lovsjunga och bedja hela natten, i tro på det fullständiga uppfyllandet på denna Shavuotprofetia.

Vi inbjuder dig att vara med personligen eller via vår live-webtv. Eventet börjar den 11 juni 2016, kl 22.00 israelisk tid och fortsätter 8 timmar.

För att titta på en intervju med Asher Intrater om visionen för Shavuot. Tryck HÄR.

För att komma till live-webtv, vänligen gå till www.reviveisrael.org vid tidpunkten för eventet.


Ledarskap, Lagarbete vid Tiferet Yeshua

Av Ron Cantor

Under de senaste tre åren har Elana och jag ägnat oss åt att stabilisera och utveckla församlingen Tiferet Yeshua i Tel Aviv. Församlingen grundades av Ari & Shira Sorkoram 1999 och 2013 överläts den till Asher Intrater's apostoliska tillsyn 2013.

Vi arbetade för att samla in pengar och bygga kontor. Victoria Trubek, administratör och Gil Afriat, som arbetade heltid på ett annat jobb, tog ansvar för att lära sig hur man lagligt, med stor integritet, leder en ideell organisation.

Vi utökade med Michael E för att göra videos med mig. Tillsammans byggde vi en studio och har producerat veckoundervisningsvideos i över ett år. Vi byggde kontor på vår övervåning och trodde Gud om medel att etablera ett Coffee House, som nu används för konserter, bönemöten, hemgrupp-er och mer.

En dag insåg vi att vi alla hade det bästa jobben i världen. Tror inte att det har varit en dag då detta team inte bara älskar att arbeta tillsammans. Jag har aldrig upplevt detta någonstans. Varje dag, alla ler.

Många gånger har jag sagt till Elana; ”Jag vet att jag inte är den klassiska pastorn, men att bygga och leda detta team har varit det mest givande jag någonsin gjort i tjänst”.                                        

Gil Afriat, som jag nämde tidigare, är född i Israel och verkar redan som pastor här. Denna månad kommer vi att förordna Gil som den primära lokala pastorn för församlingen och övervaka teamet med Moti, David, Victoria och Olga.

Ett av våra kärnvärden på Tiferet Yeshua är att ledarteamet inte är en ”stämpel” utan ett fungerande lag. Som äldste leder vi tillsammans. Vi delar pulpeten och andra ansvarsområden. Jag ser min roll på Tiferet Yeshua fortsättningsvis som en visionär äldste och:

  1. Utrustande evangelist  enligt Ef 4:11
  2. Assistent till Asher i att övervaka församlingen
  3. Stödja församlingen ekonomiskt

Ofta har jag sagt till vår församling att om någon besökte vår församling och satt i ett möte, skulle de inte veta säkert vem som är pastor eftersom vi delar ansvaret. Vi är ett enat team med älsdste som underordnar oss varandra. Ja, det finns en ledarskapsstruktur, men vi försöker att komma till konsensus genom bön och livlig diskussion.


Återta vår Moraliska Profetiska Skärpa

Av Asher Intrater

Evangeliets budskap handlar om nåd och Guds kärlek genom Yeshua, Messias. Samtidigt bör det också finnas en brinnande och profetisk, moralisk konfrontation mot synden. Den konfrontationen är först och främst för oss själva. Om vi, som en trosgemenskap, skulle omvända oss från våra synder, kommer det att bli en dominoeffekt som skulle hela resten av vårt samhälle. 2 Krön 7:14 -  "… men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber …. då vill jag skaffa läkedom åt deras land”.

När Moses gick in i Egypten för att befria folket, konfronterade han Farao för demondyrkan, för förtryck av slavar, för att mörda barn och för sexuell perversion, 2 Mosebok 4-12. Alla Israels profeter konfronterade kungen, regeringen och folket för liknande synder och köttslighet. Evangeliets budskap börjar med uppmaning till ”omvändelse”.

När Johannes Döparen började predika talade han om den kommande Messias, han kallade också folket till omvändelse. Hur tog han itu med regeringen? Han tillrättavisade Herodes för otukt! Han sade till regeringstjänstemän att inte ta mer pengar än lagligt. Han sade till soldaterna att inte förtrycka folket. Lukas 3:1-20, Matteus 14:1-5.

En del av vårt budskap konfronterar sexuell omoral, ekonomisk korruption, religiöst hyckleri, kriminellt våld och förtryck. Dessa frågor är moraliska, inte politiska. Men de kommer säkert att påverka den politiska sfären.

Men vi kan inte stå för sådana moraliska värden i vårt samhälle om vi har motsvarande synder i våra egna hjärtan. Låt oss omvända oss och återta den profetiska eld och auktoritet hos Mose och Elia, hos Johannes, Petrus och Paulus. Låt oss välsigna våra nationer med att vara ett folk av helighet.


Spiritual Hunger

In this video Cody Archer speaks about our desire at Revive Israel to be a fruitful organization in all we do and how we want to go to the next level in our hunger for Yeshua's return.

To watch in English, click HERE!


Tillbaka

Var med och be för vårt pågående arbete med inhemsk evangelisation, grundandet av Messianska Församlingar, Centret för Lärjungaträning, Profetiska lovsångs- och bönevakor på hebreiska samt ekonomiskt stöd till de behövande.