Tillbaka till Arkiv

logo

Revive Israel Org

© 1.4 2016 Revive Israel Org

Fyra nivåer på Paulus beskrivning av sig själv

Av Asher Intrater          

När vi verkligen förstår både storheten i vår andliga identitet och kallelse och på samma gång vår egen svaghet och brist,, kan det få oss att känna oss generade eller obekväma. Aposteln Paulus (Saulus) kände på samma sätt. Han hänvisade till sig själv på våra olika nivåer, från högsta till lägsta.

  1. Högsta – Som en ”Superapostel”: I argument, mellan Paulus, Peter, Jakob, Johannes, Apollos och Barnabas, angående det arbete som han gjort i Europa och Mindre Asien, kände Paulus att han inte kunde vika. Detta var inte så mycket en fråga om ego utan att definiera auktoritetsområden. Han ville inte att andra skulle blanda ihop vad Gud hade gjort inom hans ansvarsområde.  I detta sammanhang ansåg Paulus sig själv och sin auktoritet på samma nivå som de som ansågs vara ”pelarna” bland apostlar, Gal 2:6, 9 eller ”super-apostlar”, 2 Kor 11:5, 12:11.
  2. Medelhög - ”Minst av Apostlarna: När han beskriver vittnessmål av uppståndelsen och det faktum att Yeshua personligen uppenbarade sig för honom, behövde han ange sin position som apostel; men samtidigt fanns det inget att försvara i jämförelse med någon annan. Det var en fråga om vittnessbörd för evangeliet. Så här nämnde han att han var del av det apostoliska vittnet men på samma gång hänvisar han till sig själv som ”den ringaste av apostlar” och även som ovärdig den positionen, 1 Kor 15:9.
  3. Medellåg - ”Ringast av de heliga”: När han beskriver Gud's härliga plan för alla dem som älskar Gud, ger Paulus en gudomlig beskrivning av oss som uppfyllda av all ”Gud's fullhet”, Ef 3:19. I detta sammanhang är löftena för alla dem som tror. Arvet är till alla inom ecclesia, för alla dem som blivit helgade av Guds Ande. Här finns det inte behov av någon förklaring av position, så han helt enkelt hänsvisar till sig själv som ”den ringaste av alla heliga”, Ef 3:8.
  4. Lägsta - ”Störste av syndare”: När han beskriver Gud's Nåd mot oss i frälsningen och förlåtelsen av synder, ligger tyngdpunkten igen annorlunda. Här ser vi storheten i Yeshua's offer för oss på korset, trots vår egen ovärdighet. I djup ånger för sina tidigare synder, särskilt förföljandet av de troende, erkänner Paulus djupet i sin syndiga natur och beskriver därför sig själv som ”den störste av syndare”, I Tim 1:13-15.

Så vi lever i en paradox, Gud's Nåd ger oss en övernaturlig betydelse, identitet och bestämmelse. Men vår egen bräcklighet och brist på förmåga leder oss till den smärtsamma medvetenheten om vår egen ovärdighet och själviskhet utanför Gud's Nåd. Så, ”Vem tror du att du är?” I förhållande till Gud's kallelse är det ”super”. I förhållande till vår egen förmåga är det ”det värsta”.

7 Steps to Surviving a Personal Attack

In this message Ron Cantor shares about the process he learned after being the target of an attempted character assassination. To watch in English, click HER


The Baptism of the Holy Spirit

In this message Asher Intrater shares on the importance of purposely believing and praying for a new outpouring of the Holy Spirit across Europe. To listen in English with French translationclick HERE!


Giftet av Radikal Islamisk Ideologi

Utdrag från Raheel Raza, Gatestone Institute

Efter attackerna i Bryssel har jag suttit klistrad vid vanlig media och lyssnat uppmärksamt på varje politisk förståsigpåare, underrättelsetjänster, experter och analytiker. Detta är samma retorik som vi hört sedan 9/11. ”Varför hatar de oss?” De hatar oss därför att de inte vill acceptera sina egna brister och misslyckanden. De hatar att vi har friheter som de inte har och de hatar oss mest för att vi är en framgångsrik, liberal demokrati medans de inte har uppfunnit eller skapat något nytt de senaste 100 åren. De har förklarat Väst som krigets land (inte mina ord) och de känner sig berättigade att anfalla oss. Den islamiska ideologin kommer från en av tre källor

  1. Muslimska Brödraskapet, Egypten
  2. Wahhabi/Salafiläran, Saud Arabien
  3. Khomeni-ism, Iran

Denna radikala ideologi är giftet som behöver behandlas. Varför avslöjar vi inte dessa problem och utrotar spridningen av denna ideologi? Var säker på att dessa attacker kommer att fortsätta om inga åtgärder tas. Det är dags att stoppa ad-nauseumanalysen och göra något. Vår fiende är ideologin. Vidta åtgärder för att stoppa dessa budskap och utländsk finansiering i våra organisationer och platser för tillbedjan. Vi vet var ideologin kommer ifrån och ändå har vi öppnat dammluckorna och låtit denna ideologi blomstra och underblåsas i vår mitt.


Tillbaka

Var med och be för vårt pågående arbete med inhemsk evangelisation, grundandet av Messianska Församlingar, Centret för Lärjungaträning, Profetiska lovsångs- och bönevakor på hebreiska samt ekonomiskt stöd till de behövande.