Printează pagina | Înapoi la articole

logo

Revive Israel Ministries

©15 August 2014 Revive Israel Ministries

„Nu un erou”

de Asher Intrater

Unitatea de comando a diviziei Givati a fost împărţită în două grupuri pentru a verifica joi, în timpul aşa-zisei perioade de „încetare a focurilor”, dacă sub casele din Gaza au fost construite tuneluri ale terorii. Unul dintre grupuri a fost condus de căpitanul Benaya, iar celălalt de asistentul lui, locotenentul Eitan. Unitatea lui Benaya a intrat în una dintre case. Dintr-o ţeavă cu diametrul de 1,5m a cărei deschizături era mascată, a ieşit un grup de terorişti Hamas care au împuşcat echipa de conducere a lui Benaya formată din trei soldaţi.

Grupul lui Eitan era la o distanţă de aproximativ 300m. Au auzit focuri de armă şi au venit alergând. Două dintre cadavre au fost scoase din casă. Eitan a realizat că superiorul lui, comandantul, murise şi că acum el trebuie să preia conducerea unităţii. Eitan (23 ani!) a cerut „numerele de fier”, o numărătoare rapidă pentru a vedea dacă lipseşte cineva. Două minute mai târziu era clar că lipseşte Hadar Golding. Eitan a dat ordinul „Legea lui Hannibal” - căutarea soldatului răpit cu implicarea tuturor forţelor.

Eitan a văzut urme de sânge care duceau la intrarea în ţeavă. Era evident faptul că Golding fusese tras în tunel. Eitan a spus „merg după el”. Prin radio superiorii lui i-au spus că e prea periculos dar el nu a vrut să renunţe. A primit permisiunea specială din partea colonelului Diviziei Givati. A început să coboare dar şi-a dat seama că spaţiul este prea îngust. Şi-a scos echipamentul inclusiv casca şi a păstrat doar pistolul. Le-a spus celorlalţi doi soldaţi să vină în urma lui.

Au coborât în bezna totală cu o lanternă, mai mult pe pipăite ghidându-se după urmele de sânge. Au tot coborât: 100m, 200, 300. Eitan a spus: „Durează prea mult deja”  şi a început să meargă tot mai repede prin tunel. Au găsit capătul celălalt al ţevii abia după 1000m – dar era închis. S-au întors. Au adus cu ei suficiente dovezi ca să confirme moartea lui Golding. Datorită acestor dovezi, aceşti soldaţi curajoşi au împiedicat declanşarea unei crize internaţionale a răpirilor şi e posibil prin asta să fi salvat mii de vieţi.

Locotenentul Eitan a fost în acţiune timp de 50 de zile fără întrerupere. Reporterii i-au spus „Vei primi o medalie naţională de onoare pentru asta”. Eitan, emotiv şi firav, a răspuns „Nu vreau o medalie. Nu sunt un erou. Am fost doar în locul potrivit la momentul potrivit. Oricine altcineva ar fi făcut la fel. Acesta este spiritul unităţii noastre, spiritul IDF, spiritul poporului lui Israel”.


Veşti de război...şi turismul israelian

de Ariel Blumenthal

Când Yeshua îi învăţa pe ucenici despre vremurile din urmă (Matei 24:6, Marcu 13:7), El a profeţit atât despre războaiele adevărate cât şi despre „veştile de războaie”. În istoria scurtă pe care am avut-o aici în Israel, deşi am avut câteva războaie adevărate şi câteva „operaţiuni militare”, veştile de războaie au fost întotdeauna prezente. În aceste zile trecem prin această operaţiune din Gaza şi tot Orientul Mijlociu pare a fi incandescent. „Primăvara Arabă” seamănă mai mult cu o iarnă lungă şi întunecată acum. Desigur, toate aceastea au un efect negativ asupra unei parţi importante a turismului şi economiei Israelului.

Au fost deja anulate multe tururi creştine pentru vara şi toamna aceasta. Mulţi din credincioşii localnici sunt implicaţi în industria turismului: agenţii turistice, hoteluri, transpoturi, etc. Vrem să îi încurajăm pe cititorii noştri: dacă aţi planificat o vizită în Israel nu o anulaţi! Dacă încă nu aţi planificat să veniţi...haideţi! Veştile de războaie sunt tot timpul prezente şi dacă vă gândiţi: „poate ar fi mai bine să mergem când lucrurile se vor linişti şi când nu vor fi veşti de războaie” s-ar putea să nu mai ajungeţi în Israel niciodată!


Sfârşitul lumii în 2040?

Calendarul Evreiesc înregistrează numerele anilor în funcţie de alfabet. Ultima literă a alfabetului evreiesc este litera tav (valoarea atribuită acestei litere este 400). Nu mai există nici un număr după „tav”. Anul curent este „şin-ain-dalet”. Aşadar, vom ajunge la finalul acestei bucle de 800 de ani în următorii 26 de ani. Anul „tav-tav” corespunde anului civil 2040. Următoarea buclă va fi consituită din înca 200 de ani până în anul 2240, ceea ce corespunde celui de-al 7-lea mileniu.

În 1892, scriitorul sionist Elhanan Leib Lewinsky a scris un roman în care povesteşte cum într-un vis a fost dus în anul „tav-tav” şi a văzut un stat evreiesc utopic pe teritoriul Israelului.

Este posibil ca lumea ultra-ortodoxă, hassidică (care încă aşteaptă venirea lui Mesia) să devină isterică la expectanţele mesianice – mesia falşi, previziuni referitoare la sfârşitul lumii, teama de Gog şi Magog/Armaghedon – pe măsură ce ne apropiem de acest an.

De asemenea, este posibil (dacă Mesia întârzie) ca în paralel, în lumea creştină să se răspândească expectanţe mesianice fervente. Se poate ca acestea să fie acompaniate de filme sf despre sfârşitul lumii şi despre Jihaduri islamice care cuprind lumea întreagă. Ne putem aştepta la un crescendo şi o criză a expectanţelor creştine în timpul acela.


Pituach – Peruz – Peruk

Ni se spune cum să ne rugăm pentru situaţia din Gaza. Eu cred că se poate rezuma în 3 cuvinte care reprezintă poziţia Israelului în negocierile de pace care au acum loc la Cairo:

  1. Pituach (dezvoltare) în schimbul
  2. Peruz (dezarmării) bazate pe
  3. Peruk (dezmembrarea) organizaţiilor teroriste

Ne-ar plăcea să vedem pace în Gaza, plus dezvoltare economică, educaţională şi bunăstare socială. Acest lucru poate fi permis de Israel doar dacă Gaza este dezarmată. Aceasta se poate întâmpla doar dacă Hamas şi alte organizaţii teroriste sunt complet dezmembrate. Acest lucru nu e imposibil. S-a întâmplat anul trecut în Egipt.

Hamas este o organizaţie troristă, la fel ca Al Quaida, Boko Haram, ISIS, Jihad şi Hezbollah. Nimeni nu poate negocia cu teroriştii suicidali. Să ne rugăm pentru înţelepciunea liderilor guvernamentali, ca ei să înţeleagă acest lucru şi să ne rugăm ca peruk-peruz-pituach să aibă loc.


Înapoi la articole 2014

Rugați-vă pentru misiunea noastră în curs de desfășurare în ceea ce privește evanghelizarea populației locale, plantarea de comunități mesianice, centrul de ucenicie si echipare, rugăciune neîntreruptă și lauda și închinarea profetică în ebraică și ajutorul financiar pentru cei nevoiași.