Printează pagina | Înapoi la articole

logo

Revive Israel Ministries

©8 August 2014 Revive Israel Ministries

Înțelepciune și frică de Dumnezeu

de Asher Intrater

Înțelepciunea este abilitatea de a ști ce este bine să faci. Înainte ca noi să putem face ceea ce este bine, trebuie să știm ce este acesta. Dacă Dumnezeu vede că cineva vrea cu adevărat să facă binele, El va ajuta persoana respectivă să înțeleagă (Ioan 7:17).

Dacă cineva vrea să știe ce este binele doar din curiozitate intelectuală, nu există nici un motiv pentru ca Dumnezeu să-i dea acelei persoane înțelepciune (Matei 11:25). Dacă vrem să facem bine dar nu știm care este, atunci Dumnezeu este încântat să ne arate (Efeseni 1:17, Iacov 1:5).

Primul lucru implicat în căutarea înțelepciuni vine împotriva înclinațiilor noastre naturale. Începutul înțelepciunii este „frica de YHVH” (Psalmul 111:10; Proverbe 1:7). Frica de YHVH înseamnă a știi că Dumnezeu pedepsește păcatul și că toți am păcătuit.

Yeshua a definit frica de YHVH ca frica de pedeapsa eternă a iadului după moarte (Luca 12:5). Acesta este un lucru fundamental în frica de Dumnezeu.

Totuși, în același pasaj Yeshua a vorbit de 7 ori despre a nu ne fi teamă de nimic, nici de persoane și nici de circumstanțe (Luca 12:4, 7, 11, 22, 26, 29, 32). Teama de Dumnezeu elimină orice altă teamă din viața noastră. A avea frică de Dumnezeu înseamnă a fi fără teamă în fața oricărui pericol. Așadar, frica de Dumnezeu poate fi definită astfel - „curaj moral”.

Când realizăm că Dumnezeu pedepsește răul putem să:

  1. ne oprim din a face răul noi înșine
  2. nu ne fie frică de răul din ceilalți
  3. luptăm cu răul din lume

Proverbe 8:13 – Frica de Domnul este urârea răului.

Din nefericire, cei mai mulți dintre noi sunt activi în a fi egoiști și pasivi în a lupta cu răul. Frica de Dumnezeu ne dă o putere activă de a ne împotrivi răului – în primul rând din noi înșine și apoi din alții. Se spune că „Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să învingă este ca oamenii buni să nu facă nimic”. Frica de YHVH ne dă curajul moral de a lupta împotriva răului.

Frica de Dumnezeu este „începutul” înțelepciunii. Totuși, pentru mulți, frica de Domnul este ultima parte a înțelepciunii care trebuie înțeleasă. Haideți să căutam frica de YHVH, la fel cum a făcut Yeshua, prin rugăciuni cu strigăte mari și lacrimi (Ieremia 5:24; Iov 28:28; Marcu 1:35; Evrei 5:7).


Statistici referitoare la războiul din Gaza

3 cetățeni israelieni uciși
83 cetățeni răniți
64 soldați israelieni uciși
1,637 soldați răniți

32 tunele care traversau granița în Israel distruse
4,762 ținte militare din Gaza lovite
5.5 miliarde dolari costul operațiunii pentru Israel

3356 rachete lansate din Gaza
            2532 au aterizat în câmp deschis
            116 in zone populate
            119 au lovit în Gaza
            578 interceptate de Iron Dome (n.t. Scutul de Fier)

10 dispozitive Iron Dome folosite acum
50,000 dolari este costul fiercărei interceptări Iron Dome
1 miliard (+) dolari primiți din partea SUA pentru Iron Dome

1,875 locuitori ai Gaza uciși
            900 au fost activiști Hamas
            430 au fost copii
480,000 palestiniei și-au părăsit casele
82,201 rezerviști israelieni au fost chemați în luptă


O seară de evanghelizare la Netanel House

de Eddie Santoro

Era o seară frumoasă de vară pe dealurile din Ein Kerem, orașul unde s-a născut Ioan Botezătorul. Rachel și Gilad, doi evangheliști din biserica noastră și-au deschis casa pentru a ne oferi o seară cu mâncare delicioasă, muzică bună și companie plăcută și iubitoare. Au venit peste 80 de persoane dintre care 20 au fost din biserica noastră. Seara a fost specială din toate punctele de vedere. Rachel a deschis evenimentul cu mărturia credinței ei în Yeshua, Mesia al Israelului și apoi am continuat cu „Kabalat Shabbat” (primirea Shabbatului), binecuvântarea tradițională a pâinii și vinului. În urma acestei scurte ceremonii, seara a decurs natural prin discuții la care au luat parte atât creștini cât și necreștini. Unii au împărtășit mărturiile lor, ne-am rugat pentru bolnavi, muzicienii din zonă au cântat muzică israeliană, am consumat mâncarea delicioasă iar una dintre femei l-a primit pe Yeshua. S-au creat multe legături durabile și deja planificăm următorul eveniment.

Yeshua și-a părăsit casa din ceruri pentru a veni pe pământ cu scopul de a-i salva pe cei pierduți și înainte de a se înălța din nou la cer ne-a chemat și pe noi în „Marea Trimitere” ca reprezentanți ai Lui. Rugați-vă împreună cu noi pentru membri bisericii noastre Ahavat Yeshua ca ei să aibă îndrazneală. Vă rugăm să ne ajutați să adunăm suficiente finanțe pentru a extinde evanghelizările de la Netanel House. Pentru a dona, click Aici!


Asher cu Steven Khoury la Godtv

Recent, Asher a fost intervievat la GodTv împreună cu păstorul arab Steven Khoury. Împreună cu Wendy și Rory, tinându-se de mâini, ei au condus rugăciunea pentru 1) dezmembrarea Hamasului, 2) cooperarea dintre Egipt, Israel și Autoritatea Palestiniană, 3) un nou sezon al libertății religioase în Orientul Mijlociu. Acest război nu se dă între evrei și arabi, ci între lumină și întuneric. Pentru a accesa interviul (care începe la minutul 40:48), click AICI!


Primul protest pro Israel din istoria Coreei

de Shaul Byunghyun Go

În Coreea se fac demonstrații anti-Israel de fiecare dată când există un conflict militar care implică Israelul – unii dintre demonstranți au ars chiar steaguri israeliene. Totuși, recent, pentru prima dată, suntem martorii credincioșilor coreeni care se ridică pentru a-și demonstra public sprijinul pentru Israel. La început, câteva mame creștine interesate de educația iudaică au observat că rapoartele prezentate în media coreeană sunt foarte părtinitoare. Ele au decis să facă niște pliante și să organizeze campanii în diferite locații. Ca locație de pornire au ales Ambasada Israeliană din Seul și apoi s-au mutat în diverse locuri în cadrurl provinciei Gveonggi. Ele intenționează să își continue campania în fața ambasadei săptămânal și să meargă și în alte orașe. Rugați-vă pentru această mișcare întrucât există o mare opoziție din partea mediei, precum și atacuri acide pe Twitter și Facebook. Rugați-vă ca mai mulți creștini din Coreea să mijlocească și să susțină Israelul.


Înapoi la articole 2014

Rugați-vă pentru misiunea noastră în curs de desfășurare în ceea ce privește evanghelizarea populației locale, plantarea de comunități mesianice, centrul de ucenicie si echipare, rugăciune neîntreruptă și lauda și închinarea profetică în ebraică și ajutorul financiar pentru cei nevoiași.