Printează pagina | Înapoi la articole

logo

Revive Israel Ministries
©6 Decembrie 2013 Revive Israel Ministries

Nu îngenunchiați în fața lui Baal

de Asher Intrater

Apostolul Pavel i-a numit pe evreii care credeau în Yeshua „rămășița lui Israel” (Romani 11:5). El i-a comparat cu cei 7000 de oameni din vremea lui Ilie, care nu „și-au plecat genunchiul înaintea lui Baal” (versetul 4). Din moment ce eu sunt un evreu mesianic și nu mă închin la idoli fac parte dintre cei care nu își pleacă genunchiul înaintea lui Baal.

Serios?

Baal era un zeu canaanit promovat de Izabela. În Apocalipsa 2:20 ni se spune să nu tolerăm spiritul Izabelei (și astfel al lui Baal). Acest duh pătrunde în societatea moderă prin răzvrătire, păcat sexual și divertisment carnal. „A-ți apleca genunchiul” poate fi o acțiune fizică, dar se poate referi și la gândurile și emoțiile cuiva. Mi-am permis să-mi las imaginația să zboare în locuri nepermise?

Poate că îmi plec genunchiul în fața senzualității și permisivitații lui Baal-Izabela mai mult decât vreau sa recunosc. Poate și tu faci la fel. Am împărtășit aceste lucruri echipei noastre săptămâna trecută și cu toții am îngenunchiat și ne-am pocăit. La scurt timp după aceasta am fost într-un în mall la a cărui intrare se găsea o poză imensă reprezentând o femeie îmbrăcată doar în lenjerie.

Am simțit frica de Dumnezeu (Proverbe 1:7; 8:13). Am intrat în magazin și am cerut pliticos dar cu fermitate ca posterul să fie luat jos și ca cererea mea să fie înregistrată de managementul lanțului de magazine de pe întreg teriroriul țării. Am avut sentimentul că posterul va fi luat de acolo în trei zile. În a treia dimineață au sosit niște angajați care au schimbat posterul. Fie ca Dumnezeu să ne dea har astfel încât să nu ne plecăm genunchiul înaintea lui Baal!


Miracolul meu de Hanuka

de Dror Zicherman

(preluat și tradus din publicația Yediot Ahronot 29-11-13)

În timpul sărbătorii Hanuka din 2005 îmi făceam stagiul militar în unitatea Nachshon, împreună cu o echipă mică de doar patru oameni. Am fost avertizați că niște potențiali teroriști sunt în zonă. Am organizat un punct de control surpriză. 50 de minute mai târziu a apărut un taxi din direcția Tulkarem.

Le-am cerut pasagerilor să iasă din mașină și să se alinieze. Unii păreau suspecți, în special unul dintre ei care purta o jachetă mai groasă. Am stat la o distanță de 15 m și i-am cerut să își deschidă jacheta. În momentul acela am auzit o explozie puternică. Prietenul meu, Uri, ofițerul unității a fost ucis pe loc iar eu am fost grav rănit.

Apoi a început miracolul. S-a întâmplat ca în zonă să fie un elicopter care m-a luat. Când a văzut doctorul cât de grav eram rănit și-a schimbat direcția și m-a dus la spitalul Hillel Yaphne, ceea ce a scurtat distanța cu 15 minute salvându-mi astfel viața.

Pierdusem mult sânge și eram inconștient. Timp de trei zile am fost inconștient și respiram artificial. Trecusem și prin moarte clinică. În ziua celei de-a 8-a lumânari (de Hanuka), m-am trezit. Când am văzut tuburile și bandajele mi-am dat seama cât de grav fusesem rănit: picioarele, organele interne pulsau de durere inimaginabilă.

Mai târziu am aflat că bomba conținea 30 kg de explozibil și putea arunca în aer o jumătate de clădire. Uri a plătit cu vița lui, eu cu trupul meu. Mi-am promis că nu voi sta într-un scaun cu rotile, ci că într-o zi voi umbla din nou.

Mi-am împlinit acea promisiune după un an și jumătate de operații nenumărate. Acum, 8 ani mai târziu, am depășit durerile fizice dar încă mă confrunt cu suferințe sufletești în fiecare zi. Îmi dau seama că sufăr de „șoc de luptă”. Uneori mă simt mai bine dacă îmi amintesc că am salvat viața multor altor oameni.

Să ne rugăm pentru vindecarea emoțională a autorului și pentru mântuirea lui.


Înapoi la articole 2013

Rugați-vă pentru misiunea noastră în curs de desfășurare în ceea ce privește evanghelizarea populației locale, plantarea de comunități mesianice, centrul de ucenicie si echipare, rugăciune neîntreruptă și lauda și închinarea profetică în ebraică și ajutorul financiar pentru cei nevoiași.