Printează pagina | Înapoi la articole

logo

Revive Israel Ministries

©27 septembrie 2013 Revive Israel Ministries

Credința care lucrează prin dragoste

Asher Intrater

Pentru a-i ajuta pe alți oameni trebuie să credem în ei. Oamenii se vor ridica la nivelul credinței pe care o ai pentru ei. Acesta este un secret al prieteniei și/sau al conducerii supranaturale. Vezi o persoană cu toate eșecurile, greșelile și caracterisiticile ei frustrante – dar poți vedea și potențialul divin din ea?

Credința ta ar trebui să se concentreze asupra acestui potențial, pe măsură ce hrănești și încurajezi imaginea lui Dumnezeu din ei. În timpul acestul proces trebuie să suporți și părțile lor negative – este un fel de cruce pe care trebuie să o porți pentru a-i putea întări. Este dureros, dar prin duhul lui Yeshua poți „rezista”, purtîndu-le tulburările psihologice și de personalitate (Isaia 53:4).

Cuvintele sunt importante. Îi mustrăm pe oameni pentru greșelile lor; dar trebuie să și „vorbim în credință” potențialului din ei. Așa își încurajează sportivii un bun antrenor. Destinul divin dintr-o altă persoană pote fi doar un mic grăunte, dar noi îl vedem mare, ca un copac (Matei 13:32). Le vorbim astfel și apoi credem că ceea ce am spus se va întâmpla (Marcu 11:23). Noi îi primim acum prin credință așa cum ei vor fi în viitor (Marcu 11:24). Chemăm lucrurile care nu sunt, ca și cum ar fi (Romani 4:17). 

Este mai ușor să ai credință pentru a muta un munte (Marcu 11:23) sau pentru a liniști o mare (Marcu 4:41) decât pentru a vedea o persoană schimbată. De ce? Pentru că un munte nu are voință proprie pentru a ți se împotrivi. În cazul omului, trebuie să acționezi în credință pentru el chiar și atunci când se opune procesului care are loc pentru binele lui. Păcatul este întotdeauna înșelător și distrugător. 

Majoritatea oamenilor se atașează cu încăpățânare de greșelile lor. Așadar trebuie să acționăm în credință pentru ei în mod repetat în decursul a lungi perioade de timp. Acest proces cere credință și o cantitate extraordinară de răbdare (Evrei 6:12). Simți uneori că vei muri dacă decizi să continui. Dar trebuie să fim credincioși până la moarte (Apocalipsa 2:10).

Pentru a zidi pe cineva trebuie să credem în acea persoană mai mult decât crede ea în ea însăși. Aceasta este „credința care lucrează prin dragoste” (Galateni 5:6). Dacă „muți munții” dar nu îți folosești credința pentru a-i valorifica pe oameni, ai o „credință fără dragoste” (1Corinteni 13:2). Dacă îi iubești pe oameni dar nu ai credința care schimbă realitatea, acționezi doar din empatie umană, ceea ce nu îi va transforma pentru a-i ajuta să-și desăvârșească destinul.

Dacă punem credința (Marcu 11) împreună cu dragostea (Galateni 5), sacrificiul (Isaia 53) cu răbdarea (Evrei 6), îi putem ajuta pe ceilalți să intre în chemarea lui Dumnezeu pentru viețile lor. Ei vor fi „activați” și puși în acțiune, purtând rod pentru împărăția lui Dumnezeu – de 30, 60 și 100 de ori mai mult.


"L-am văzut pe Yeshua pe nori"

Ron  Cantor, Biserica Tiferet Yeshua

Acestea au fost cuvintele Irinei, una dintre cei cinci israelieni pe care i-am botezat în apă vinerea trecută. În timp ce cântam și ne închinam pe malul Mediteranei, ea s-a uitat la cer, a privit norii... și apoi, l-a văzut pe Yeshua ieșind din nori!

Emma, o altă israelianca, a fost declarată moartă din punct de vedere clinic acum câțiva ani. Doctorii i-au spus să nu se scufunde niciodată complet în apă pentru  mult timp. Totuși, în timp ce pășea prin apa Mediteranei ea a declarat că a simțit foc, nu apă. Când a ieșit din apă strălucea de fericire.

Barak a venit la credință printr-un cuplu care lucrează în cadrul Jews for Jesus (n.t. Evrei pentru Isus) din Tel Aviv. Imediat ce am terminat să ne rugăm pentru el, un val a venit și ne-a acoperit pe toți. A fost ca și cum Yeshua Însuși ar fi vrut să-l boteze pe Barak.

Leah a început să vină la biserică cu prietenul ei Yosi în Februarie. Ei au terminat de curând un curs de 12 săptămâni pentru noii credincioși. Au fost în mod vizibil atinși de Duhul Sfânt în timpul botezului. Leah împărtășește deja prietenilor ei despre Yeshua și nu-i e rușine de evanghelie.

Biserica a fost atât de binecuvântată în acea seară în timpul serviciului săptămânal să vadă pozele și să asculte mărturiile celor proaspăt botezați.


Înapoi la articole 2013

Rugați-vă pentru misiunea noastră în curs de desfășurare în ceea ce privește evanghelizarea populației locale, plantarea de comunități mesianice, centrul de ucenicie si echipare, rugăciune neîntreruptă și lauda și închinarea profetică în ebraică și ajutorul financiar pentru cei nevoiași.