Printează pagina | Înapoi la articole

logo

Revive Israel Ministries

©29 martie 2013 Revive Israel Ministries

Sângele Mielului

de Asher Intrater (Partea a doua)

În timpul Paștelor evreiești pasajele care se citesc din Torah sunt cele din Levitic. Așasar, în mintea evreilor religioși se realizează o asociere între sacrificiile aduse în Templu și mielul de Paște.

Sângele de pe ușiorii ușii este un simbol și un semn (Exod 12:13).  Mielul lui Dumnezeu este Yeshua (Ioan 1:29, 36); sângele I-a curs din coasta străpunsă (Ioan 19:34); lemnul de la ușiorii ușilor reprezintă lemnul crucii.

Este putere în sângele mielului. Care este secretul puterii sale spirituale?

Apocalipsa 1:5
Care ne iubește, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său.

Te lupți cu păcatul? Există vreun obicei rău care te ține legat? Sângele lui Yeshua te-a eliberat din captivitate. Sângele Lui este dovada faptului că ești iubit. Dacă meditezi la sângele lui Yeshua, acesta va rupe puterea păcatului de peste viața ta.

Apocalipsa 5:9
Ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminție, de orice limbă, din orice norod și din orice neam.

Simți că nimănui nu-i pasă de tine? Valoarea ta este determinată de prețul pe care cineva e dispus să îl plătească pentru tine. Yeshua te-a răscumpărat cu prețul sângelui Sau. Atât de mult te dorește. Atât de mult valorezi ăn ochii Lui. Sentimentul tău de inutilitate s-a dus pentru totdeauna.

Apocalipsa 7:14
Ei și-au spălat hainele, și le-au albit în sângele Mielului.

Te simți vinovat, rușinat și murdar? Sângele lui Yeshua „îți spală hainele” și „le face albe”. Doar sângele lui Yeshua poate să-ți atingă conștiința și să te elibereze de sentimentul de vinovăție (Evrei 9:14; 10:22).

Ești rănit în cele mai adânci locuri din inima ta? Nimic exterior și superficial nu poate să ajungă acolo. Sângele lui Yeshua vine din cel mai adânc loc al inimii Lui pentru a atinge locul cel mai adânc al inimii tale. Această putere spirituală te vindecă pe deplin.


Homosexualitatea în Ierusalim

de Cody Archer

În ultimii doi ani am fost abordat, în diferite locații din oraș (în general în parcurile publice), de cinci evrei religioși care căutau parteneri homosexuali (ca să fiu direct). Aș putea să scriu pagini întregi despre fiecare dintre aceste cinci întâlniri; sunt sigur ca unele fragmente v-ar stârni râsul, dar per total v-ar face să plângeți văzând presiunea religioasă sub care trăiesc acești oameni.

În ochiii multora, acești oameni sunt priviți ca fiind integri și cu frica lui Dumnezeu datorită hainelor pe care le poartă și a sectei iudaice la care aderă, însă Dumnezeu nu poate fi înșelat. El vede ipocrizia lor, durerea, singurătatea, respingerea și confuzia. Inima sfântă și dreaptă a lui Dumnezeu este mâniată atunci când perversiunea sexuală este urmărită cu nonșalanță și atunci când nenumărați copii sunt abuzați sexual în spatele ușilor închise.

Pe de altă parte, inima lui Dumnezeu abundă în dragoste și compasiune pentru acești oameni. El tânjește ca ei să se întoarcă la Mesia, Yeshua, care și-a vărsat sângele pentru ca ei să primească iertare, să fie curățați și eliberați pentru a putea trăi o viață cu adevărat sfântă.


Turcia, Marmara și Struma

Din cauza situației dezastruoase din Siria, guvernul Turciei și cel al Israelului au convenit să reia relațiile diplomatice care au fost întrerupte de la dezastrul flotilei de la Gaza din 2010. Israelul a fost de acord să își ceară scuze pentru incident în mod oficial.

Pentru a vă reaminti, Mavi Marmara a fost trimisă împreună cu alte ambarcațiuni, de către IHH „fundația pentru ajutor umanitar”, o organizație care se știe că susține mișcările teroriste și că are legături cu Hamasul, pentru a „sparge blocada israeliană”. Marina isaeliană a emis un avertisment cerând ca Marmara să acosteze în Ashdod. Ulterior refuzului, trupele comando israeliene au urcat la bordul ambarcațuinii la miezul nopții în 31 mai 2010.  

Activiștii turci au atacat soldații israelieni cu bare de fier și cuțite, susținând însă că israelienii au fost cei care au deschis focul. În acest incident au fost uciși 9 activiști, iar 10 soldați israelieni au fost spitalizați.

Scuzele au consitituit probabil o mișcare înțeleaptă din partea guvernului israelian din moment ce o colaborare cu Turcia în anul următor este imperioasă din punct de vedere strategic. Comentatorul israelian Rivka Lissik susține că scuzele au fost nejustificate luând în considerare implicarea Turciei în afacerea „Struma”.

În 1941, când regimul fascist era la putere în România, mii de evrei au fost masacrați sau forțați să își părăsească locuințele. În 12 decembrie, o barjă germană dezafectată, Struma, care avea capacitatea de a transporta 100 de vite, a pornit spre Palestina cu 768 de evrei români la bord (393 bărbați, 272 femei și 103 copii).

În 15 decembrie a ajuns la Isrambul. Din cauza unor probleme la motor, ambarcațiunea nu a putut să își continue drumul. Struma a acostat în Istambul având pasagerii la bord. După 70 de zile, guvernul turc a ordonat deplasarea în larg a ambarcațiunii (aprox. 8 km), unde a fost abandonată, fără mâncare, apă sau posibilitatea de a naviga.

În 25 februarie 1942 o explozie a distrus barja. Unul dintre rapoarte susține că a fost lovită de o torpilă sovietică; un altul că a plutit spre o mină pusă în larg. Ambarcațiunea s-a scufundat. Toți pasagerii s-au înecat în afară de unul, David Stoliar. Agățându-se de o grindă de lemn în apa rece, doar el a supraviețuit pentru a da un raport al evenimentului.

(Guvernul turc nu a emis nici o scuză).


Cereri de rugăciune

  • Rod al misiunii Yanai și Rubin din Olanda
  • Jack Sara care va da învățătură în Georgia în această săptămână
  • Asher care va predica în Napoli, Italia și pentru cartea pe care o scrie despre autoritatea spirituală
  • Ron Cantor care va predica în Tiferet Yeshua în Tel Aviv
  • Youval  care va predica în Ahavat Yeshua în Ierusalim
  • Evanghelizarea în familii în timpul săptămânii de Paște.

Înapoi la articole 2013

Rugați-vă pentru misiunea noastră în curs de desfășurare în ceea ce privește evanghelizarea populației locale, plantarea de comunități mesianice, centrul de ucenicie si echipare, rugăciune neîntreruptă și lauda și închinarea profetică în ebraică și ajutorul financiar pentru cei nevoiași.