Printează pagina | Înapoi la articole

logo

Revive Israel Ministries
©15 martie 2013 Revive Israel Ministries

Triunghiul intimității

de Asher Intrater

Rugăciunea mea preferată din Biblie este Ioan 17. Există în ea o curgere a logicii și priorității:

  1. Intimitatea – apropierea de Dumnezeu
  2. Sfințenia – separarea de lume
  3. Gloria – manifestarea puterii lui Dumnezeu în sfinți
  4. Unitatea – plinătatea bisericii (Ecclesia)
  5. Mărturia – evanghelizarea lumii

Primul și cel mai important lucru este intimitatea. Yeshua s-a rugat ca noi sa fim una cu El așa cum El e una cu Tatăl. El este în Tatăl și Tatăl este în El. Noi suntem în Yeshua și Yeshua este în noi. Unitatea este perfecțiunea intimității.

Ioan 17:21-23
Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine, și Eu in Tine; ca și ei sa fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei sa fie una, cum și Noi suntem una - Eu in ei, și Tu in Mine - pentru ca ei să fie in chip desăvârșit una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis și că i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine.

Intimitatea cu Dumnezeu este o experiență interioară a cunoașterii prezenței și apropierii lui Dumnezeu. Această experiență este disponibilă 24/7 dar sporește în momentele de rugăciune, închinare, meditație asupra Scripturii și comunicarea simplă, când ne îndreptăm gândurile spre Dumnezeu în timpul unei plimbări în natură sau când ne odihnim în liniște.  

Yeshua a avut o intimitate perfectă cu Tatăl. Rugăciunea Lui din Ioan 17 a avut menirea de a împărți această intimitate cu noi. Intimitatea caută o altă persoană, din moment ce e o experiență de împărtășire a unei relații personale. Este opusul singurătății.

Yeshua dorește să-și împartă intimitatea cu noi. Această intimitate începe cu Dumnezeu. Când noi avem intimitate cu Dumnezeu dorim să o împărtășim și altora, de aceea ne rugăm împreună cu Yeshua conform Ioan 17.

Cu mulți ani în urmă când îmi căutam o soție eram interesat să găsesc o femeie care a experimentat ea însăși intimitatea cu Dumnezeu. Când am întâlnit-o pe Betty, am fost preocupat să văd dacă este într-adevăr sinceră sau dacă vrea doar să pară că este spirituală.

Din moment ce am văzut că are o relație personală cu Dumnezeu, am putut să ne împărtășim această intimitate. Aceasta este baza pentru o căsnicie de succes. Până în ziua de azi în centrul căsniciei noastre se află rugăciunea, închinarea și studierea Scripturilor împreună, într-o atmosferă de dragoste și intimitate. Intimitatea spirituală împărtășită între noi se răspândește în relația romanică, în familie, în deciziile financiare și în viața de biserică.

Există un triunghi al intimității: în primul rând, individual cu Dumnezeu; apoi experimentarea lui Dumnezeu împreună cu alții; apoi unitate între noi, pe orizontală. Cu alte cuvinte: în primul rând doar tu cu Dumnezeu; apoi tu și Dumnezeu împreună cu alții; apoi tu cu ceilalți.

Acest principiu este valabil și pentru formarea unei echipe de misiune. Yeshua a făcut la fel cu ucenicii Lui; s-a rugat pentru ei să continue, până când intimiteatea lor împărtășită va atinge întreaga lume. Intimitatea este vie și crește.

În cadrul Revive Israel ne bazăm echipa de misiune pe același model. Petrecem trei ore pe zi în rugăciune, laudă, profeție, citirea Scripturii și învățătură. Spiritul de intimitate în echipă creează un mediu de vindecare, încredere, revelație și ungere. Oamenii vin din tot Israelul și din toată lumea pentru a experimenta prezența lui Dumnezeu în acest mod împreună cu noi. Acest lucru schimbă vieți și în cele din urmă schimbă lumea (Ioan 17:21).


Un nou Papă, un nou govern

Miercuri noaptea, după două luni de lupte politice, s-a format o nouă coaliție guvernamentală. În timpul știrilor transmise de televiziunea israeliană, programul a fost întrerupt pentru o știre specială – din Capela Sixtină s-a ridicat fumul alb, anunțând alegerea unui nou Papă.

Concidență? Nu. Există o legătură spirituală puternică între ceea ce se întâmplă în Israel, în Biserică și în celelalte popoare.

Se știe că Papa Francesco și-a exprimat condoleanțele pentru victimele atacului terorist suicidal Hezbollah din centrul comunității evreiești din Buenos Aires în 1994, unde au fost uciși 85 de oameni. Ieri a trimis următorul mesaj lui Shmuel De Seni, rabinul Romei: „Sper să îmbunătățesc relațiile dintre evrei și catolici într-un nou spirit de cooperare și armonie”.

Alegerea unui argentinian, primul Papă sud-american, pare a fi un pas înainte în mutarea Bisericii Catolice dintr-un spațiu strict european într-o comunitate mondială. Francesco este cunoscut pentru stilul de viață smerit (călătorind cu autobusul în timpul când slujea ca arhiepiscop), speranța de a eradica corupția din Biserică și lupta lui pentru dreptate socială.

Rugați-vă pentru înțelepciunea noului Papă, ca el să promoveze o reînnoire spirituală a Bisericii Catolice, studiul Scripturii, sprijin pentru Israel și Trupul lui Hristos, aderarea la valorile familiale și rezistență împotriva Jihadului islamc.

Noua coaliție din Israel pare a fi unul dintre cele mai bine echilibrate guverne pe care le-am vazut. Rugați-vă pentru Netanyahu, Lapid și Bennett ca ei să conducă țara într-un timp de vindecare și bun-simț. Poziția lui Lapid ca ministru al finanțelor ar putea încuraja reforma economică. Bennett, un sionist ortodox modern cere o refromă mult așteptată în cadrul departamentului religios. În timp ce Liberman este în continuare ministrul de externe, Livni va fi „fața” negocierilor cu palestinienii și USA.

Capitolele 9 și 10 din Daniel descriu legătura dintre liderii guvernului pământesc și puterea îngerilor din ceruri, unii buni alții răi. O schimbare a liderilor guvernelor reflectă o schimbare în stăpânirile din aer. Noua coaliție din Israel este prima de acest gen în mulți ani, când partidul ultra-ortodox nu are influență disproporționată.

Acest lucru reprezintă o trezire a forțelor orbirii religioase de peste națiunea noastră. Dacă acest văl spiritual este îndepărtat se va deschide o nouă ușă pentru revelație. Rugați-vă pentru un val de evanghelizare și creștere a Biserici, la un nivel la care nu a fost încă experimentat în Țară. Se apropie timpul recoltei.


Înapoi la articole 2013

Rugați-vă pentru misiunea noastră în curs de desfășurare în ceea ce privește evanghelizarea populației locale, plantarea de comunități mesianice, centrul de ucenicie si echipare, rugăciune neîntreruptă și lauda și închinarea profetică în ebraică și ajutorul financiar pentru cei nevoiași.