Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

© Elokuu 15 Revive Israelin palvelutyö

Ei sankari”

Asher Intrater

Givati Divisioonan kommandoyksikkö jaettiin kahteen ryhmään tarkastamaan taloja terroritunneleiden vuoksi Gazassa ns. ”tulitauon” aikana viime torstaina. Toista johti kapteeni Benaya ja toista hänen assistenttinsa luutnantti Eitan. Benayan yksikkö meni sisään erääseen taloon ja ryhmä Hamasin terroristeja tuli ulos piilotetusta 1,5 metrin levyisen tunnelin aukosta ja ampui kolme Benayan ryhmän sotilasta.

Eitanin ryhmä oli 300 metrin päässä levossa. He kuulivat laukaukset ja tulivat paikalle juosten. Kaksi ruumista vedettiin ulos talosta. Eitan huomasi välittömästi, että komentaja oli kaatunut, tämä merkitsi, että nyt Eitan oli vastuussa ryhmästä. Eitan (23 vuotias) kutsui ”iron numbers” (mahd. tuntolevyt) ja piti nopean nimen huudon nähdäkseen puuttuiko kukaan. Kaksi minuuttia myöhemmin tuli selväksi, että Hadar Golding puuttui. ”Hannibal rulen ” perusteella – Eitan kutsui kaikki joukot etsimään kidnapattua sotilasta.

Eitan näki verijälkien johtavan tunnelin aukolle. Selvää oli että Golding oli vedetty sisään tunneliin. Eitan sanoi: ”Minä lähden hänen peräänsä” Radiolla kaksi ylempää upseeria ilmoittivat hänelle, sen olevan liian vaarallista. Hän kieltäytyi tottelemasta. Hän sai erikoisluvan Givati divisioonan everstiltä. Hän alkoi laskeutumaan kuiluun, mutta huomasi sen olevan liian kömpelöä. Hän riisui kaikki varusteensa, mukaan lukien kypäränkin ja otti vain pistoolin. Hän käski kahta muuta sotilasta ryhmästään seuraamaan itseään.

He menivät alas täydelliseen pimeään, taskulamppujen kanssa, tunnustellen tietään eteenpäin. He seurasivat verijälkiä. He kulkivat eteenpäin: 100m, 200m, 300m. Eitan sanoi: ”Tämä vie liian kauan” ja hän alkoi juosta kauemmas tunneliin. 1000m etäisyydeltä he löysivät lopultakin uloskäynnin- mutta se oli lukittu. He palasivat takaisin. He toivat tarpeeksi todisteita vahvistaakseen Goldingin kuoleman.  Näiden todisteiden vuoksi, nämä urheat sotilaat, estivät kansainvälisen panttivanki kriisin ja luultavasti pelastivat tuhansien ihmisten elämän.

Luutnantti Eitan oli 50 päivää jatkuvassa palveluksessa. Reportterit kertoivat hänelle, että ”tulet saamaan kansallisen kunnia merkin tämän tähden”.” Eitan, laiha, ujo ja aran oloinen vastasi ”En halua kunniamerkkiä, koska en ole sankari. Minä vain olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kuka tahansa olisi tehnyt saman.  Tämä on yksikkömme henki; Puolustusvoimien henki; Israelin kansan henki.”


Huhuja sodasta … ja Israelin turismista

Ariel Blumenthal

Kun Yeshua opetti opetuslapsia lopunajoista (Matt. 24:6, Mark. 13:7), Hän profetoi sekä todellisista sodista että ”sotahuhuista” Lyhyen historiamme aikana täällä Israelissa, meillä on ollut useita aitoja sotia ”sotilasoperaatioita”, ”huhut sodista” ovat aina olleet kanssamme. Näinä päivinä me kärsimme meneillään olevasta operaatiosta Gazassa ja ympärillämme koko Lähi-Itä näyttää olevan liekeissä. ”Arabikevät” näyttää tällä hetkellä olevan enemmän pitkä, synkkä talvi. Tietysti tällä kaikella on sairas vaikutus tärkeään osaan Israelin taloutta ja turismia.

Monet kristityt ryhmät ovat jo kesällä ja syksyllä peruneet tulonsa. Monet paikalliset uskovat saavat toimeentulonsa turismista: matkayhtiöt, hotellit, kuljetus jne.
http://sareltours.com/new/
http://www.yadha8.co.il/en/

Me haluamme rohkaista lukijoitamme: jos olet aikonut tulla, älä peruuta! Ja jos et ole vielä suunnitellut tulla… tule! Huhut sodasta ovat aina paikalla, ja jos ajattelet: ”ehkä meidän tulisi matkustaa sitten kun on rauhallisempaa eikä ole huhuja sodasta,” silloin et ehkä koskaan tule Israeliin!


”Maailman loppu” 2040?

Heprealainen kalenteri ilmaisee vuoden numerot aakkosten mukaan (alef-bet). Viimeinen kirjain aakkosissa on Tav (T) (numeroarvo =400). Tav:n jälkeen ei ole numeroita. Nykyinen vuosi on ”shin-ajin-dalet” (S-A-D). Siksi pääsemme loppuun 800 vuoden kierron seuraavan 26 vuoden jälkeen. Vuosi tav-tav (T-T) vastaa normaali vuotta 2040. Seuraava kierros vie 200 vuotta vuoteen 2240, mikä vastaisi 7. vuosi tuhatta.

Vuonna 1892, varhainen sionisti kirjailija, Elhanan Leib Lewinsky, kirjoitti romaanin, jossa hän oli unessa vuonna "Tav-tav" (T-T) ja näki utopistisen juutalaisvaltion Israelin maassa.

Se näyttäisi ääri-ortodoksi hasidien maailmalta, (noiden jotka etsivät Messiaan paluuta) ja tulevat hysteerisiksi messiaanisissa odotuksissaan—vääriä messiaita, maailmanlopun ennustuksia, Gog ja Maagoog/Harmagedon pelottaa – kun lähestymme kyseistä vuotta.

Samoin todennäköisesti (Messiaan viipyessä) rinnakkainen ilmiö, villi ja palava messiaan odotus leviäisi kautta koko kristillisen maailman. Ja ehkä mukana seuraa maailmanlopun tieteiselokuvat ja maailmanlaajuisen islamilaisen kalifaatin pyhät sodat. Me voimme odottaa huippuunsa voimistuvia messiaan odotuksen kriisejä tuona aikana.


Pituach- Peruz- Peruk

Meiltä kysytään kuinka pitää rukoilla Gazan tilanteen puolesta. Minä uskon, että ne voidaan koota 3 sanaan, jotka ilmaisevat Israelin tilanteen Kairon rauhan neuvotteluissa:

  1. Pituach (Kehitys) vastineeksi
  2. Peruz (Aseistariisunta) perustuen
  3. Peruk ( Hajottaminen) terrorijärjestöjen

Haluaisimme nähdä rauhan Gazassa, lisäksi taloudellisen kehityksen, koulutuksen ja sosiaalisen hyvinvoinnin. Se voidaan sallia Israelin puolesta, jos Gazan alue on aseistamaton. Tämä voi tapahtua ainoastaan, jos Hamas ja kaikki muut terroristi järjestöt on hajotettu. Tämä ei ole mahdotonta. Se tapahtui viime vuonna Egyptissä.

Hamas on terroristi järjestö aivan kuin Al Qaida, Boko Haram, ISIS, Jihad ja Hisbollah. Ei kukaan voi neuvotella itsemurha terroristien kanssa. Rukoilkaamme viisautta hallituksen johtajille, että näkisivät tämän logiikan ja rukoillaan että tämän peruk- peruz- pituach onnistuu (olkoon se Jumalan tahto).


Takaisin artikkeleihin 2014

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.