Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

© Heinäkuu 25 Revive Israelin palvelutyö

Vanhurskaus & Gazan ”sota”

Ariel Blumenthal

Koko viime viikon, kun me palavasti rukoilimme Gazan tilanteen tähden, Henki on painottanut useita kappaleita Jesajan 51 luvusta, jonka pääteema on ”vanhurskaus.”

Jae 1: KUULKAA minua te, jotka tavoittelette vanhurskautta ja etsitte HERRAA…

Useimmat vilpittömät Kristityt, ovatpa he joko Israelin puolesta tai Israelia vastaan, ovat syvästi huolestuneita asioiden vanhurskaudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Vielä, kun katselemme median esittämiä kuvia tapahtumista suoraan Gazassa- kuolleiden ja haavoittuneiden määrän kasvaessa molemmin puolin—se voi näyttää MM-jalkapallo pelin tulokselta, missä Saksa voittaa Brasilian 7 – 1. ”Peli” näyttää yksipuoliselta: kun niin paljon näennäisesti viattomia palestiinalaisia ​​kuolee, kun taas kuolemien määrä on suhteellisen alhaiset Israelin puolella! Tämä ei ole tavanomainen ”sota”: aivan yhtä tärkeä kuin taistelukenttä on, on myös kiihkeä PROPAGANDA sota, jota käydään Internetissä ja sosiaalisessa mediassa, kun kumpikin puoli” pyörittää” tarinoita väittäen olevansa korkeammalla moraalisella tasolla ja olevansa suurempi sodan uhri. Suurin haaste on erottaa, mikä on todella ”oikein” ja mikä ”väärin” tässä monimutkaisessa tilanteessa. Missä on Jumalan vanhurskaus kaikessa tässä?

Jae 2: ”Katsokaa Abrahamia isäänne…”

Tässä on syvä ja johdonmukainen raamatullinen totuus paljastettuna: Jumalan vanhurskaus on ensin, mutta ihmisen tarkoilla laskuilla oikeasta ja väärästä EI OLE merkitystä; eikä sillä kuinka paljon ruumiita kasaantuu kummallakin puolella. Mieluummin se on Hänen VALINTANSA, Hänen oikeutensa olla Jumala ja tämän maailman hallitsija ja Hän valitsee suvereenin tahtonsa mukaan. Jesaja, aivan kuten apostoli Paavali roomalaiskirjeessä osoittaa meille Jumalan valinnan Aabrahamin ja Saaran, Iisakin ja Jaakobin kohdalla… lopuksi Israelin kohdalla (kansakunta = kansa ja maa), kuitenkin ensimmäisellä ”sijalla” on Jumalan vanhurskauden ymmärtäminen. Jumala on viime kädessä oikeudenmukainen (vanhurskas), koska Hän on suvereeni maan Kuningas ja Luoja, mutta ei niiden moraalisten arvojen tähden, jotka Hän on antanut Ihmiskunnalle, eikä siksi että Aabraham oli kaikkein vanhurskain ja oikeudenmukaisin ihminen, joka on koskaan elänyt! (Tietysti seuraava ”järjestyksessä” Hänen vanhurskauden jälkeen ovat äärimmäisen korkeat moraalin ja oikeudenmukaisuuden arvot, jotka meidän täytyy löytää ja noudattaa niitä.)

Jae 3: Sillä (todellakin) HERRA lohduttaa Siionia…

Opetus meille näinä Lopunaikoina on tämä: Kyetäksemme erottamaan tarkasti vanhurskauden ja oikeudenmukaisuuden, erityisesti kun se koskee Israelia/Jerusalemia/Siionia. Meidän pitää ensiksi hyväksyä oppi valinnasta, erityisesti Israelin ja Juutalaisen kansan valinta, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin kautta ja erityisen ainutlaatuisen Israelin Kuninkaan valitseminen ja Kuningasten Kuninkaan, Yeshuan, valitseminen! Tämä ei merkitse sitä, että kaikki Israelin teot ovat ”oikein”, kuten ei myöskään, että kaikki mitä uskovat tekevät, olisi oikein, vaikka ovat myös Jumalan valitsemia. Jumala on se, joka edeltä näkee, kutsuu, vanhurskauttaa ja kirkastaa (Room. 8:28–30). Jos emme pidä tätä raamatullista järjestystä mielessämme, hänen oikeuttaan olla uskollinen armon valinnassaan, jota emme todellakaan ole ansainneet. Me olemme jatkuvassa vaarassa tulla petetyiksi—yrittäessämme hahmottaa kuka on enemmän oikeassa tai väärässä keskellä tätä hyvin monimutkaista tilannetta, ja kummalla on älykkäämpää aivopesua mediassa. ”Olkoon Jumala luotettava, vaikka kaikki ihmiset olisivat valehtelijoita…”(Room. 3:4).


Myötätuntoa Gazan ihmisiä kohtaan

Mitä enemmän meillä on myötätuntoa Gazan ihmisiä kohtaan, sitä enemmän meidän tulisi haluta tuhota Hamasin diktatuuri. Mitä vähemmän meillä on myötätuntoa Hamasia kohtaan, sitä helpompaa olisi hyväksyä yksinkertaisesti tulitauko ja antaa Hamasin jatkaa hallintaansa.

Muistakaamme kuitenkin, että Jumala on sotajoukkojen YHVH (Jumala). Hän voi antaa voiton hengen. Sodat voidaan voittaa.  Vanhurskaus voi vallita. Jumala ei pelkää. Tähän päivään mennessä, Hän ei ole koskaan hävinnyt sotaa. Yeshua on taivaallisten sotajoukkojen Komentaja (2 Moos.15:2, Joos. 5:13, Ilm. 19:11).

Yeshua opetti meille, että hengellisessä sodankäynnissä. Meidän täytyy ensiksi ”sitoa” väkevä ja sitten ottaa ”saalis”(Luukas 11:21). Väkevä tässä on radikaalin Islamin henki; saalis on palestiinalaisten sielut, jotka tarvitsevat pelastusta. Uskomme, että jos me rukoilemme sitoaksemme demoniset voimat, jotka ovat tämän sodan takana, silloin terroristiryhmät tuhotaan ja uusi uskonnollisen vapauden, pelastuksen, rauhan ja hyvinvoinnin aalto voi tulla.


Takaisin artikkeleihin 2014

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.