Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

© Heinäkuu 11 Revive Israelin palvelutyö

Antisemitismin juuret

Asher Intrater

Aatamin ja Eevan lankeamisen jälkeen, Jumala lupasi, että naisen ”siemen” syntyisi ja ”murskaisi käärmeen pään” (I Moos. 3:15 ). Tämä aloitti sodan Jumalan ja Saatanan välillä. Siemen olisi syntyvä juutalaisesta kansasta. Sen tähden demoniset voimat ovat aina yrittäneet tappaa juutalaisia, tappaakseen Messiaan siemenen heidän keskuudestaan.

Läpi koko Tooran, jo ennen kuin he saapuivat Luvattuun Maahan, Israelin kansaa vastaan on hyökätty toistuvasti:

 • Egyptissä Faarao yritti tappaa kaikki poikalapset (2. Moos. 1)
 • Sitten Amalekilaiset hyökkäsivät heitä vastaan (2. Moos 17)
 • Sitten Edomilaiset (4. Moos. 20:14)
 • Sitten Kanaanilaiset (4. Moos. 21:1)
 • Sitten Siihon ja Amorilaiset (4. Moos. 21:21)
 • Sitten Bashanilainen Og (4. Moos. 21:31)
 • Sitten Balak Ja Mooabilaiset (4. Moos. 22)

Hyökkäykset juutalaista kansaa vastaan jatkuivat koko muinaisen historian ajan (Est. 3: 6) sekä Herodeksen aikana evankeliumeissa (Matteus 2:16), että sitten Rooman valtakunnassa. Antisemitismi levisi kirkkoon, Natsien Eurooppaan ja nykypäivän islamistinen Jihad. Antisemitismi hämmentää juutalaisia. Miksi kaikki näyttävät vihaavan meitä?

Minusta näyttää, että antisemitismin juuri on Yeshua (Jeesus). Kuinka se voi olla niin? Eräs Israelilainen kirjoittaja sanoi, ”Se ei johdu siitä, että Yeshua ristiinnaulittiin keskuudessamme, vaan koska Hän syntyi keskuudessamme.” Se ei johdu siitä, että uusiliitto on antisemiittinen, vaan siitä, että se on juuri
 päinvastainen.

Jumala paljasti itsensä ihmiskunnalle ihmisen muodossa… ja tuo Ihminen on juutalainen. Pakanoiden tulee palvoa Häntä Kristuksena, vastaanottaa Hänen auktoriteettinsa Kuninkaana. Eikä ainoastaan tätä, mutta sitten tämä juutalaisten Messias asettaa 12 muuta juutalaista miestä hallitsemaan kanssaan (Matt. 19:28). Tämä teki pakana kansakunnat kateellisiksi ja loukkaantuneiksi.   

Jotkut arabi kristityt ystävämme sanovat, että heillä on vaikeuksia levittää evankeliumia, koska se kuulostaa heidän naapureista ja sukulaisistaan, aivan kuin se olisi sanoma Sionisti- juutalaisten paremmuudesta.

Eräänä päivänä Yeshua palaa Jerusalemiin. Samanaikaisesti Saatana sidotaan 1000 vuodeksi. Yeshuan paluu liittyy juutalaisen kansan liittoon ja profetiaan (Matt. 23:39; Sak. 14). Saatana ei pysty hyökkäämään Yeshuaa vastaa suoraan; sen tähden hän yrittää hävittää juutalaisen kansan estääkseen Yeshuan paluun.
Jotkut ääriortodoksi juutalaiset hyökkäävät messiaanisia juutalaisia vastaan. Siinä on samankaltaisuutta kuin ”antimessiaanisessa (antilähetys)” hengessä ja antisemitistisessä hengessä. Viime kädessä molemmat yrittävät pysäyttää Yeshuan paluun hallitsemaan. Antisemitismi yrittää tappaa Messiaanisen siemenen ”ulkopuolella”; antimessiaanisuus yrittää pysäyttää Messiaanisen siemenen sisältäpäin.           

Antimessiaaniset lähetyssaarnaajat sanovat kansalle, että he eivät saisi uskoa Yeshuaan, koska tämä on tuonut antisemitismin ja onnettomuudet. Tässä on suuri vastakohtaisuus: antisemitismi on reaktio
Uuteen liittoon, mutta ei siksi, että se on juutalais-vastainen – vaan koska se on liiaksi juutalaisen puolesta!!


Juutalainen Terrori

Israelin poliisi vangitsi tällä viikolla 6 juutalaista miestä iältään 16–25 vuotiasta, 16 vuotiaan Muhammad Abu Hadirin murhasta, joka oli kotoisin Pohjois-Jerusalemin Arabi kaupunginosasta Shuafatista. Kaikilla 6 oli uskonnollinen tausta. Kauheimmalta näyttää se, että poika oli vielä elossa, kun he sytyttivät hänet tuleen. He tekivät tämän kostoksi kolmen teini-ikäisen murhasta aikaisemmin tässä kuussa, lähellä Hebronia.

Lähes jokaista Israelissa inhottaa tämä murha. Jopa pääministeri Netanjahu kutsui murhatun pojan vanhemmat ja ilmaisi heille surunvalittelunsa; sitten hän ilmoitti, että täysi rangaistus on odotettavissa. Israelin hallitus on sitoutunut ylläpitämään lakia ja järjestystä. Hallituksessa tuomittiin yleisesti tämä juutalainen terroriteko.

Kaikkein merkittävin ero on, että juutalaiset terroristit ovat pieni ääriryhmä, jotka Israelilaisten enemmistö on hyljännyt, ja heitä on parjattu Israelin mediassa. Kun taas Palestiinalaisia terroristeja ylistetään marttyyreina, ihannoidaan yleisesti ja nähdään sankarillisina islamilaisen jihadin (pyhän sodan) johtajina.


”Sota” Gazassa

Yli 300 rakettia on ammuttu tällä viikolla Gazasta Israeliin. Raketit ovat suurimmaksi osaksi pudonneet avoimille pelloille; monet on pysäytetty jo puolimatkassa loistavalla Iron Dome ilmapuolustus järjestelmällä, mutta jotkut ovat osuneet siviilien asuma-alueille aiheuttaen pelkoa ja omaisuusvahinkoja.

Israel on kutsunut reservejä palvelukseen ja käynnistänyt suuren maahyökkäyksen, tuhotakseen Hamasin infrastruktuurin (rakenteen, organisaation). Eräs Israelilainen tiedustelulähde sanoi, että IDF on jo tunnistanut 3000 sotilaallista kohdetta Gazassa. Näiden kohteiden tuhoaminen vaatii suuren maahyökkäyksen.

Hamas on varastoinut valtavan määrän aseita muutaman vuoden aikana, vaikka suurin osa niistä on suhteellisen alkeellisia verrattuna Israelilaisiin aseisiin. Vastustajan raaka voima ei ole haaste Israelilaisille, vaan Hamasin ääriainesten ja heidän kannattajiensa eriskummallinen (bizarre) psykologinen luonne

Hamasin raketit varastoidaan ja laukaistaan tarkoituksella siviilien kodeista, että saataisiin aikaan siviiliuhreja, mikä saisi Israelin näyttämään pahalta. Vaikka Hamas tietää, että se ei voi voitta sotaa, kuitenkin he kiihdyttävät taistelua, tarkoituksena saada heidät näyttämään kuin he hyökkäisivät Israeliin. Hamasin propaganda levittää valheita ja ”väärä informaatiota” tarkoituksellisesti, luodakseen vääriä toiveita kansalleen.

Tietenkään kansainvälinen media ei paljasta Jihadin ääriaineksia, jotka aiheuttavat selkkauksen, vaan mieluummin keskittyvät Israelin hyökkäysten tappamiin siviileihin.
Rukoilkaa:

 1. Mahdollisimman harvat viattomat kansalaiset, juutalaiset ja arabit kuolisivat
 2. Hamasin tuhoa
 3. Suojelusta Gazan kristilliselle yhteisölle
 4. Paljastaa Jihadin valheellisen aivopesun Palestiinalaisten keskuudessa
 5. Paljastaa Jihadin valheellisen propagandan kansainvälisessä mediassa
 6. Egypti pysyisi lujana terroristeja vastaan
 7. Sovinto selkkauksen jälkeen ja rauhanomainen yhteiselo

Takaisin artikkeleihin 2014

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.