Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

© Heinäkuu 4 Revive Israelin palvelutyö

Muistoksi

Sydämemme on revitty kolmen teinipojan Ayal, Gilad ja Naftali tähden, jotka Hamas murhasi. Viimeisen kolmen viikon aikana maallistuneet ja uskonnolliset juutalaiset ovat liittyneet yhteen huutamaan rukouksia julkisen psalmien luvun avulla. Tämä kirjoitusten ajattelu on kirjoitettu heidän muistiinsa ja samoin kansamme Messiaaninen toivo.


Baruch Haba

Asher Intrater   

Psalmissa 118:26 on lyhyt hepreankielinen lause - ברוך הבא ,baruch haba ”siunattu on hän joka tulee…”, lauseella on suuri merkitys Juutalaiselle ja Kristitylle maailmalle

Yeshua ja hänen opetuslapsensa viittaavat ”Baruch Habaan” kahdesti: kerran Hänen saapuessa Jerusalemiin (Matteus 21:9)Ja toisen kerran Hänen pitkän nuhtelunsa lopussa ,kun Hän nuhtelee uskonnollisia johtajia (Matteus 23:39).

Yeshuan saapuminen Jerusalemiin, kun Hän ratsasti aasilla, on täyttymys Sakarian 9:9 profetialle. Opetuslapset reunustivat katua, kun Hän ratsasti kaupunkiin.  "Tämä julistus oli kutsu, joka ei täyttynyt siihen aikaan – että Hän ottaa paikkansa Messias Kuninkaana Jerusalemissa.

Matteus 21:9

Kansanjoukot, jotka kulkivat hänen edellään, ja ne, jotka seurasivat häntä, huusivat: ”Hoosianna Daavidin Pojalle! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! ”

Toisen kerran Ilmaisua ”Baruch Haba” käytetään Yeshuan profetiassa Jerusalemin tulevasta tuhosta ja sen uudelleen rakentamisesta. Yeshua nuhteli fariseuksia Hänen hylkäämisestä, Hän myös lupasi, että Hän palaisi, kun ihmiset huutavat ”Baruch Haba.”(Siunattu olkoon hän…)

Matteus 23:37–39

Oi Jerusalem…teidän huoneenne on jäävä hylätyksi;… tästä lähtien te ette näe minua ennen kuin sanotte: ”Siunattu olkoon hän, joka tulee HERRAN nimessä!” 

Nykyjuutalaisten keskuudessa tämä lause tuli kuuluisaksi 1990 luvulla, kun Lubavitcher Hasidimit julistivat, että heidän rabbinsa Menachem Schneerson on Messias. Hän kuoli kesäkuussa 1994 (viime kuussa tuli 20 vuotta). Hänen seuraajansa jatkoivat Jerusalemin ja Israelin täyttämistä hänen kuvillaan ja otsikolla: siunattu on hän, joka tulee, Kuningas Messias.

He tulkitsevat psalmin 118 viittaavan Messiaaseen, aivan kuin se on ymmärretty evankeliumeissa (paitsi he ovat vaihtaneet oman ”ehdokkaansa” Messiaaksi).

Uskonnolliset juutalaiset lukevat psalmeja raamatullisten juhlapäivien aikana. Israelissa luetaan myös psalmeja ääneen kriisien ja erityisten tarpeiden aikana. Tällä tavoin psalmin 118 julkista lukemista voi helposti kuvitella tulevassa kansallisessa kriisissä käytettävän.

Matteuksen evankeliumissa, Yeshua viittaa psalmin 118 eri jakeeseen, Hänen saapuessaan Jerusalemiin – ”Siitä kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut huippukivi” – Matt. 21:42. Psalmi 118 edellyttää, että kuka tahansa, joka toivotetaan tervetulleeksi Jerusalemiin messiaana. Hänen täytyy olla ”kivi”, jonka ”rakentajat” hylkäsivät (uskonnolliset sekä poliittiset johtajat). – Ensiksi hyljätty—ja sitten hyväksytty (tervetulleeksi toivotettu).

Yeshuan saapuminen Jerusalemiin oli vain osittainen profetian täyttymien. Tulevaisuudessa on joku toinen päivä, jolloin Hän saapuu Jerusalemiin uudelleen. Tämä ilmeisesti tapahtuu kansallisen kriisin ja raamatullisen pyhäpäivän aikana, kun luetaan psalmeja julkisesti, jolloin huudetaan ”Baruch Haba.”


Netanel Housen päivitys

Rachel & Gilad Netanel

Äskettäin me kutsuimme joitakin ystäviä Sapatti aterialle. Eräs heistä (H., musiikinopettaja) kutsui meidät musiikki festivaaliin, jota hän piti koulussaan. Nautimme festivaalista ja tapasimme hänen vanhempansa siellä. Pian tämän jälkeen me vierailimme heillä uudelleen Shavuotin aikana.

Hänen isänsä kysyi meiltä ´Kuinka Messiaaniset uskovat rukoilevat ja mitä he tekevät? ´Selitin hänelle, että olemme juutalaisia, jotka ovat palanneet Juutalaisuuden juurille Tanakhissa (heprealainen raamattu). ´Entäs mitzvot (käskyt) ja sapatti?´Sanoin että pidämme käskyt Tanakhin mukaan ja niin kuin ne on kuvattu profeetta Jeremiassa (31:31,33): ”Mutta se (uusi) liitto, jonka minä teen Israelin huoneen kanssa tulevina päivinä,… Minä panen opetukseni heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämeensä.”

Veli (joka aikaisemmin käynyt Ortodoksisen Jesivan (uskonnollisten toorakoulu) kysyi, ”Kuinka tulit johtopäätökseen, että Yeshua on Messias?” Tässä vaiheessa hän aloitti keskustelumme tallennuksen kun selitin profetioita Raamatusta. Keskustelimme kolme tuntia. Jatka rukousta puolestamme, kun levitämme evankeliumia kanssa ihmisillemme Israelissa.


Homojen ja Lesbojen hyökkäys Jad Hasmonaa vastaan

Ajellet Ronen, johdon sihteeri

Kaksi vuotta sitten kibbutsimme kärsi takaiskun, kun lesbot haastoivat meidät oikeuteen. Siksi että emme sallineet heidän pitää ”häitä” alueellamme. Äskettäin valituksemme hyljättiin, ja sen jälkeen, alkoi ennennäkemätön uusi hyökkäyksien aalto meitä vastaan ​​sähköpostissa, internetissä, Ynetissä, Makossa ja sosiaalisessa verkostossa.

Muut homot ja lesbot ovat vaatineet pitämään tämän päätöksen, jonka vaikutus saattaa pakottaa meidät lopettamaan toimintamme ja erottamaan henkilökuntamme. Meillä on tunne että Jumala pyytää meitä uudelleen määrittämään toimintamme selvemmin uskonnolliseksi toiminnaksi, mikä saattaisi muuttaa laillista asemaamme koskien homo ja lesbo tapausta. Olemme olleet haluttomia aiemmin tähän, koska haluamme olla avoimena suurelle yleisölle ja ilman tarvetta kerätä rahaa ja voittoa.

Mielenkiintoinen sivu huomio on, että olemme olleet yhteydessä juutalaisiin uskonnollisiin järjestöihin, jotka vaikka vastustavat meitä, koska uskomme Yeshuaan, he haluavat tukea meitä homojen ja lesbojen hyökkäystä vastaan. Muuan rabbi sanoi minulle ”Te olette nyt hyökkäyksen kohteena, mutta me tiedämme, että me olemme seuraavia järjestyksessä; siksi me haluamme tukea teitä.”


Radikaalit muslimit

Tällä lyhyellä videolla Brigitte Gabriel vastaa muslimi opiskelijan kysymykseen koskien ”maltillisia muslimeja." Brigitte toistaa, että 80 % muslimeista ei ole radikaaleja. Jäljelle jäävät 20 % radikaaleja muslimeja on enemmän kuin tarpeeksi tappamaan ja aiheuttamaan verilöylyjä. Rauhallisen enemmistön määrällä ei ole merkitystä! Katso Englanniksi, klikkaa TÄSTÄ!


Takaisin artikkeleihin 2014

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.