Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

© Huhtikuu 11 Revive Israelin palvelutyö

Yeshuan sielu

Asher Intrater

Jesaja 53 viittaa kolmesti Kärsivän palvelijan ”sieluun”. (Tämän kappaleen runous on kaunista ja sen sanoma on syvällistä):

Jae 10 – ”jos sinä asetat hänen sielunsa vikauhriksi”

Yeshua teki sielunsa vikauhriksi. Me olemme syyllisiä Jumalan edessä: me syytämme toinen toistamme ja vanhurskautamme itsemme. Se on kuin kaksi ihmistä väittelisi, ja Yeshua tulee heidän väliinsä ottaakseen vastaan kummankin syytökset – Hän antaa heille mahdollisuuden antaa anteeksi ja tulla sovitetuiksi.

Jae 11 – ”Sielunsa vaivan tähden Hän saa nähdä…” 

Yeshua uurasti ja raatoi ihmiskunnan pelastuksen tähden. Tämä oli vaikea ja uuvuttava työ. Hän valvoi, rukoili, palveli, julisti, ja paransi. Hän antoi paljon omasta sielustaan, mutta se näytti usein aivan turhalta. Kuitenkin tämän profetian lupaus on, ettei mikään Hänen ponnistelunsa ole turhaa. Hän tulee näkemään tuloksia vaivannäöstään, jotka eivät vielä ole silminnähtäviä.

Jae 12 – ”Sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan ”

Yeshua antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan. Sanat ovat samankaltaisia kuin Tooran sanat, että oikeus vaatii ”silmän silmästä; hengen hengestä” (5. Moos. 19:21). Se ei ole Hänen verensä pelkästään joka sovittaa meidät, vaan Hänen sielunsa veressä (4. Moos.17:11). Hän rakasti meitä, ja se on syy, mikä sai Hänet antamaan koko elämänsä ja sielunsa (Joh.13:1,15:13).

Joskus me emme ole täysin tietoisia Yeshuan sielun todellisuudesta. Hänellä oli ajatuksia, tunteita, haluja, odotuksia; Hän koki kaikki ihmiskunnan paineet ja kiusaukset (Matt.26:37–38; Luuk. 4:2; Joh.11:33–38; 12:27). Hän antoi kaiken sielustaan pelastaakseen meidät. Pyhittäkäämme sielumme takaisin Hänelle palvellaksemme Häntä.


Voimmeko unohtaa?

Ariel Blumenthal

Jumala ei vain anna anteeksi, vaan Hän lupauksensa täydellisestä sovituksesta sisältää tämän ihmeellisen tosiasian: Jeesuksen uudessa liitossa, Jumala täydellisesti UNOHTAA meidän syntimme!

” … Minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejään.” (Jer. 31:34)

Tämä on se mitä apostoli Paavali puhuu uskoville ”uudesta luomuksesta” (2. Kor. 5:17), koska luoja käsittelee meitä nyt uutena luomuksena, ilman entistä synnin taakkaa.

Äskettäin kirjoitimme raamatullisesta 70 vuoden ajasta, lähtien toisen maailmansodan lopusta(1945–2015), ja että olemme lähestymässä sen ajan loppua. Sota ajan haavat ja muistot vaikuttavat kansakuntien välisien suhteiden kuntoon – erityisesti Israelin & Saksan, ja Japanin & Itä Aasian kansojen välillä. Mutta, me lähestymme aikaa, jolloin Herra haluaa ” anteeksiantoa ja unohdusta”, että kansakunnat ja kansat voivat jatkaa eteenpäin tulevaisuuteen ”uuden luomuksen” pohjalta, eikä menneisyyden pohjalta.

Kuinka Kauan?

Joka vuosi, Holokaustin muistopäivänä Israelissa (Huhtikuun28. tänä vuonna) kansamme julistaa: ” Ei koskaan anteeksiantoa, Ei koskaan unohdeta!!” Nykyisessä Kiinassa, viha ja anteeksiantamattomuus japanilaisia kohtaan on koulutusjärjestelmän ja kansallisen identiteetin pohjana. Kuten juutalaisten ja kiinalaisten uudessa liitossa, meidän on rohkeasti seistävä ja julistettava anteeksiannon evankeliumia, jopa kansainvälisellä tasolla. Kuinka kauan ajattelimme muistaa tällä tavoin?

Noin 70 vuoden armon ja tuomion aikakauden(talouskauden) jälkeen, minä uskon, että anteeksi antamattomuuden synti on suurempi uhri kansakuntien kohdalla kuin alkuperäisten hyökkääjä kansojen synti. Voimmeko me juutalaiset ja kiinalaiset unohtaa ja panna pois saksalaisten ja japanilaisten synnit pois”, niin kauas kuin itä on lännestä?” (Ps. 103:12). Ja tällä tavoin muuttaa maailman kansojen kohtaloa – sekä idässä että lännessä.


Perusarvojen romahdus

Ron Rejuwan

Israelin kansalaiset ovat viimeaikoina altistuneet yhä kasvavalle moraalisten ja hengellisten arvojen kaikinpuoliselle luhistumiselle. Keskiverto kansalainen on hiukan järkyttynyt ja hämmentynyt näistä tapahtumista. Neljä aluetta erityisesti erottuu:

  1. Hallituksen väärinkäytöksiin – Tällä viikolla entinen pääministeri Ehud Olmert on tuomittu lahjonnasta ja väärinkäytöksistä. Samoin tuomittiin useita huomattavia hallituksen jäseniä ja johtavia liikemiehiä. Mitä tämä kertoo meidän yhteiskunnasta, kun pääministerikin tuomitaan?
  2. Seksuaaliset synnit – on ollut järkyttäviä raportteja joukkoraiskauksista ja jopa 12–15 vuotiaiden tyttöjen värväämisestä ilotytöiksi. Yhteiskunnan omatunto on kieroutunut tällaisten väärinkäytösten, pornografian ja prostituution vuoksi.
  3. Islamistien väkivalta – Käsittämätön väkivalta monissa ympäröivissä muslimimaissa jatkuu lakkaamatta. Syyriassa muslimit ovat teurastaneet kristittyjä ja Shiia ja Sunni muslimit ovat tappaneet toisiaan suorastaan tuhansittain. Joukko mielenosoituksissa Gazassa vaaditaan edelleen Israelin tuhoa.
  4. Uskonnollinen ulkokultaisuus – sadattuhannet ääriortodoksi juutalaiset (haredimit) jatkavat protestoimistaan Israelin hallitusta vastaa. Kieltäytyvät palvelemasta armeijassa tai ottamasta osaa perustalouden taakan kantoon, johon kaikki muut kansalaiset joutuvat ottamaan osaa. Itse asiassa he väittävät olevansa Jumalan edustajia ja näin aiheuttavat hämmennystä koskien uskon peruskysymyksiä

Rukoilkaa kanssamme, että nämä vaikeat tapahtumat saisivat ihmisiä Lähi-idässä – juutalaisia, arabeja, uskonnollisia ja maallisia—huutamaan uusia vastauksia, todellista uskoa ja todellisia arvoja, että hengellinen ja moraalinen mullistus tapahtuisi. Uskokaamme, että se johtaa pelastukseen.


Laki ja Armo

Tässä sanomassaan Asher puhuu lain alkuperäisen merkityksen palauttamisesta, profeetoista ja uudesta liitosta… Katso englanniksi klikkaa TÄSTÄ


Takaisin artikkeleihin 2014 

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.