Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

© Maaliskuu 7 Revive Israelin palvelutyö

Kuinka vaikeaa on ristiinnaulita liha

Asher Intrater

Ihmettelenpä oliko roomalaiselle sotilaalle sisäisesti vaikeaa ristiinnaulita joku 2000 vuotta sitten. Ehkä jotkut sotilaista olivat täysin sadistisia ja nauttivat työstään. Taas jotkut heistä olivat neutraaleja ja ” tekivät vain työtään.” Ehkä jotkut olivat itse asiassa hyviä ihmisiä (kuten kenturio) ja tunsivat myötätuntoa noita kohtaan, jotka kärsivät.

Oliko se vaikeaa sotilaille fyysisesti?  Jos uhri taisteli vastaan, tarvitsivatko he 5 sotilasta tekemään työn? -Yksi pitämään kiinni kummastakin kädestä ja jalasta, ja yksi hakkaamaan nauloja.

Yeshua ei ilmeisesti taistellut vastaa, kuten ilmenee hänen antautumisestaan vangittaessa. Ehkä Hänen myöntyväisyytensä yllätti sotilaat. Hän rukoili ”Ei kuitenkaan, niin kuin minä tahdon vaan niin kuin sinä” (Matt. 26:39), joten Hän oli ratkaissut asian jo mielessään. Hän hyväksyi epäoikeudenmukaisen rangaistuksen pahojen miesten käsissä, kuitenkin asian hallinta oli Hänen isänsä armollisissa käsissä, koko maailman suuremmaksi hyväksi.

Kaksi suuntainen katu

Ristiinnaulitseminen on ”kaksisuuntainen katu.”  Toiseen suuntaan me emme tee mitään, Yeshua on tehnyt kaiken puolestamme. Toiseen suuntaan meille sanotaan ” kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä päivittäin”(Luuk. 9:23). Kuitenkin näiden kahden suunnan välillä on tasapaino. Se on kaikki Hänen ristinsä armosta, mutta risti pitää aktivoida toimimaan meidän sieluissamme.

Me olemme ” ristiinnaulittuja Hänen kanssaan”(Gal.2:20); ”ristiinnaulitsemalla lihamme ”(Gal . 5:24); ”ristiinnaulita itsemme maailmalle”(Gal. 6:14). Kuinka vaikeata se on? [Tietystikään me emme viittaa millään tavoin tai missään merkityksessä, että aiheuttaisimme kipua itsellemme fyysisesti tai kiduttaisimme itseämme psykologisesti (henkisesti)]

Lihan ristiinnaulitsemisen tarkoituksena on estää himon ja ylpeyden tuhoavia voimia, jotka niin syvään tunkeutuvat ihmisyhteisöön ja meidän omaan itsekeskeisyyteemme (1 Joh. 2:16). Himon ja ylpeyden estäminen on käytännössä lähes mahdotonta. Me tarvitsemme Jumalan apua. Tapamme” kuolettaa” pahoja himoja ei yksistään itsekontrollia; vaan myös uskoa siihen, mitä Jumala on tehnyt vuoksemme ristillä Yeshuan kautta.

Aivan kuin Hampaanhoitoa

Sitä voitaisiin verrata hammaslääkäriin, kun tarvitset juurihoitoa. Äskettäin olin viisaudenhampaan poistossa. Minulla ei ollut siellä muuta tekemistä istua tuolissa ja pyytää hammaslääkäriä tekemään työnsä.

Me emme pysty itse ristiinnaulitsemaan itseämme. Ei edes Yeshua pystynyt. Kuitenkin, jos hyväksymme rukouksessa, että Jumala antaa ”sotilaat” ja” naulat” - toiset ihmiset ja välineet, että työ saadaan tehtyä.
Himo ja ylpeys ovat syvään” juurtuneet” meihin, ne juontavat juurensa Aatamin ja Eevan syntiin paratiisissa. Siksi me tarvitsemme ”juurihoitoa” saadaksemme sen poistettua.

Onko Jumala tuonut ihmisiä tai tilanteita elämääsi auttaakseen sinua ”ristiinnaulitsemaan lihasi?”  Oletko sinä vastustanut vai myöntynyt? Olemmeko kuin pilkkaava varas ristillä vai se toinen joka tiesi, että oli saanut oikean tuomion? Voimmeko nähdä Jumalan kurissa armoteon, jolla poistaa himon ja ylpeyden siunatakseen meitä paljon enemmän lopussa? Lue uudelleen tämä artikkeli ja rukoile sitten, että Yeshuan työ sinun tähtesi toimii sinussa.


Arielin haastattelu – Aasian matkasta

Cody: Ariel, sinulla on edessä tärkeä ja kiivastahtinen matka Aasiaan, kuinka kauan olet poissa?

Ariel: Kierrän yli 16 päivää (maalisk. 13–28 ) 11 lentoa viidessä maassa.

Cody: Missä aiot käydä ja mitkä ovat suunnitelmasi?

Ariel:
Thaimaa: Järjestelen läheisen ystäväni häitä, joka on opetuslapsi ja Revive Israelin yhteistyökumppani – Amir Mark. Hän on monen entisen muslimin evankelista ja pastori Lounais-Aasiassa. Tapaan myös Revive Israelin kääntäjä ryhmää, koska olemme rukoilleet, että näkisimme meidän viikoittaiset kirjeemme säännöllisesti käännettyinä Thai kielelle.

Hong Kong: Minä puhun suuressa kirkossa, kun he viettävät Puurimia kristillisellä tavalla. Minä myös tapaan läheisiä ystäviä, jotka ovat kiinnostuneet perustamaan Revive Israelin toimiston Kiinaan.

Korea: Tapaan avain henkilöitä vahvistaakseni yhteyttämme ja tavatakseni läheisiä ystäviä jotka ovat kiinnostuneita perustamaan Revive Israelin toimiston Koreaan.

Kiina: Meillä on johtajien kokous kolmessa eri Kiinan kaupungissa, jotka jakavat näkymme Revivestä. 2015 minä ja perheeni opiskelemme ja elämme Kiinassa 1 ½ vuotta. Sen vuoksi minä olen tutustumassa henkilökohtaisesti erilaisiin mahdollisuuksiin meille. Eräässä kaupungissa pidän luennon kiinalaiselle älymystöryhmälle aiheesta, ”raamatun vaikutus läntiseen sivilisaatioon.”

Japani: Tapaamiset Aasian johtajien kanssa ovat valmisteluja suureen konferenssiin Jerusalemissa syksyllä 2014.

Rukous pyyntöjä

  • rukoilkaa fyysistä voimaa ja armoa kaikille pitkille lennoille, aikaerorasitukseen, kokouksiin…
  • sengellistä ja fyysistä suojaa perheelleni, joka jää Jerusalemiin
  • selkeää yhteyttä ja paljon hedelmää joka kokouksesta.

Jos olette kiinnostuneita seuraamaan Arielin matkaa ja / tai rukoilemaan hänen puolestaan, te voitte katsoa hänen blogistaan (englanniksi) tästä: http://arielbkingdomblog.wordpress.com/

*TÄRKEÄÄ* Blogi on yksityinen.  Tarvitsette wordpress tilin päästäksenne sisälle.
Voitte luoda ilmaisen wordpress käyttäjätilin (ei blokin-kirjoittaja) tästä: https://signup.wordpress.com/signup/?user=1


Takaisin artikkeleihin 2014 

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.