Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

© Helmikuu 28 Revive Israelin palvelutyö

Ester – vertaus lopunajan seurakunnasta

Tässä videossa Asher jakaa meille tarpeesta tulla yhteen kuten Esterin aikana: rukoilemaan suurta pelastuksen läpimurtoa; ja siitä mitä paholainen ja tämän maailman voimat tarkoittavat pahalla – ja että Jumala kääntäisi kaiken hyväksi ja suureksi voitoksi.
Nähdäksesi klikkaa TÄSTÄ!


”Nasi”- Korotettu

Asher Intrater

Heprean verbi ”nisa”—נישא – tarkoittaa korotettu (kohotettu). Jesajassa on kaunis jakso jakeita, jossa on tämä sana. Jesaja 3: 11–17, Kaikki mikä ei korota Herraa täytyy alentaa. Jesaja 6: 1-3, siinä kirkastettu Kuningas korotetaan Jumalan valtaistuimelle, jota enkelit palvovat huutamalla ”pyhä, pyhä, pyhä”. Jesaja 52: 13—53:12 Herran Palvelija on korkea ja korotettu keskellä tuskaa ja kärsimystä.

Onko Herra korotettu ja kirkastettu (voittoisa) tai onko Hän korotettu ja kärsivä? Vastaus on tietenkin molempia.  Jesaja 57:15, kahden erilaisen kuvan ratkaisu on, että Herra on sekä korotettu ja että hän asuu alhaisuudessa.

Ajatus palvelija kuninkaasta, joka on ”korotettu” laajentuu Uudessa liitossa. Johannes viittaa Yeshuaan, joka on ”korotettu ”ristille pelastamaan koko ihmiskunta (Joh. 3:14; 8:28; 12:32–34). Yeshuan taivaaseen astumisessa kuvataan hänen korottumisensa Apt.2:23 ja istumassa kaikkien valtojen yläpuolella Ef 1:22 ja 4:10. Hepr. 7:26 Messias on meidän hengellinen ylipappi korotettuna taivaaseen, pyhänä synnistä erotettuna.

Jos ”nisa” vokaalit muutetaan ”nasiksi” – נשיא – verbi muuttuu substantiiviksi, jonka merkitys on ”joku tietty joka korotetaan”. Nykyhepreassa sana nasi merkitsee ”presidenttiä” kuten Shimon Peres tai Barack Obama. Keskiajan historiassa Nasi oli maanpaossa juutalaisen yhteisön pää tai uskonnollisen oikeuden johtaja, kuten Juuda Nasi ruhtinas, josta on kirjoitettu Misnassa (Talmudin ensimmäinen osa).

Hesekielin kirjan lopussa on laajennettu profeetallinen kuvaus tuhatvuotisesta messiaanisesta kuningaskunnasta maan päällä. Keskeinen hahmo kaikissa näissä luvuissa on salaperäinen Kuningas, jota usein kutsutaan ”ruhtinas”(prinssi), mutta heprealainen sana kaikissa näissä luvuissa ei ole ”ruhtinas” vaan ”Nasi”(presidentti)

On mahdollista, että Hesekiel viittasi Jesajan profetioihin. Kunniakas pyhä kuningas, joka korotettaan Jesajan 6 luvussa, on sama kuin korotettu kärsivä palvelija Jes. 53, joka on sama Messiaaninen kuningas, ”Nasi” Hesekielin kuningaskunnassa. Yeshua on Nasi, kärsivä palvelija ja kunnian kuningas. Hän on ”se korotettu”.  Kun me korotamme hänet maasta, Hän vetää kaikki ihmiset mukanaan(Joh.12:32).


Fransiskus ja Kenneth

Paavi lähetti 7minuutin videon tervehdykseksi Kenneth Copelandille konferenssiin. Fransiskus puhui rakkaudesta sydämen kielenä, ja yhteydestämme Yeshuan herruuden alaisuudessa. Hän sanoi, että hän on saavuttanut uuden vaiheen sovinnossa. Voitte nähdä ilon ja toivon hänen kasvoillaan, kun hän sanoi ”Se tuo minulle ilon, että te olette tulleet yhteen palvomaan Jeesusta Kristusta ainoaa Herraa.  Ja rukoillessanne Isää, että Hän antaa Henkeänsä. Minä iloitsen siitä, koska voin nähdä Jumalan toimivan kaikkialla maailmassa.”

Nähdäksesi videon klikkaa TÄSTÄ.


Muslimien pelastuksesta saatu näky

Youval Yanayn haastattelu

Cody: Youval, kuinka kauan olet työskennellyt Asherin ja Revive Israelin kanssa ja mikä on työnkuvasi?

Youval: Yli 11 vuotta olen ollut Revivessä, nyt olen toimitusjohtaja

C: Äskettäin otit osaa kolmen päivän neuvottelu konferenssiin eurooppalaisessa maassa . Keiden kanssa menit ja ketkä osallistuivat?

Y: olin ryhmässä jossa oli 13 arabiaa puhuvaa seurakunnan johtajaa Israelista ja länsirannalta. Osallistujia oli noin 200. Heidät voisi jaotella seuraavasti:

  1. Muslimi taustaiset uskovat.
  2. Ulkomaiset muslimityöntekijät.
  3. Lähetysjärjestöt, jotka etsivät tukijoita evankelioivaan työhön muslimi alueella.

C: Mikä oli kokoontumisen pääaihe

Y: Rukoilimme yhdessä ja jaoimme taakkaa muslimien pelastumisesta Israelissa ja Länsirannalla. Nyt etsimme tapoja lisätäksemme yhteistyötämme.

C: Mitkä olivat tilastot, jotka kuulit koskien arabiaa puhuvien uskovien määrää Israelissa ja Länsirannalla nykyään?

Y: Nykyään on Israelissa ja Länsirannalla 5 miljoonaa arabia, ja heistä 170,000 on arabiaa puhuvia kristittyjä. 5000 heistä on uudestisyntyneitä, jotka aktiivisesti edistävät Jumalan valtakuntaa. 300 näistä on muslimi taustaisia.
C: Mitkä olivat parhaimmat kohokohdat?

Y: Yhteinen aikamme, syöden ja nauraen, mikä sisälsi kohokohtia. Ensimmäistä kertaa minua pyydettiin pitämään aamunhartaus, missä puhuin Jumalan liitosta. Minua pyydettiin siunaamaan osanottajat Aaronin siunauksella Hepreaksi. Kun lauloin, Jumalan läsnäolo oli voimakkaana huoneessa.

C: Messiaanisena johtajana Israelista sinä olet ollut mukana näissä kokouksissa viimeiset neljä vuotta, miksi jatkat tätä ja asetat sen ensisijaiseksi ajankäytössäsi?

Y: On suuri kunnia olla osa tällaista ryhmää, koska se edustaa suurempaa arabi uskovien seurakuntaa, alueella jossa on selkkauksia. Minä opin paljon heiltä ja on ollut ilo kehittää henkilökohtaisia suhteita heihin. He ovat jaloja Yeshuan palvelijoita, jotka työskentelevät vaikeissa olosuhteissa, ja joilla on toivo ja ilo Herrassa, ja jotka ovat sinnikkäitä uskollisuudessaan. Minä uskon yhteistyön Israelin juutalaisuskovien ja arabiuskovien kesken on eräs keskeinen seikka muslimien pelastukseksi.

Rukoilkaa jatkuvan yhteistyön puolesta, mitä meillä on arabi veljiemme ja sisartemme kanssa ja enemmän ilmestystä Jumalan sydämeltä muslimeille.


Takaisin artikkeleihin 2014       

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.