Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

© Tammikuu 17 Revive Israelin palvelutyö

Messiaan täytyy kuolla

Asher Intrater

Tämän päivän Israelissa on kuin oli Yeshuan aikana. Ilmassa on odotusta, että Messias tulee hallitsemaan kuninkaana ja tuo rauhan maailmaan. Ajatus siitä, että Messiaan tulla ensiksi kuolemaan (ja vasta myöhemmin hallitsemaan) on kansallemme erittäin vaikea ymmärtää. Kuitenkin muinaiset Israelilaiset profeetat profetoivat suoraan kolmessa tapauksessa:

Daniel 9: 26 – Messias Tuhotaan (leikataan pois)eikä Häneltä jää ketään .Kaupungin ja pyhäkön hävittää hyökkäävän ruhtinaan väki.

Tämä kappale kertoo milloin Messias kuolee. Sana ”leikata pois” on sama kuin kaataa puu ja viittaa siihen, että ihminen tapetaan ennen kuin hän saavuttaa vanhuuden. Hänen täytyy kuolla ennen Toisen Temppelin tuhoa 70 jKr. Jotkut Rabbi Lubavitch Sneersonin seuraajat väittivät, että hän on Messias. Tämä ei voi olla totta, koska hän kuoli korkeassa iässä enemmän kuin 1900 vuotta Temppelin tuhoutumisen jälkeen.

Sakaria 12: 10 – Mutta Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukkaiden päälle minä vuodatan armon ja rukouksen hengen, ja he katsovat minuun, jonka ovat lävistäneet 

Tässä ”minä”, joka vuodattaa Jumalan hengen on sama kuin ”minuun”, joka on lävistetty. Tämä kertoo meille kuka hän on ja kuinka hänen kuolemansa tapahtuu. Lävistetyllä täytyy olla keho (ruumis). Hengen vuodattajan täytyy olla jumalallinen, joten Messiaan täytyy olla jumalallin hahmo, jonka ruumis lävistettiin.

Jesaja 53:8 – Sillä hänet leikattiin pois elävien maasta, minun kansani rikkomusten tähden rangaistus kohtasi häntä  

Tämä jae kertoo miksi Messiaan täytyi kuolla ensin. Tässä sana ”leikata pois” tarkoittaa laillista (lain?) tuomiota. Kuoleman tuomio on seurausta ”kansani” synneistä, siis Israelin lasten.

Rashin (Rabbi Sholomo Yizhaki) rabbiininen kommentaari väittää, että Jesaja 53 viittaa kärsivään Israelin kansaan pakanoiden käsissä (vertaa Room. 11:12, 15; Matt. 2:16). Kuitenkaan tämä ei voi olla ensisijainen merkitys, koska yksittäinen messiaaninen hahmo kärsii ” kansani tähden.”

Kun Rabbi Schneerson sairastui, jotkut hänen kannattajansa väittivät, että hän täyttää Jesaja 53 ennustuksen, mutta toiset Juutalaiset ryhmät valittivat sitä, että heidän oli hyväksyttäv kristittyjen messias tulkinta. Schneersonin kannattajat vastasivat, että Jesaja 53 todellakin viittaa Messiaaseen, ja että Schneerson täyttää sen.


Ariel Sharon, 1928 – 2014

Ariel Sharon Israelin yhdestoista pääministeri oli ehkä suurin modernin Israelin armeijan kenraaleista. Hän syntyi Israelissa helmikuun 6. 1928; samoin kuin monet valtion perustajista, hän oli sydämeltään maanviljelijä. Hän rakasti maataan ja kansaansa.

Hän taisteli vapaussodassa (1948) ja haavoittui verisessä Latrunin taistelussa. Vuonna 1950 hänestä tuli kuuluisan 101 yksikön komentaja, joka taisteli terroristeja ja Fedayeen maatunkeutujia vastaan. Monet kunnioittivat häntä kansakunnan pelastajana. Hän pelasti kansakunnan tuholta rohkealla kostohyökkäyksellä Suezin kanavan yli Egyptiin Yom Kippur sodassa (1973). Puolustusministerinä hän johti Libanonin sotaa 1982 ja kansainvälisesti häntä syytettiin siitä että hän salli etelä Libanonin Kristittyjen asevoimien teurastaa muslimeita Sabran ja Shatillan kaupungeissa.  

Sharon runnoi läpi siirtokuntien rakentamisen Juudea-Samaria-Gazan alueille; Hän tuli tunnetuksi siirtokuntien ”isänä”. 2004 pääministerinä tuli johtopäätökseen, että palestiinalaiset eivät koskaan tekisi rauhaa, ja että miljoonan fanaattisen muslimin ympäröimiä pieniä siirtokuntia olisi mahdotonta puolustaa taistelemalla. Sen tähden hän teki yksin taktisen päätöksen siirtää 8500 juutalaista asukasta pois Gazasta. Vaikka äänestys oli riitaisa, esitys läpäisi Knessetin nopeasti ja päätös pantiin toimeen muutamassa kuukaudessa. 

Aivoverenvuodon jälkeen 2006, hän makasi koomassa Sheban sairaalassa 8 vuotta ja menehtyi viime sapattina (11.1.2014). Hänet haudattiin vaimonsa Lilyn viereen maatilalleen lähelle Sederotia.


Parantuminen syövästä

Viime perjantaina eräs Israelin pääuutiskanavista (kanava 12) dokumentoi ihmeellisen parantumiskertomuksen. Pohjoisisraelilaisen kristityn arabinaisen jalasta (Therese Daoud), löytyi appelsiinin kokoinen syöpäpesäke. Lääkärit päättelivät, että hänen jalkansa on amputoitava. Kuitenkin leikkausta siirrettiin kolme eri kertaa ja tämä johti hänet uskomaan, että hänen ei pitäisi mennä leikkaukseen, vaan sen sijasta pitäisi rukoilla. Viisi kuukautta myöhemmin hän tuli lääkärin tarkastukseen, jossa he huomasivat syöpäpesäkkeen täysin kadonneen. Lääkäri kertoi, ”Minä en ole nähnyt mitään tämänkaltaista, tai edes kuullut tällaisesta asiasta”. Daoud kertoi Israelin televisiossa, ”se on lahja Jumalalta”.

Nähdäksesi tarinan hepreaksi napauta tästä.


Esterin paasto

Laita kalenteriisi meidän vuotuinen Esterin paasto torstaina maaliskuun 13.klo 6:00 klo 18:00. Israelin aikaa, jota voi seurata live streamista Internetissä. Rukousaiheet, aikataulut ja linkit lähetetään ensi viikolla.


Takaisin artikkeleihin 2014

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.