Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

© Tammikuu 3 Revive Israelin palvelutyö

Kun Jumala Laskeutuu Alas

Osa 3 – http://youtu.be/k39L16MrDs8 
– Kun Jumala Laskeutuu Alas!(englanniksi).
Tässä sanomassa Asher puhuu kuinka Jumala laskeutuu alas ja asuu keskellämme, voimaannuttaa, muuttaa ja yhdistää meitä Pyhässä Hengessä. Lisäksi hän puhuu eri ihmisryhmistä, jotka olivat Jerusalemissa, kun Pyhä Henki vuodatettiin Apostolien teot 2. Siinä tapauksessa jos et kuullut aikaisempia osia, klikkaa tästä osat 1 ja 2 
Osa 1 - http://youtu.be/xtKQmz7KTw4 
Osa 2 - http://youtu.be/oTcmckxNHso 


Johdatus lopunajan profetioihin

Gil Afriat

Messiaan tulon jälkeen maassa on rauha ja luonnollisen luomisen uudistuminen tuhatvuotisen valtakunnaan aikana. Kuitenkin useimmat lopunajan profetioista itse asiassa käsittelee jaksoa juuri ennen Hänen tuloaan. Kuitenkin vain 10 % kirjoituksista käsittelee lopunajan profetioita. Meidän täytyy lähestyä niitä tasapainoisesti ja oikein painottaen (2. Tim.3:16).

Mutta kun emme tiedä Yeshuan tulon tarkkaa hetkeä (Matt. 24:36), meidän täytyy tunnistaa aikakausi(Matt. 24:33). Hän tulee ”kuin varas yöllä” syntisille (1.Tess. 5:2), kuitenkaan Hän ei tahdo meidän olevan pimeydessä tässä asiassa (1. Tess.5:4).

Kirjoitukset sanovat toistuvasti, että Hän tulee pian(Ilm. 1:3, 3:11, 22:20), kuitenkin samaan aikaan varoitetaan, että meistä aika saattaa näyttää pitkältä (Matt. 24 :48, 25:5; Luuk. 19:11; 2. Piet. 3:4).
Miksi näin? Jumala haluaa joka sukupolven uskovien olettavan, että Yeshua palaa heidän aikanaan ja että he olisivat valmiina hengellisesti ja moraalisesti. Tällä tavoin meitä valmistetaan Jumalan läheisyyteen ja tuntemiseen. Sen lisäksi Hänen tahtonsa on, että me haluaisimme intohimoisesti Hänen paluutaan(Ilm. 22:17; 2 Tim. 4:8). Ymmärtäen jumalallisen tuomion kiireellisyyden ja halun nähdä Herramme korotettuna valtaistuimelleen Jerusalemissa. 

Lopunajan profetioilla on lopullinen ja osittainen täyttymys. Lopullinen täyttymys on historian päätepisteessä, kun taas osittainen täyttymys tapahtuu monen sukupolven aikana kautta koko historian.
Profetioiden kaksoisluonteen ymmärtäminen – osittaisen ja lopullisen, nykyisen ja tulevan – antaa meille enemmän näkemystä siitä, kuinka opetamme lopunajoista.


Veriset kädet

(Lainattu Telem Ahavia s. 14, Yediot Aharonot, Jouluk. 24, 2013)

(Toimittajan kommentti: Tämä katkelma julkaistiin arkaluonteissa tilanteessa, missä Israel on, kun vapautettiin kolmas ryhmä tuomittuja terroristeja, myönnytykseksi John Terryn johtamia rauhanneuvotteluja kohtaan. Monet Israelilaiset – erityisesti terroristien uhrien perheet ja ystävät—äskettäin osoittivat mieltään tätä myönnytystä kohtaan. Me jaamme tämän asian teille, että ymmärtäisitte Israelilaisten tunnemyrskyä, joka seuraa tällaisia poliittisia päätöksiä.)

Lokakuun 12 vuonna 2000 kaksi Israelilaista reserviläistä, Yosi Abrahami ja Vadim Norzist, ajoivat punaisella Ford Fiestallaan ja kääntyivät väärään suuntaan ja päätyivät arabi alueelle Ramallahiin. Palestiinalainen poliisimies Raad A-Sheikh vei heidät sisälle Ramalahin poliisiaseman toiseen kerrokseen. Ihmisjoukko kokoontui ulkopuolelle odottamaan.

Oikeuden pöytäkirjan katkelmissa, jotka julkaistiin tällä viikolla 13 vuoden oikeus viivyttelyn jälkeen, kerrotaan mitä seuraavaksi tapahtui. A-Sheik kertoi ” Otin 25 senttisen rautaputken. Löin venäläistä sotilasta (Norzits)päähän niin kauan että hän kaatui maahan ja hänen kurkustaan alkoi kuulua kurluttavaa ääntä”. Toinen palestiinalainen poliisimies, TarekTabash kertoi tutkijoille ”näin toisen sotilaista makaavan lattialla itkien ja puhuen hepreaksi, mitä minä en ymmärtänyt. Löin häntä kolme kertaa selkään puisella pampullani.”

Abdel al Aziz Tsalhah nuori palestiinalainen ihmisjoukosta kiipesi ylös huoneeseen. Tsalhah sanoi, kaikki meistä olimme vimmoissamme nähdessämme verta. Näin Israelilaisen sotilaan makaavan kasvoillaan lattialla ja oikealle puolelle hänen yläselkäänsä oli lyöty veitsi. Vedin veitsen ulos ja löin häntä uudelleen 2 tai kolme kertaa ja sitten jätin veitsen kiinni selkään. Muut huoneessa alkoivat potkia häntä.  Iskujen jälkeen panin toisen käden hänen suulleen ja toisen hartialle ja yritin tukehduttaa hänet.  Näin että käteni olivat kokonaan veressä, niin menin ikkunaan ja heilutin käsiäni ihmisille pihalla.”

Tsallahin veriset kädet tulivat” Ramallahin lynkkauksen” symboliksi, ja ne ovat kaiverretut jokaisen Israelilaisen yhteiseen muistiin, jopa vielä nykyäänkin. Kahden riekaleiksi revityn reserviläisen ruumiit heitettiin ikkunasta kadulle.  Tsallah oli kymmenen vuotta vankilassa murhasta ja VAPAUTETTIIN 3 vuotta sitten osana vaihtokauppaa Gilead Shalitin vapauttamiseksi.  Tässä kyseisessä tapauksessa Palestiinalainen oikeus ei olekoskaan antanut lopullista tuomiota.


Kertaus: Tähti on syntynyt

Betty Intrater

Lokakuussa pyysimme teitä rukoilemaan Messianic Jewish Alliance of Israelin musiikkiteatteri tuotannon ”Tähti on syntynyt” puolesta.  Se esitettiin joulukuussa ja oli valtava menestys. Arviolta noin 1500 ihmistä oli läsnä tässä gaala näytöksessä Brennerin Kibbutsissa, uskovia ja ei uskovia. Käsikirjoitus, laulut ja koreografia olivat kaikki paikallisten messiaanisten juutalaisten tekemiä. Musikaali kuvattiin ammattimaisesti viidellä kameralla. Yli 80 ihmistä otti osaa tuotantoon näyttämöllä ja kulisseissa. Lapsi ja aikuis- näyttelijöiden yhteistyö loi iltaan tosi lämpimän ja kotoisen tunnelman. Kiitos rukouksistanne! (Lisää tietoja MJAI:sta, katsokaa www. mjai.co.il)


Takaisin artikkeleihin 2014

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.