Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

©Syyskuu 27 Revive Israelin palvelutyö

Usko rakkauden kautta

Asher Intrater

Auttaaksemme muita, meidän on uskottava heitä. Ihmiset nousevat sille uskon tasolle joka sinulla on heihin nähden. Tämä on yliluonnollisen ystävyyden ja/tai johtajuuden salaisuus. Näet henkilön kaikki epäonnistumiset, virheet ja turhautumiset – mutta pysytkö näkemään hänessä myös jumalalliset mahdollisuudet?

Uskosi tulisi keskittyä tähän mahdollisuuteen, kun hoivaat ja rohkaiset Jumalan kuvaa heissä. Prosessin aikana sinun on kestettävä heidän negatiivisuuttaan – risti, jota sinun on kannettava, jotta voisit kasvattaa heitä. Se on tuskallista, mutta Yeshuan hengessä sinä ”kestät” heidän psyykkiset ja persoonalliset häiriöt (Jes. 53:4).

Sanat ovat tärkeitä. Nuhtelemme ihmisiä heidän virheistään; mutta meidän on myös ”puhuttava uskossa” mahdollisuuksille heidän sisimmässään. Tällä tavoin hyvä valmentaja rohkaisee nuoria harjoittelijoitaan. Jumalallinen päämäärä toisessa henkilössä voi olla vain pieni siemen, mutta me näemme sen mahtavana puuna (Matt. 13:32). Puhumme heille tällä tavoin ja uskomme että tapahtuu sanamme mukaan (Mark. 11:23). Vastaanotamme ne nyt uskossa sellaisina kuin he olisivat tulevaisuudessa (Mark. 11:24). Me kutsumme heidät siihen mitä he eivät ole, aivan kuin he jo olisivat (Room. 4:17).

On helpompaa omistaa vuoria siirtävä usko (Markus 11:23) tai meren tyynnyttävä usko(Markus 4:41) kuin ihmistä muuttava usko. Miksi? Koska vuorilla ei ole vapaata tahtoa vastustaa sinua. Ihmisen kohdalla sinun on anottava uskoa hänelle, vaikka hän vastustaa prosessia, joka on hänen omaksi parhaakseen. Synti on aina petollista ja itsetuhoista.

Useimmat ihmiset pitävät itsepäisesti kiinni omista vioistaan. Sen tähden meidän on toistuvasti pyydettävä uskoa heille pitkän ajan kuluessa. Tämä prosessi vaatii uskon kanssa äärimmäisen paljon kärsivällisyyttä (Heprealaiskirje 6:12). Sinusta voi tuntua että sen jatkaminen tappaa sinut, mutta meidän täytyy pysyä uskollisina kuolemaan asti (Ilmestyskirja 2:10).

Kun haluamme rohkaista jotakuta, meidän täytyy uskoa häneen enemmän kuin hän itse kykenee uskomaan itseensä. Se on uskossa työskentelyä rakkauden kautta”(Gal 5:6). Jos sinä ”siirrät vuoria” mutta et käytä uskoa kehittämään ihmisiä, silloin sinulla on ” usko ilman rakkautta ”( 1 Kor. 13:2). Jos sinä rakastat ihmisiä, mutta sinulla ei ole todellisuutta muuttavaa uskoa, silloin toimit vain sympatiasta ihmisiä kohtaan, joka ei muuta heitä niin että he saavuttaisivat päämääränsä.

Jos sinulla on usko (Mark. 11) yhdessä rakkauden kanssa (Galatalaiskirje 5), uhri (Jesaja 53) ja kärsivällisyys (Hepr. 6), silloin voimme auttaa ihmisiä saavuttamaan Jumalan tahdon elämässään. He ”aktivoituvat” ja alkavat toimia ja kantavat hedelmää Jumalan valtakuntaan - 30, 60 ja 100 kertaisesti.


”Näin Yeshuan pilvissä”

Ron Cantor Tiferet Yeshua Seurakunta

Nuo olivat Irinan sanat, joka oli yksi viidestä viime perjantaina vedessä kastetuista Israelilaisesta. Kun me lauloimme ja palvoimme Välimeren rannalla, hän katsoi ylös ja huomasi pilvet… ja sitten hän näki Yeshuan ilmestyvän pilvistä!

Emma, toinen Israelilainen, oli julistettu kliinisesti kuolleeksi muutama vuosi sitten. Lääkärit kertoivat hänelle, ettei hän ollut täysin upoksissa kovinkaan kauan veden alla. Kuitenkin heti kun hän oli kahlannut Välimereen, hän sanoi tunteneensa tulta, ei vettä. Kun hän nousi vedestä, loisti hän ilosta.

Barak tuli uskoon erään pariskunnan kautta, joka työskenteli Jews for Jesus järjestössä Tel Avivissa.  Niin pian kun lakkasimme rukoilemasta hänen puolestaan, tuli aalto ja kasteli meidät kaikki. Näytti siltä kuin Yeshua itse haluisi kastaa Barakin.

Leah alkoi käydä seurakunnassa ystävänsä Yosin kanssa helmikuussa. He molemmat olivat juuri päättäneet uusille uskoville tarkoitetun 12 viikkoisen kurssin. He olivat kasteen aikana näkyvästi Pyhän Hengen koskettamia. Leah ei häpeä evankeliumia ja on jo jakanut sitä ystävilleen.

Seurakunta oli hyvin siunattu meidän viikko kokouksessa, kun he näkivät kuvia ja kuulivat juuri kastettujen todistuksia.


Takaisin artikkeleihin 2013

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.