Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

©Heinäkuu 26 Revive Israelin palvelutyö

Täydellinen tasapaino

Asher Intrater

Kirjoitusten opetus on täydellisessä tasapainossa 1 Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan. Jumalan sana on kaksiteräinen miekka – Hebr.4:12. Miekka leikkaa kahteen suuntaan, jos opetamme Jumalan rakkaudesta ja armosta, niin meidän on myös opetettava Jumalan pelosta ja pyhyydestä. Jos nuhtelemme muita synnistä, niin meidän on kaduttava myös omia syntejämme. Kun Jumala lupaa täyttää kaikki tarpeemme, niin samalla Hän varoittaa ahneudesta.

Epäkypsä raamatun opettaja tavallisesti opettaa innokkaasti vain miekan toisesta terästä. Tämä opetus saattaa alkaa hyvin mutta vuosia myöhemmin heidän seurakuntansa voi muuttua vääräoppiseksi tai rituaaliseksi, koska raamattua on yksipuolisesti ”yliopetettu”.

Heprealaisessa ajattelussa on käsite ”mitta mitasta”. Yeshua puhui tästä ”millä mitalla te mittaatte, sillä teillekin mitataan” – Matteus 7:2, Markus 4:24. Sama kaava toistuu raamatun oikeuskäsityksessä: ”henki hengestä, silmä silmästä, hammas hampaasta”—2 Moos. 21:23-24.

Yeshuan ihmisyyden ja Jumalallisuuden välillä on täydellinen tasapaino. Hän on ” Daavidin siemen” ja Jumalan poika – Room 1:3-4. Hän on ”Israelin kuningas” – Joh. 12:13 ja seurakunnan pää – Ef 1:21. Tasapaino näiden kahden roolin välillä saa aikaan tasapainon myös Jumalan suunnitelmiin Israelin ja Seurakunnan välillä. Koko Israel tulee pelastumaan, koko seurakunta oksastetaan Israeliin (Room. 11:17,26).

Seurakunnalla on tapana nähdä Jumalan valtakunnan taivaallinen puoli, kun taas Israel näkee maallisen puolen. Molemmat ovat tosia. Yeshuan kautta kaikki asiat yhdistyvät yhdeksi, sekä taivaassa ja maanpäällä (Ef 1:10).

Vanhan liiton kirjoitukset kirjoitettiin Hepreaksi oikealta vasemmalle. Uuden liiton kirjoitukset kirjoitettiin Kreikaksi vasemmalta oikealle. Klassinen Heprealainen ajattelu ja Kreikkalain ajattelu ovat toistensa vastakohtia. Meillä on kaksi puolta aivoissamme: oikea puoli luovaa ajattelua varten ja vasen analyyttistä ajattelua varten. Meillä on kaksi silmää katsomiseen, yhdellä silmällä meidän näkökykymme on rajoitettu, kun molemmat toimivat yhdessä, meillä on syvä havaintokyky ja tasapaino.

Risti on geometrinen tasapainon symboli: ylös ja alas, oikealle ja vasemmalle. Se tarjoaa anteeksiantoa Vapahtajan armon kautta ja vaatii alistumista Kuninkaan vallan alle. Se sovittaa yhteen taivaan ja maan, ja ulottuu idästä länteen.

Eräässä rukoushetkessämme näin kuvan sydämessäni, jossa kotka liiteli levitetyin siivin, jos tasapaino oli vinossa edes vähän, niin kotka olisi voinut aloittaa syöksyn. Kuitenkin kotka pysyi täydellisessä tasapainossa, se pystyi liitämään tuulessa melkein yrittämättä. Kuten me voisimme olla täydellisesti tasapainossa sanassa ja hengessä.


Tasa-arvoinen värväyslaki

Knesset hyväksyi ensimmäisessä äänestyksessä uuden lain, joka vaatii tasa-arvoa armeijaan värväytymisessä mukaan lukien ääriortodoksit.

Uskonnolliset juutalaiset Israelissa ovat erimielisiä siitä, palvellaanko armeijassa vai ei. Nuo jotka eniten vastustavat ovat Haredi-Ashkenasi ääriortotodokseja. Kaksi heidän Knessetin jäsentään, Meir Porush ja Moshe Gafni, osoittivat mieltään lakia vastaan. Porush kahlitsi itsensä Knessetin korokkeeseen ja Gafni repi paitansa aivan kuin hänellä olisi suru.

Monet israelilaiset tunsivat, että tämä mielenosoitus oli sopimaton ja ulkokultainen. Rukoilkaa vaikutusta, joka saisi kansamme etsimään todellista totuutta ja uskoa.


Kristityt arabi sotilaat

Lainattu Maariv lehdestä kesäkuu 23 pv

Tällä viikolla Jerusalemin Kreikkalaiskatolisen kirkon johtaja antoi periksi palestiinalais ryhmittymien painostukselle ja erotti isä Nadafin Nasaretista. Nadaf on saanut monta tappouhkausta seurauksena tuestaan värvätä kristittyjä arabeja IDF:n. Nadaf sanoo, ”että tämä on täällä yritys pelotella nuoriamme ja estää heitä sulautumasta Israelilaiseen yhteiskuntaan.”

Tämä Israelin arabien ryhmä on identiteettinsä uudelleen määrittely prosessissa. Huolimatta pelottelusta, niiden kristittyjen arabien määrä on kasvussa, jotka valitsevat armeijaan liittymisen.


Iloa surusta

Alon ja Hanna syntyivät Kolumbiassa. He muuttivat Israeliin ja tulivat osaksi yhteiskuntaamme. Muutama vuosi sitten Alonin vanhempi veli murhattiin kylmäverisesti kadulla, naamioidut miehet ampuivat hänet.

Noin kuusi kuukautta sitten hänen veljentyttärensä ammuttiin kadulla, ja taas asialla olivat naamioidut hyökkääjät. Toisilleen läheinen perhe oli tuhottu.

Viime kuussa tuli taas uusi puhelu. Alonin nuorempi veli oli työpäivänsä päätteeksi poistumassa, kun hänet ammuttiin kylmäverisesti.

Alon iso vahva mies murtui täysin ja itki. Yhteisönä päätimme auttaa Alonia ja Hannaa lentämään Kolumbiaan tapaamaan perhettä.

Hanna Kertoi ”kun vierailimme perheenjäsenten luona, Alon julisti Jumalan valtakunnasta ja kehotti heitä katumaan. Hän selitti ainoastaan Yeshua voi lopettaa nämä onnettomuudet.”

Toistuvasti yksittäiset perheenjäsenet soittivat ja halusivat puhua Alonin kanssa. Heidän sydämensä olivat pehmenneet. Heidän matkansa loppuessa kaikki 60 suvunjäsentä rukoilivat ja ottivat vastaa Herran.

”Koskettavin hetki oli vierailla äskettäin murhatun veljen perheessä. Vaimo ja tytär olivat suunniltaan ja poika katkera ja kostohaluinen.

Kuitenkin, kuulimme hyviä uutisia, kaikki kolme rukoilivat yhdessä Alonin kanssa, poika suli hänen käsivarsilleen. Yeshua oli muuttanut vihan parantavaksi rakkaudeksi.”

Alon ja Hanna palasivat Israeliin ilo sydämessään. Vaikka parantuminen vie aikaa, niin Herra on kääntänyt järkyttävän onnettomuuden voitoksi.


Takaisin artikkeleihin 2013

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.