Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

©Heinäkuu 12 Revive Israelin palvelutyö

Yeshuan nimi profetioissa

Asher Intrater

Joskus meiltä kysytään onko Toorassa profetioita jossa sanotaan että Yeshua on messias. On olemassa kymmeniä viittauksia sanaan pelastus, Yeshua. Esimerkiksi:

2 Moos. 15:1-2
Ju-la…tuli minulle Yeshua (pelastukseksi).

Ortodoksi juutalaisten rukoukseen tulevasta Messiaasta sisältää Yeshuan kolme kertaa. Ensimmäisen vuosisadan messiaanisia juutalaisia on syytetty, että he olisivat ”istuttaneet” nämä sanat salaan rukouskirjaan.

Erityisiä profetioita koskien Yeshua nimeä löytyy Sakarian- ja Esrankirjasta. Profetia sisältää sanan ”verso”, joka on hyväksytty symboliseksi nimeksi Messiaalle niin juutalaisuudessa kuin kristinuskossa.

Sak. 3:8
Kuule, ylipappi Joosua, sinä ja sinun ystäväsi…He ovat ennusmerkin miehiä, sillä katso, minä annan tulla palvelijani Verson.

Ylipappi on symbooli Messiaasta. Toisen temppelin uudelleen rakentamisen aikana, Ylipappi oli nimeltään Yehoshua. Hänet on kuvattu symboliksi tai esimerkiksi tulevasta Messiaasta.

Sak. 6:12
Katso, mies nimeltä Vesa.

Hänen todellinen nimensä ei ollut ”Verso” vaan ”Yehoshua.” Jakeen merkitys on, että tällä miehellä Yehoshualla, on sama nimi kuin Messiaalla, joka Versolla, tulee olemaan. Nimi Verso on sama kuin Yehoshua.

Siten ”Yehoshua” on ennustettu olevan Messiaan nimi. – Mutta entä Yeshua? Yeshua on lyhennetty muoto Yehoshuasta.

Esra 5:2
…Jeesua (Yeshua eng.), Joosadakin poika, ryhtyivät rakentamaan Jumalan temppeliä.

Yehoshuan, Ylipapapin elinakana, israelilaiset alkoivat lyhentää nimiä joiden juuret olivat Jumalan nimessä (Yehovah). Yehotsadakasta tuli Yotsadak ja Yehoshuasta tuli Yeshua. Nimi, Yeshua, on tarkka käännös vokaali pisteiden mukaan.

Yhteenveto:

  1. Sak. 3:8 – Ylipappi Yehoshua on symboli Messiaasta
  2. Sak. 6:12 – Yehoshualla on sama nimi kuin Messiaalla
  3. Esra 5:2 – Yehoshua nimi on lyhennettynä Yeshua

Messiaan nimi on Yeshua.


Egypt

Abu Ali

Tällä viikolla muslimi ja kristitty laulaja esiintyivät noin 250,000 ihmiselle Kairon Tahir aukiolla. Maltilliset muslimit etsivät parempia suhteita Egyptin kristittyihin.

Mursin valinta vuosi sitten oli petos, koska Muslimi veljeskunta meni kyliin ja pakotti ihmiset äänestämään Mursia väkivallalla uhkaamalla. Kun Mursi oli valittu, hän asettui perustuslain yläpuolelle ja kirjoitti uuden perustuslain omien halujensa mukaan. Lisäksi hän syrjäytti armeijan johtajia, vainosi kristittyjä ja asetti Muslimi veljeskunnan johtavaan asemaan maassa, hän jopa syrjäytti Salafistit, jotka olivat myös Islamisteja.
Kenraali Al-Sisi on tehnyt hyvää työtä tähän asti ja on kutsunut eri suuntien johtajia väliaikaiseen hallitukseen mukaan lukien joitakin kristillisiä johtajia. On oletettavaa että Egyptissä vuotaa veri ensi vuonna. Jumala on sallinut todellisen Islamin paljastua.

Gazan Hamas ja Muslimi veljeskunta ovat liittolaisia, tämä on aiheuttanut reaktion Hamasia vastaan Egyptissä. Tästä syystä öljyn, sähkön ja veden ja jakelu on vähentynyt Egyptistä Gazaan, mikä on heikentänyt Hamasin valtaa Gazassa.

Nyt on mahdollisuus suuresti lisätä evankeliumin julistusta kaikkien arabi kansojen keskuudessa. Rukoilkaamme rauhaa kaikille egyptiläisille, niin uskonnollisen sekä poliittisen taustan omaaville ja viisautta uudelle hallitukselle ja johtajille. Rukoilkaa myös suurta herätystä Egyptiin, joka saisi aikaan sovinnon Israelin kanssa Jesaja 19 profetian mukaan.


Rukouspyynnöt

Rukoilkaa:

  1. Asherilla onlyhyt video lähetys muslimeille hepreaksi, tekstitettynä arabiaksi, Al Hayat televisiossa Egyptissä
  2. suojelusta: tällä viikolla toimistoomme murtauduttiin, meitä uhkailtiin oikeusjutulla; ja rabbien uskonnollinen ryhmä alkoi kampanjan meitä ja muita messiaanisia juutalaisia vastaan
  3. Rachel Netanelin katuevankeliointi keskuksen puolesta; ja iankaikkista elämää Avirimille, Oritille, Liorille, Shiranille, Asherille, Bellalle, Shilolle ja Hilalle.
  4. Saharin ja Kimien kesäleirin ja israelilaisten lasten puolesta Jerusalemissa ja Motille Tel Avivissa

Nigeria

Israelin lehdistö raportoi viime viikon Boko Haramin (Nigerian terroristiryhmä, jonka kohteena on läntinen koulutus) hyökkäyksestä, sytyttäen tuleen opiskelijan majan paikallisessa koulussa, polttaen muutamat kuolleeksi ja heitä, jotka yrittivät paeta, on ammuttu selkään. 42 teini-ikästä ja 1 opettaja on kuollut. Vuoden 2009 jälkeen tämä terroristi ryhmä on tappanut noin 3,600(!) koillis-Nigeriassa (Maariv, 7.7.13, s. 18, Shay Ilan)


Tisha Báv

Tiistai heinäkuun 16. merkitsee Av-kuun 9. päivää, perinteinen paastopäivä, muistopäivä juutalaisten historian pahimpien onnettomuuksien muistoksi mukaan lukien 1. ja toisen 2. temppelin tuhoaminen ja karkotus Espanjasta. Valitusvirsiä lauletaan julkisesti.

Elisheva Mazi, toimitusjohtaja Jerusalemin ”New Spirit” organisaatiosta, kirjoitti mielipideartikkelin (Maariv, 9.7.13 s.22), että lomapäivä yleensä tulkitaan päinvastaisella tavalla kuin historiallinen opetus joka pitäisi oppia. Hän väittää että, onnettomuudet ovat varoituksia uskonnollista kiihkoa ja fanatismia vastaan; ja että moraalinen opetus opettaa että maltillisuus, yhtenäisyys ja kompromissit suuremman hyvän tähden, ovat hallituksen perusarvoja joka haluaa parantaa kansansa hyvinvointia.


Takaisin artikkeleihin 2013 


Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.