Takaisin artikkeleihin

logo

Revive Israelin palvelutyö

©Maaliskuu 15 Revive Israelin palvelutyö

Läheisyyden kolmio

Asher Intrater

Minun lempi rukoukseni Raamatussa on Joh. 17. Tässä rukouksessa on johdonmukaisuutta ja ensisijaisuutta.  

  1. Ykseys- läheisyys Jumalan kanssa
  2. Pyhyys- erottautuminen maailmasta
  3. Kunnia - Jumalan silminnähtävä voima pyhissä
  4. Yhteys – seurakunnan täyteys ( Ecclesia)
  5. Todistaja – maailman evankeliointi

Ensimmäinen ja tärkein on läheisyys. Yeshua rukoili että olisimme yhtä Hänessä niin kuin Hän on yhtä Isän kanssa. Hän on Isässä ja Isä on Hänessä. Me olemme Yeshuassa ja Hän on meissä. Ykseys on täydellistä läheisyyttä.

Joh. 17:21-23
että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Rukoilen, että hekin olisivat yhtä meissä, jotta, maailma uskoisi sinun lähettäneen minut. Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, minä olen antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä – minä heissä ja sinä minussa – jotta he olisivat täydellisesti yhtä ja maailma tietäisi, että sinä olet lähettänyt minut ja rakastanut heitä, niin kuin sinä olet rakastanut minua.

Läheisyys Jumalan kanssa on sisäistä kokemista, tunnistaen Jumalan läsnäolon ja läheisyyden. Tämä kokemus on tarjolla 24/7 mutta korostuu rukouksessa, ylistyksessä, Kirjoitusten tutkimisessa ja ehtoollisessa, kuten kävely luonnossa tai hiljaa levätessä, suunnaten ajatuksemme kohti Jumalaa.

Yeshualla oli täydellinen yhteys Isän kanssa. Hänen rukouksensa, Joh. 17, oli, että hän saa jakaa tämän yhteyden meidän kanssamme.  Yhteys etsii toista ihmistä, sen tähden se on kokemus jaetusta henkilökohtaisesta suhteesta joka on yksinäisyyden vastakohta.

Yeshua haluaa jakaa läheisyytensä kanssamme. Koko yhteys alkaa Jumalasta.  Kun me tunnemme läheisyyttä Jumalan kanssa, me myös haluamme jakaa sen toisten kanssa.  Siksi me rukoilemme Joh. 17 yhdessä Yeshuan kanssa.

Etsiessäni vaimoa vuosia sitten, etsin naista jolla oli oma kokemus Jumalan läheisyydestä. Kun tapasin Bettyn, seurasin häntä, nähdäkseni oliko hän vilpitön vai esittikö hän vain hengellistä.

Kun näin hänellä olevan läheisen suhteen Jumalan kanssa, saatoimme jakaa tämän läheisyyden yhdessä. Tämä on perusta menestyksekkäälle avioliitolle. Tähän päivään asti avioliittomme keskeinen asia on ollut rukous, ylistys ja sanan tutkiminen yhdessä rakkauden ilmapiirissä ja läheisyydessä. Yhteinen hengellinen läheisyys välillämme vaikuttaa romanttiseen suhteeseemme, perheeseemme, taloudellisiin päätöksiimme ja seurakunta elämäämme.

On olemassa läheisyyden kolmio: ensin yksittäin Jumalan kanssa; sitten kokemus Jumalasta yhdessä muiden kanssa; sitten horisontaalinen taso välillämme. Yksinkertaisin sanoin: Ensin, sinä ja Jumala yksin; sitten sinä ja Jumala toisten kanssa; sitten sinä ja muut.

Tämä periaate pätee rakentaessamme palvelutiimiä. Yeshua toimi näin opetuslastensa kanssa; rukoili heidän puolestaan lakkaamatta, kunnes heidän jaettu läheisyys kosketti koko maailmaa. Läheisyys on elossa ja kasvaa.

Me perustamme tiimimme palvelutyömme Reviva Israelissa tähän malliin. Me käytämme 3 tuntia arkisin rukouksessa, ylistyksessä, profetoimisessa, sanan luvussa ja jakamisessa. Tämä ryhmähenki läheisyydessä luo ympäristön paranemiselle, luottamukselle, ilmestykselle ja voitelulle. Ihmiset tulevat ympäri Israelia ja ympäri maailmaa kokeakseen Jumalan läsnäolon tällä tavoin kanssamme. Tämä läheisyys on elämää muuttava; ja lopulta (Jon.17:21) maailmaa muuttava.


Uusi Paavi, Uusi Hallitus

Keskiviikkoiltana kahden kuukauden poliittisen väännön jälkeen saatiin muodostettua uusi hallitus. Kesken ilmoituksen Israelin televisiossa tuli toinen ilmoitus, että sikstiiniläiskappelin savupiipusta nousi valkoista savua ilmoittaen uuden Paavin valinnasta.

Yhteensattumako? Ei. Sillä on syvä hengellinen yhteys, mitä tapahtuu Israelissa, kirkoissa ja eri kansakunnissa.

Paavi Fransiskus on tunnettu siitä, että hän osoitti myötätuntoa Hizbollahin itsemurha terroristien hyökkäyksen uhreille, joka kohdistui juutalaisyhteisöön Buenos Airesissa vuonna 1994 ja jossa kuoli 85 henkilöä. Eilen hän kirjoitti tiedotteen Smuel De Seni  Rooman päärabbille mainiten ” toivon voivani parantaa Juutalaisten Ja Katolisten välisiä suhteita uudessa yhteistyön ja sopusoinnun hengessä .”

Argentiinalainen on ensimmäinen Etelä Amerikkalainen Paavi. Se on positiivista kehitystä ja tekee tiukasti eurooppalaisesta Katolisesta kirkosta enemmän maailman laajuisen yhteisön. Fransiskus on myös tunnettu vaatimattomista elämäntavoistaan (hän kulki työhönsä arkkipiispana julkisilla kulkuneuvoilla). Hän on toiveikas siitä että pystyy puhdistamaan kirkon korruptiosta ja työskentelemään sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta.

Rukoilkaa viisautta uudelle Paaville, että hän tukee hengellistä uudistusta ja kirjoitusten tutkimista katolisessa kirkossa ja että hän tukee Israelia ja Kristuksen seurakuntaa ja tukisi perhearvoja ja vastustaisi Islamilaista Jihadia (pyhää sotaa).

Israelin uusi hallitus näyttää olevan yksi kaikkein kattavin ja tasapainoisin hallitus, mikä meillä on koskaan ollut. Rukoilkaa Netanjahun, Lapidin ja Bennetin puolesta, että he johtavat maamme terveeseen ja järkevään ajanjaksoon. Lapidin asema valtionvarainministerinä voisi edistää taloudellista uudistusta. Bennetiltä nykyaikaisena äärisionistina vaaditaan paljon uudistuksia uskonnollisessa järjestelmässä. Kun taas Liberman on edelleen ulkoministeri, niin Livni tulee olemaan ”kasvot” neuvotteluissa Palestiinalaisten ja USA:n kanssa.

Danielin 9 ja 10 luku kuvaa yhteyttä maailman hallitusten ja taivaallisten enkeli valtojen välillä, joista jotkut ovat hyviä ja jotkut pahoja. Hallitusten muuttuminen heijastaa enkeli valtojen muuttumista. Israelin uusi hallitus on moneen vuoteen ensimmäinen jossa ääriuskonnollisilla ei ole suhteetonta vaikutusvaltaa.

Tämä kuvastaa sokeiden uskonnollisten voimien heikkenemistä maassamme. Jos tämä hengellinen peite poistetaan, niin uusi ilmestyksen ovi avautuu tai ”paljastuu.” Rukoilkaa evankelioinnin hyökyaaltoa ja seurakunnallista kasvua, jollaista ei ole vielä tässä maassa koettu. Elonkorjuun aika on käsillä.   


Takaisin artikkeleihin 2013

Rukoile meidän käynnissä olevan syntyperäisten israelilaisten evankeliointityön puolesta, istuttaessamme Messiaanisia seurakuntia, opetuslapseuttamiskeskusta, profeetallista ylistystä ja rukousvartioita hepreaksi ja taloudellista apua tarvitseville.