Terug naar de artikelen

logo

© 17/5/2019 Revive Israel Ministries

Revive Israel                                                          רביבי ישראל

Nieuwsbrief 2019

Beste vrienden van Revive Israel

Te midden van het tragische nieuws van beschietingen van synagogen en kerken in de Paasperiode, verklaren wij de goedheid en trouw van onze grote God, die, naar Psalm 23, “voor mij een tafel gereed maakt, voor de ogen van mijn tegenstanders” en “ons hoofd met olie zalft.” Moge de Heer Zijn troost geven aan elke beroofde, getraumatiseerde of verwonde familie.


Het Team Leren Kennen - Roni Rejwan

RoniRoni’s ouders maakten Alia uit Bagdad, Irak, in 1952 en vijf jaar later werd Roni geboren in Jeruzalem, waar hij grotendeels opgroeide.

 “Als jonge man”, zegt hij, “was ik diep in het Hindoeïsme, evenals in het Boeddhisme en een drugsgebruiker. Vanwege het New Age geloof en mijn Joodse wortels, haatte ik Christenen – vooral omdat zij proclameren dat er maar één weg is tot God. Ik zocht zelfs naar God door religieus Judaïsme, ondanks het feit dat ik kwam uit een seculier gezin, maar was teleurgesteld.”

Ronnie trouwde met Annie, een teruggevallen christen uit Finland, 6 maanden voor hij zelf tot geloof in Yeshua kwam. Hij wilde geen kinderen, omdat hij de voorkeur gaf aan het zoeken naar de waarheid, zelfs bereid een Boeddhistische monnik te worden in de Himalaya.

 “Voordat ik tot geloof kwam bad iemand voor me en ik was me heel goed bewust dat er demonen mijn lichaam verlieten en zo werd ik een gelovige, op de leeftijd van 29”, vertelt Roni.

Roni wilde niet langer dagelijks 6 uur yoga meditatie doen en al gauw kwam Annie weer terug bij de Heer. Vandaag hebben ze twee meisjes en een jongen in hun twintiger jaren – allen gelovigen.

Roni ging van Christenen houden en sloot zich aan bij een Messiaanse evangelisten groep, waar hij de volgende 16 jaar bleef.

Later begon hij mensen te helpen van de drugs en alcohol af te komen en is nu co-manager van een rehabilitatie centrum en co-pastor van een verbonden gemeente (zie “Beit HaYeshua – Partner Project” hieronder).


Verslag Ethiopië

Afrika heeft een van de grootste Christelijke bevolkingsgroepen in de wereld, en toch heeft Revive Israel tot nu toe daar heel weinig bereikt. Dus hebben twee van ons team acht dagen doorgebracht met het zoeken naar Gods bedoelingen voor Ethiopië, samen met onze goede vrienden Birlie en Melkame Belay – Israëlische Ethiopische apostolische leiders met een lange geschiedenis van dienstbaar zijn in hun geboorteland.

De reis ontaardde in een sleutelconferentie afgelopen zomer. In Addis Ababa ontmoette het team een grote gemeente, sommigen zakenleiders, die arme oudere Joden die land verkocht hadden en hun huis in hun stam verlaten hadden om alia te maken naar Israël financieel ondersteunden – en toch is hun lang toegang geweigerd door de Israëlische regering en zijn zij blijven steken in Addis Abeba.

Het team werd warm verwelkomd door een grote dynamische bediening in de stad Nekemte, gesticht op basis van wonderen – die het voorrecht had om honderden pas gelovigen te helpen dopen en hun onderwijs te geven. De dag dat zij vertrokken kwam de nieuwe Christelijke president van Ethiopië voor het eerst – het was alsof het team zijn bezoek geestelijk had helpen voorbereiden. “We hadden geen brandstof om terug te gaan naar Addis Abeba en er was niets in de stad. God voorzag door een man die 40 liter had, die toevallig een gesprek gehoord had en aanbood wat hij had.”

In Gambella, bij de grens van Zuid Soedan, was een netwerk van gemeenten gebouwd met de hulp van onderwijs van Revive Israel. Het team werkte samen met Joash, voorzitter van Tikkun Afrika (momenteel niet geaffilieerd met ons Tikkun) in ondersteuning en leidinggeven aan deze wonderbare groei.

Ethiopia Ethiopia
Ethiopia Ethiopia

Verslag van Nesher Asia

NesherHet nieuwe Adelaar (‘Nesher’) Project is op het punt een opkomende generatie jonge Israëlische leiders voor te bereiden, naast hun tegenhangers in de landen, om de geestelijke sfeer voor Yeshua te beïnvloeden – naarmate de duisternis van de eindtijd toeneemt naar Zijn terugkomst. Met dit voor ogen was een groep jonge mensen met hun leiders twee weken in Taiwan en Zuid-Korea, en deed daarmee culturele ervaring op, diende door bedieningskansen en het bouwen van relaties met hun oost Aziatisch tijdgenoten. Een van de leiders vertelde: “Ik zag mensen die ik al jaren kende ineens opbloeien en tot leven komen.


Beit HaYeshua – Partner Project

BeitOleg* werkte voor de KGB in de voormalige Sovjet-Unie en was 20 jaar een zware alcoholist, werd heel ziek en kreeg geestelijke gezondheidsproblemen. Maar, door het rehabilitatie outreach centrum van Beit HaYeshua en de gemeente kwam hij tot Yeshua en is nu vrij van alcohol, heeft niet langer medicijnen nodig en wandelt met de Heer.

Beit HaYeshua (Huis van Redding) is een rehabilitatie centrum, nauw verbonden met Revive Israel. Bewoners zijn opgetogen – ze zijn net verhuisd van Talpiot naar een veel betere locatie in Jeruzalem – meer rust en een tuin erbij.

Bewoners gaan graag de straten in en reiken uit naar degenen die gevangen zijn in verslaving. Op z’n minst komt er elke maand een persoon tot geloof en er zijn er momenteel acht in het huis – de meesten blijven een jaar voor retraite en intensief discipelschap – met 3 of 4 leersessies elke dag evenals onderwijs van de leiders.

De verbonden gemeente bestaat voor 85% uit mensen die bevrijd zijn van verslaving – meest, maar niet uitsluitend, Russisch sprekende Joden. Ze zouden ook graag een huis voor vrouwen willen openen.

*niet zijn echte naam

ALLE EER AAN GOD!


Onze Uitdagingen Vandaag versus het Boek Handelingen (Deel 3)

Asher

Asher Intrater spreekt over zaken waar Israëlische gemeenten tegenaan kijken vandaag die eender zijn als die in Handelingen 15. Hoe moeten we de balans vinden tussen wet en genade, conflicten met autoriteit en verschillende etniciteiten in de gemeente? 

KIJK HIER!

Ondertiteling in Deens, Nederland, Frans, Koreaans, Portugees, Spaans.


Terug