Terug naar de artikelen

logo

© 23.9 2016 Revive Israel

De Profetische Geschiedenis van Seculiere Israëlische Leiders – Deel 1

Door Asher Intrater

Asher Intrater deelt de eerste drie van de tien profetieën die te maken hebben met het moderne Israël, de kerk, de eindtijd en het duizendjarig rijk. Meer hierover volgende week!

KIJK!
(Ondertiteling in Chinees, Deens, Frans, Italiaan, Koreaans, Pools, Portugees en Spaans.)

Als je het gemist hebt kijk dan naar introductie tot dit onderwerp of bekijk de video!


De Profetische Geschiedenis van Seculiere Israëlische Leiders

De laatste honderd jaar heeft de kerk een heleboel onderwezen over het profetische en we geloven in alle vormen ervan. Er zijn geen restricties aan de manier waarop God tot ons kan spreken. De Bijbel zegt in Openbaring 19:10 dat het Evangelie zelf profetie is. Het is één van de twee “ogen” van profetie. Het andere “oog” komt van het Bijbels Israëlisch wereldbeeld, en dat moeten we gaan begrijpen naarmate we de eindtijd naderen.

Een manier om dat te leren is het lezen van de laatste helft van Jesaja 61, te beginnen bij de dag van het oordeel en het herstel van het Koninkrijk van God in deze wereld. Een andere manier is eenvoudig alle profetieën lezen van Jesaja tot Maleachi en te begrijpen dat veel daarvan nog niet gebeurd is. Dit zijn de profetische woorden van deze tijd. En dan laat het lezen van het boek Openbaring zien dat Johannes de Israëlische profetieën en die van de kerk samenbrengt om te profeteren over de volken.

Hier komen nog tien sleutels die ik geleerd heb door het bestuderen van de Joodse geschiedenis, Rabbijns denken en gebeurtenissen op dit moment in Israël:

  1. Herstel van de taal

De eerste sleutel was misschien wel het eerste moderne profetische woord over Israël in de eindtijd. In de late jaren 1870 had Eliezer Ben-Yehuda een visioen. Hij had het gevoel dat God hem zei “Je zult teruggaan en de taal herstellen van de profeten in het land van de profeten.” Hij accepteerde die roeping en is vandaag bekend als de vader van de Moderne Hebreeuwse taal. Hij verhuisde zijn gezin naar Israël in 1881 en zijn zoon was de eerste die Hebreeuws sprak als zijn moedertaal.

Ik zie dit als parallel aan ons als een Messiaanse Gemeenschap in Israël als we terugkeren, niet alleen tot de Hebreeuwse taal, maar ook in tongen spreken zoals de vroege kerk deed voor het eerst op Pinksteren in Handelingen 2.

  1. Wereld Verzoening

De tweede sleutel was van Rabbijn Kook, de eerste Opperrabbijn van Israël en misschien wel de meest betekenisvolle in de moderne geschiedenis van Israël. In het begin waren de Ultra-Orthodoxe Joden tegen de natie Israël. In feite zijn de meeste van hen dat nog. Kook zag dat de Israëlisch pioniers seculier waren, atheïsten, Communisten; daarom kon de beweging niet van God zijn maar van de duivel. Hoewel, omdat ze Gods volk terugbrachten naar het land Israël naar de Bijbelse profetieën, creëerde hij een brug tussen de Ultra-Orthodoxen en het moderne Zionisme en legde door dat te doen de fundering van wat we de Moderne Orthodoxie noemen. Vandaag is deze stroming van Judaïsme pro-Israël en dient zelfs in de IDF.

Op dezelfde manier geloof ik dat onze roeping als Messiaansen is alle diverse aspecten van Israël samen brengen, inclusief de orthodoxe en seculiere Joden, evenals de Ecclesia (Kerk). Door de hele geschiedenis heen hebben deze groepen tegenover elkaar gestaan, ook al worden we geacht allemaal aan dezelfde kant te staan. Het tweede profetische woord over de eindtijd is dus het samenkomen van Israël en de kerk.

  1. Fasen van herstel

Toen Rabbijn Kook keek naar het moderne Israël, geloofde hij niet dat het het koninkrijk van God was, maar eerder de eerste fase van herstel die zou leiden tot het Koninkrijk van God. Er moest een soort fysiek herstel komen van het Land en het volk van Israël zodat redding kon plaatsvinden.

Wij zeggen hetzelfde. Het moderne Israël van vandaag is niet het Koninkrijk van God, maar de beginstappen van een herstel dat leidt tot het Koninkrijk van God. Het is fout om overdreven Zionistisch te zijn en dit het Koninkrijk van God te noemen en het is ook fout om het idee helemaal van de hand te wijzen. Wij zeggen dat dit de beginfasen zijn en de Messiaanse gemeenschap zit er midden in.

Kijk volgende week naar de volgende van de 10 profetische sleutels of  sign up om onze wekelijkse email update te ontvangen!


Houd de data vrij voor de: Baruch HaBa Israel Tour 2017

De registratie voor de tweejaarlijkse Baruch Haba Voorbede Conferentie en tour (9-18 mei 2017) is begonnen. Het loopt snel vol dus sign up snel! Deze unieke reis is erop gericht persoonlijk kennis te maken met de bedieningen van Tents of Mercy, Revive Israël & Tikkun International, terwijl je door Israël reist. Naast professionele gidsen zullen leden van onze bedieningen teams jullie vergezellen in de bussen en op de plekken onderwijs geven en samen met je zijn.

Voor meer info en registratie, klik HERE!


Speciale Gelegenheid – Feest van de Trompetten

Op 1 oktober hebben we een unieke en profetische bijeenkomst om het feest van de Trompetten te vieren. Deze gebeurtenis zal gehouden worden in het Hebreeuws en Arabisch, met vertaling in het Engels. Het combineert de Bijbelse betekenis van het blazen van de sjofar en het belang van samenwerking tussen Arabische Christenen en Messiaanse Joden in Israël in de eindtijd. Ook hiervoor nodige we jullie uit. We hebben $7000 nodig om de kosten te dekken. Willen jullie deze maand een speciale gift zaaien?  Om dat te doen, click HERE!


Reviving Hope

Bidt alstublieft voor het Gateways Beyond Geneva team als zij Reviving Hope organiseren, een plechtige bijeenkomst om te vasten en bidden voor Geneve, Zwitserland en de omliggende regio, op 1 oktober, 2016, van 10am tot 10 pm. Als je in Europa woont, dan moedigen we je aan  om daaraan deel te nemen en het woord door te geven! http://www.hopegeneva.com/en/reviving-hope-event/

Voor meer info ga naar de website hopegeneva.com


40 Dagen Vasten Update

Als je deelneemt aan de 40 dagen vasten die begon op 3 september en eindigt op 12 oktober, kijk dan even in hun BLOG voor gebedsonderwerpen en updates in het Engels.


Terug