Terug naar de artikelen

logo

©11 september, 2015 Revive Israel

Vluchtelingen crisis

Door Youval Yanay

In deze dagen hebben we te maken met de ergste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Europa wordt overstelpt door vluchtelingen uit Syrië en omgeving. Er zijn hartverscheurende beelden van mannen, vrouwen en kinderen die vluchten voor hun leven en zelfs sterven onderweg. Terwijl de media veel van de schande toeschrijven aan de politiek van de EU over het accepteren en helpen van deze vluchtelingen, wordt de echte oorzaak van deze crisis overal ontkend, namelijk de radicale Islam.

We moeten ook opmerken dat de Moslimvluchtelingen geen onderdak zoeken in Moslim buurstaten, zoals Iran, Saoedi Arabië en andere, maar liever hun leven riskeren op de lange gevaarlijke reis naar Europa. Ze proberen te ontkomen aan het geweld, misbruik, marteling en moord, waaraan ze blootgesteld waren door toedoen van de toegewijde radicale Moslims. Ze begrijpen dat ze geen medelijden kunnen verwachten in deze Moslim landen, in tegendeel: sommigen, die de grenzen over wilden, kregen te maken met beschietingen.


Interessant is het te zien dat het besluit van de Duitse regering om vluchtelingen op te nemen en te helpen, komt in dit jaar, 70 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.


Evangelisatie onder de vluchtelingen

Door Jack Sara, Bethlehem Bible College

         
Het tij keert in de wereld, nu onrust en problemen dreigen in het Midden Oosten. Van de mensen die vluchten uit Syrië, Irak, Sudan en Libië naar Europa zijn sommigen Christenen, maar de meerderheid is Moslim. Hoe kunnen we zo’n lijdende wereld bereiken met de liefde van Christus? Hoe kunnen we iets betekenen om hun leven te veranderen?

De Heer heeft ons een gelegenheid gegeven, samen met diverse strategische partners om Arabische Christenleiders toe te rusten en te bemoedigen. Afgelopen zomer hadden we twee trainings conferenties met meer dan 100 Arabische leiders in Oostenrijk en 150 in Duitsland, naast meer dan 100 leiders uit Iran.

We werkten samen met een Indonesische kerk, het Bethlehem Bible College en de Evangelical Alliance.
De resultaten waren boven verwachting en we willen doorgaan met het versterken van de Arabische kerken in Europa. “Ik ken uw werken. Zie, Ik heb voor uw ogen een geopende deur gegeven en niemand kan die sluiten.” Openbaring 3:8

We denken erover nog een aantal conferenties te beleggen voor voorgangers en jonge leiders in Europa in 2016 om ze voor te bereiden op het werk dat eraan komt. We hebben uw gebed nodig en uw hulp om zo’n visie uit te voeren om Arabieren in Europa te bereiken en vluchtelingen uit het Midden oosten.

Revive Israel is geaffilieerd met Tikkun International, een familie van bedieningen en vrienden die samenwerken voor het herstel van Israël en de Kerk.

De naam Tikkun komt uit het Hebreeuwse woord voor herstel, zoals beschreven in Handelingen 3:21 “…tot de tijden waarin alle dingen worden hersteld…” en in het traditionele Joodse concept voor redding: Tikkun HaOlam.

Onze gezamenlijke visie is het herstel en volmaken van de oorspronkelijke apostolische toewijding, die leidt tot de terugkeer van Yeshua en de vestiging van het Messiaanse koninkrijk op aarde.

Onze waarden omvatten verbondsrelaties van integriteit en loyaliteit; apostolisch/profetische leiderschaps teams; en het ondersteunen van het Messiaanse overblijfsel in het land Israël en over heel de wereld.

Onze senior adviesraad bestaat uit Dan Juster, Eitan Shishkoff, David Rudolph, Paul Wilbur en Asher Intrater, die de samenwerking begon eind jaren 70 en begin jaren 80.


“Heroines” -  Sleutelvrouwen die het pad gebaand hebben….

Sommige grote helden in de Bijbel zijn helemaal geen helden, maar heldinnen. Dit boek is een studie van een dozijn van die sleutelvrouwen die de weg gebaand hebben voor ons allemaal die wandelen in geloof in de God van Israël.

Door het bestuderen van deze vrouwen komen we een diep geheim tegen in de Schrift, een inzicht in het geheime plan van God, dat Hij ontworpen heeft voor de grondlegging der wereld.  Alleen door het begrijpen van het geloof van deze vrouwen kan deze geheimzinnige openbaring gevonden worden.

Dit boek is bedoeld als een studie dagboek. Het gaat over zaken van het hart. In mijn eigen persoonlijke gebeden identificeer ik me met deze 12 bijzondere vrouwen. Ik probeer “in hun schoenen te gaan staan” en de inspiratie en het inzicht te krijgen die zij hadden.

Ik wil die identificatie met jullie delen in de hoop dat die ook jullie bemoediging en inspiratie zal geven.

Koop NU!


Aglow Global Conference

We nodigen je uit om mèt Asher te komen naar de Aglow International Global Conference in Indianapolis, in november, waar hij een van de hoofdsprekers zal zijn. Hij wordt vergezeld door zijn vriend Harun Ibrahim, een voormalig Moslim, die nu gelooft in Jezus, samen met Christenleiders vanuit de hele wereld. Het wordt een geweldige tijd van vieren en samenzijn.

Registreer vandaag.


Terug