Terug naar de artikelen

logo

©23. januari 2015 Revive Israel Ministries

Keerpunt

door Asher Intrater

Dit jaar 2014-2015 vertegenwoordigt een belangrijke keerpunt, en wordt door velen als  "Shemita" jaar  (Jubeljaar) op de Joodse kalender erkend.  Deze week markeert de 70e verjaardag van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz in Zuidwest Polen, in de buurt van Krakau. Naar schatting 1,1 miljoen Joden werden daar tussen 1942 en 1945 door de nazi's  vermoord (met inbegrip van verschillende familieleden van mijn opa). Op 27 januari kwamen de Sovjets Auschwitz binnen en bevrijdden de overgebleven 7000 gevangenen, allen uitgehongerd en met bevriezingsverschijnselen.

Niet alleen werd Auschwitz bevrijd, maar de Tweede Wereldoorlog als geheel eindigde,  met inbegrip van de gevechten in het Midden-Oosten en de Pacifische Rand (in de Grote Oceaan).  Dit betekende ook het einde van een belangrijke periode van 70 jaar voor Japan en de omringende landen.

Zeventig jaar wordt in de Schrift beschreven als een periode om de  historische profetieën en oordelen (straffen) te vervullen. (Jeremia 25:11, Daniël 9:24).  De periode van 70 jaar is verbonden met het concept van "de bezoeking van de zonden van de ouders" (Exodus 20:5) en een 70 jarige levensduur (Psalm 90:10).  Zeventig jaar voltooit min of meer de cyclus van de ene generatie naar de volgende, die geboren wordt, het overlijden van de eerste generatie. Vandaag zijn de laatste getuigen van de WWII periode bijna allen gestorven.  De huidige generatie heeft weinig emotionele band met wat er toen is gebeurd.

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is er een zekere overdracht van de "visie" van de Nazi's om de Joden uit te roeien naar de radicale Islam van  vandaag gekomen. Dit jaar 2014-2015 heeft  de verklaring van ISIS, een  Islamitische Staat te zien gegeven. Dit is een belangrijke ontwikkeling in de visie van de Islamitische wereld. Alle terroristische groeperingen, van Hamas, tot Hezbollah, tot Al Qaeda, keken uit naar de vernieuwing  van een kalifaat (een wereldwijd islamitische rijk), maar ze zagen zichzelf niet als dat rijk.  ISIS  verklaart dat de natie van het kalifaat is begonnen. 

 Europa en de Verenigde Naties lijken weinig begrip te hebben van het gevaar, dat er aan de hand is. In deze tijd, 70 jaar na de Holocaust, is alleen het land Israël, dat duidelijk over de dreiging van de Islamische Jihad in onze generatie spreekt, en alleen vertegenwoordigers uit Israël citeerden de Bijbel in de Algemene Vergadering van de VN.

Tijdens dezelfde periode hebben we belangrijke ontwikkelingen in het lichaam van Christus gezien. Het grootste aantal christelijke gelovigen is vandaag in Azië te vinden, niet in het westen. De opkomst van de kerk van Azië is een paradigma verschuiving van dimensies die  in bijna 2.000 jaar niet gezien is.  Bovendien is het  Messiaanse overblijfsel  zich in de gerestaureerde natie Israël langzaam maar zeker aan het ontwikkelen en rijpen. Dit geestelijk herstel van Israël is ook een paradigma verschuiving van profetisch belang, die niet meer sinds de eerste eeuw gezien is.


Erfenis

door Paul Wilbur

Erfenis is een geweldig woord voor me in deze tijd. Wat zijn we aan het bouwen, met wie zijn we aan het bouwen, en aan wie laten we het na? “Erfenis” betekent het meer denken over de vooruitgang van de volgende generatie, dan over mijn eigen progressie.  -- Het gaat veel meer over mijn kinderen en mijn kinds kinderen, dan over mijzelf, mijn vooruitgang. Succes is verzekerd wanneer wij het juiste huis bouwen met de juiste bouwers en materialen: zalving, uitnemendheid, kracht, nauwkeurigheid, integriteit en liefde. Salomo doet het op deze wijze: “Als de Here het huis niet bouwt, bouwen de arbeiders er tevergeefs aan.” (Psalm 127:1 TLV)

Ik  verlang er wanhopig naar deel uit te maken van belangrijks, en het lijkt of we nu de controle stevig in onze handen hebben (Ja, ik spreek tot u, alle Baby Boomers, geboren tussen 1946-64). Hoe de dingen hier gaan, is grotendeels een gevolg van onze gebeden, planning, wijsheid, openbaring en de mogelijkheid het stokje door te geven aan de volgende generatie. Ik wil betrouwbaar worden bevonden en als een man wiens leven een verschil maakte voor het Koninkrijk van de komende generaties. Ik wil dat de waarheid van de  woorden van Jesaja in mijn leven  gevonden worden: “Mijn Geest die op u is, en Mijn woorden, die Ik in uw mond gelegd heb, zullen niet  wijken uit uw mond, of uit de mond van uw nakomelingen, of uit de mond van de nakomelingen van uw kinderen... van nu aan en tot in alle eeuwigheid. " (TLV) Onze erfenis is verzekerd, wanneer HIJ onze erfenis is.


Het Aanraken van Yeshua

Op deze video spreekt Asher het wanhopig verlangen naar het geloof dat genezing zal vrijzetten, niet slechts voor ons, maar ook voor onze naties. Om dit in het Engels te bekijken, klik HIER!


Terug