Terug naar de artikelen

logo

©3. januari 2014 Revive Israel Ministries

Als God neerdaalt

Klik HIER om deel 3 te kunnen bekijken van de serie –When God Comes Down! (Engels)
In deze boodschap spreekt Asher over hoe God neerdaalt om in ons te wonen, ons kracht te geven, te veranderen en één te maken door de Heilige Geest. Hij spreekt ook over de verschillende groepen mensen die in Jeruzalem waren toen de Heilige Geest werd uitgestort in Handelingen 2.
Als u ze gemist hebt, klik hier voor Deel 1
Deel 2.


Introductie tot profetieën over de Eindtijd

Door Gil Afriat

Als de Messias gekomen is, zal er vrede zijn op aarde en een vernieuwing van de natuurlijke schepping in het millennium. Hoewel, de meeste eindtijd profetieën gaan eigenlijk over de periode vlak vóór Zijn komst. Aangezien slechts 10% van de Bijbel gaat over profetieën over de eindtijd, moeten we ze bestuderen, in balans en met gepaste nadruk. (II Timotheüs 3:16)

Omdat we niet de exacte tijd weten van de komst van Yeshua, (Mattheüs 24:36) moeten we het seizoen herkennen. (Mattheüs 24:33) Hij zal komen “als een dief in de nacht” voor de onrechtvaardigen (I Thessalonicenzen 5:2), toch wil Hij niet dat wij in de duisternis verkeren over dit onderwerp. (I Thessalonicenzen 5:4).

De Bijbel zegt herhaaldelijk dat Hij spoedig komen zal (Openbaring 1:3, 3:11, 22:20) maar waarschuwt ons tegelijkertijd dat het voor ons zal lijken dat het lang duurt. (Mattheüs 24:48, 25:5; Lukas 19:11; II Petrus 3:4) Waarom? God wil dat gelovigen in iedere generatie verwachten dat Yeshua in hun tijd zal terugkomen, om zo geestelijk en op moreel gebied voorbereid te zijn en op die manier kennis van God opbouwen en intimiteit met Hem. Bovendien is het Zijn wil dat wij met passie verlangen naar Zijn komst (Openbaring 22:17; II Timotheüs 4:8), waarbij we de urgentie van het oordeel van God begrijpen en verlangen onze Heer te zien, verhoogd op Zijn troon in Jeruzalem..

Eindtijdprofetieën hebben een uiteindelijke en een gedeeltelijke vervulling. De uiteindelijke vervulling komt aan het eind van de geschiedenis, terwijl de gedeeltelijke door de geschiedenis heen in vele generaties voorkomen. Een begrip van deze dubbele aard – gedeeltelijk en uiteindelijk, heden en toekomst – geeft ons dieper inzicht als we te maken hebben met onderwijs over de eindtijd.


Bloed aan de handen

(overgenomen uit Telem Yahav, p. 14, Yediot Aharonot, 24 Dec., 2013)

(Commentaar van de uitgever: Dit transcript werd geschreven in een gevoelige tijd waarin Israël een derde groep overtuigde terroristen vrijlaat als concessie aan de vredesgesprekken georkestreerd door John Kerry. Vele Israëli  - vooral familie en vrienden van slachtoffers van de terroristen – hebben onlangs gedemonstreerd tegen deze concessie. We schrijven dit hier om waardering te hebben voor de emotionele beroering in de samenleving in Israël die gepaard gaat met zulke politieke beslissingen.)

Op 12 Oktober, 2000 reden twee Israëlische reservisten, Yosi Abrahami en Vadim Norzits, in hun rode Ford Fiesta, namen een verkeerde afslag en kwamen terecht in Ramallah. De Palestijnse politieman Raad A-sheikh bracht hen naar binnen naar de tweede verdieping van het politiebureau in Ramallah. Buiten verzamelde zich een menigte.

De verslagen van de rechtszaal van wat er vervolgens gebeurde werden deze week openbaar na een gerechtelijke vertraging van 13 jaar. A-sheikh verklaarde: “Ik pakte een ijzeren staaf van 25 centimeter. Ik sloeg de Russische soldaat (Norzits) op zijn hoofd tot hij op de grond viel en er gorgelende geluiden uit zijn keel kwamen.” Een andere Palestijnse politieman, Tarek Tabash, vertelde de onderzoekers: “Ik zag een van de soldaten op de grond liggen, huilend en Hebreeuwse woorden sprekend die ik niet kon verstaan. Ik sloeg hem drie keer op de rug met mijn houten knuppel.”

Abed al Aziz Tsalhah, een jonge Palestijn, in de menigte buiten, klom naar boven en ging de kamer binnen. Tsallah zei: “We wilden allemaal bloed zien. Ik zag de Israëlische soldaat op de vloer liggen met zijn gezicht naar beneden, met een mes in zijn rug gestoken, aan de rechterkant. Ik trok het eruit en begon nog twee, drie keer te steken en liet toen het mes in zijn rug steken. Anderen in de kamer begonnen hem te schoppen. Nadat ik hem neergestoken had deed ik een hand over zijn mond en de andere op zijn schouder zodat hij zou stikken. Ik zag allemaal bloed aan mijn handen dus ik ging naar het raam en zwaaide met mijn handen naar de mannen op het plein.

De bebloede handen van Tsallah werden een symbool van de “Lynch van Ramallah” gegrift in het collectieve geheugen van iedere Israëli, tot op vandaag. De uiteengerukte lichamen van de twee reservisten werden uit het raam op straat gegooid. Tsalhah zat tien jaar in de gevangenis en werd VRIJGELATEN drie jaar geleden, als onderdeel van de uitwisseling om Gilad Shalit vrij te krijgen. De zaak in het Palestijnse hof is nooit tot een einde gebracht.


Verslag: The Star is Born

Door Betty Intrater

In Oktober vroegen we jullie te bidden voor de Messiaans Joodse Alliantie van Israëls nieuwe theaterproductie van de musical “The Star is Born.” Hij werd opgevoerd in december en was een enorm succes. Ongeveer 1.500 mensen woonden de galavoorstelling bij in de Kibboets Brenner, zowel gelovigen als ongelovigen. Het script, de liederen en de choreografie waren allemaal in handen van plaatselijke Messiaanse gelovigen. De musical werd professioneel gefilmd door vijf cameramensen. Meer dan 80 mensen werkten aan de productie, on- en off stage. De combinatie van volwassenen en kinderen als acteurs gaf warmte aan de avond en maakte er een echte gezins aangelegenheid van. Dank u voor het gebed! (Voor meer informatie over de MJAI, ga naar www.MJAI.co.il)


Terug naar de artikelen uit 2014