Terug naar de artikelen

logo

Gebedsverzoeken: Gebed Verzoeken:
©28 mei 2009 Asher Intrater
  1. Tikkun – voor vernieuwing, verfrissing en doorbraken tijdens de Tikkun Messiaanse gemeente en leiderschap conferentie dit weekend in de VS.
  2. Call2All Hongkong -Voor een historische kennis van het evangelie op deze internationale evangelisatie conferentie deze week. En dat er aanvaarding zal zijn van de Israëlische aspecten van de visie door alle deelnemers.
  3. Israël Shavuot - deze week viert de Israëlische Messiaanse gemeenschap Shavuot (Pinksteren). Bid voor eenheid, de uitstorting van de Heilige Geest en voor succes van de nationale picknick gesponsord door de Messiaanse Alliantie van Israël.

Droom: Het drinken van de Beker van de Hoer
©28 mei 2009 Asher Intrater

Onlangs had ik een verontrustende droom. Er was een groot gebouw zoals een kerk of een conferentiecentrum. Het merendeel van de mensen daar waren gelovigen (Christenen of Messiaanse Joden). Er waren mensen van alle niveaus: van de paus tot onze medewerkers.

Op een gegeven moment begon iemand kleine verzegelde plastic bekers uit te delen (zoals bekertjes water in een vliegtuig, maar veel kleiner). Elke verzegeld kop bevatte een heldere vloeistof die met een grote slok zou kunnen worden ingeslikt. Deze vloeistof was een geest van immoraliteit. Voor sommige was het seksuele immoraliteit, voor anderen was het "geestelijk overspel". Het was een variatie van lust, hebzucht, populariteit, het beïnvloeden van mensen, het leggen van connecties, het verzamelen van eer door manipulatie, zelfs ook "dronken" zijn met een eigen "ministerie".

Al de "spirituele overspel" is diep verbonden met een geest van "bedrog". Het bedrog werkte als volgt: Mensen die vloeistof zouden drinken, kregen een glanzend gezicht, ze zagen er goed uit, ze lachten, ware aantrekkelijk, positief, energiek en welvarend. Het leek allemaal zo goed, bijna prachtig, alsof het een "zalving” van de Heilige Geest of een soort charismatische gave was. Toch was het demonisch. Deze geest misleidt mensen, waardoor ze hun zonde en geestelijk overspel niet zien. Bijna iedereen was erin gevangen, dus op geen enkele leek correctie mogelijk.  

In de droom, probeerde ik helaas ook om deel uit te maken van al de spirituele overspel, ik probeerde om een kopje te pakken te krijgen om zelf van de gezalfde vloeistof te drinken. Plotseling, in de droom, was mijn vader daar als onderdeel van de conferentie (hij is echter meer dan een decennium geleden naar de Heer gegaan.) Hij vroeg om wat tijd met mij. Ik zei: "Natuurlijk". Maar ik bleef van hem wegslippen, op zoek naar iemand om mij een van de kopjes te geven zodat ik kon drinken en eten van de spirituele immoraliteit.

Maar mijn vader bleef op zoek naar me en vroeg me waarom ik hem bleef vermijden. Dat was het moment waarop ik besefte dat ik hem vermijde, omdat ik op zoek was naar de kopjes. Zo begon ik in te zien dat ik misleid was en in zonde leefde. Toen besefte ik hoe bijna iedereen was misleid.  

Toen werd ik boos; ik begon met mijn vinger naar mensen te wijzen en te schreeuwen dat ze uit het bedrog moesten komen. Er was een oproep tot berouw en bevrijding. Het effect was als een explosie of een aardbeving. De meeste mensen reageerden positief toen ze direct geconfronteerd werden en ze werden krachtig bevrijd. Zij waren "gevangen" in de spirituele misleiding maar waren dat onbedoeld.

Toch waren er een paar mensen die de verdeling van de bekers hadden gepland en bewerkstelligt. Zij verkochten ze doelbewust. Toen ik naar hun schreeuwde en wees, weigerden zij zich te bekeren en sommigen van hen vielen ter plaatse dood neer.

Toen ik wakker werd, besefte ik dat mijn vader de Hemelse Vader vertegenwoordigde die op zoek was om mij uit mijn bedrog en zonde te breken. De vloeistof was als de beker in de hand van de grote hoer. Openbaring 17:2, 4 - "... De koningen op aarde hebben ontucht met haar gepleegd, en de mensen die op aarde leven hebben zich bedronken aan de wijn van haar ontucht... De vrouw droeg purperen en scharlakenrode kleren en gouden sieraden, edelstenen en parels. In haar hand had ze een gouden beker vol gruwelijkheden, al haar liederlijke wandaden"

Ik besefte ook dat deze drank van de Hoer dezelfde was als de geest van Jezebel en Balaam (Openbaring 2:14, 20); dat de Hoer en Jezebel dezelfde geest waren en dat ik deze demonische geest toegestaan had me te beïnvloeden (Openbaring 2:20).

Ik voelde ook de Vreze des Here: Ik had deze afgelopen maand problemen met keelontsteking en bronchitis en ik herinnerde me eraan dat Yeshua zei dat Hij de dienaren van Jezebel in een ziekbed zou gooien totdat zij zich zouden berouwen (Openbaring 2:22). Au.

Opmerking: ter verduidelijking. Ik ben niet betrokken bij enige vorm van immoraliteit of het plegen van de zonde. Maar de droom sprak over een bedriegende geest, van spiritueel overspel en van een invasie van de geest van de hoer in de kerk (mijzelf inbegrepen) in deze eindtijd. God zoekt de gedachten en de harten in deze kwesties (Openbaring 2:23).
Dus, waar gaat dit over?

Openbaring 2:16 - Breek toch met het leven dat u nu leidt, anders kom ik binnenkort naar u toe en zal ik hen met het zwaard uit mijn mond bestrijden.
Openbaring 18:4 - Ga weg uit die stad, mijn volk, zodat je geen deel hebt aan haar zonden en ontkomt aan de plagen die haar zullen treffen.

Gebed: "God, help ons om echt berouw hebben van onze zonde en om uit de geest van bedrog en overspel te komen. Verwijder dit nu van mij. In de naam van Yeshua, amen."

Terug naar de artikelen uit 2009