Terug naar de artikelen

logo

Update – 17 januari 2008
©Januari, Asher Intrater

Israelische veiligheid
De gevechten rond de Gaza strook zijn vandaag verhevigd.
Meer dan 50 Qasam raketten zijn vandaag vanuit Gaza naar Israël afgevuurd, voor het eerst bereikten deze raketten de Israëlische stad Ashkelon.
Carlos Chavez, een vrijwilliger uit Equador, is in de rug geschoten door een Palestijnse sluipschutter terwijl hij bezig was op het land van een Israëlische Kibboets aan de grens.
23 Palestijnen zijn gedood, waaronder de tweede zoon van Hamas leider Mahmud Al Zahar en één van de leiders van de Islamitische Jihad in Gaza.
Ongelukkigerwijs zijn er ook 3 onschuldige Palestijnen gedood toen een Israëlische raket zijn doel miste.

Israëlische politiek
Avigdor Lieberman kondigde vandaag aan dat hij zijn partij “Israël Beitinu” terugtrekt van de coalitie. De coalitie blijft achter met slechts 67 zetels (29 voor Kadima, 19 voor de Arbeiderspartij, 12 voor Shas, 7 voor de partij voor de gepensioneerden).

Zuid-Koreaanse verkiezingen
Zuid-Korea koos in december Lee Myeong Park (in het Westen bekend als Bak) als de nieuwe president. Bak is een evangelisch Christen en het voormalige hoofd van het gigantische Hyunday. Zijn verkiezing reflecteert waarschijnlijk meer het verlangen van vele Zuid-Koreanen naar verbeteringen in de economie dan dat het Christelijke waarden bekrachtigd. Ondanks dat, zijn verkiezing zal hopelijk een doorbraak zijn voor het land, spiritueel en economisch.

Het feit dat Zuid-Korea een evangelische Christen als president heeft en dat Ban Ki Mun the Secretaris Generaal van de VN is (ook al is hij geen Christen), plaatst Zuid-Korea in een bijzondere invloedrijke positie voor de komende jaren. Ik geloof dat Ban en Bak een kans voor de biddende Christenen in Korea symboliseren om de volken en regeringen van Azie te bereiken voor Gods koninkrijk.

Lapid Getuigenis
Yair Lapid, een bekende Israëlische televisie gastheer en de zoon van het voormalige lid van de coalitie Tommy Lapid, schreef het volgende artikel in "YNet". Hieronder is mijn vertaling van specifieke stukken, welke mogelijk inzicht geven in één van de redenen waarom de kleine Staat Israël zo belangrijk is voor ons Joden:

In februari 1945, mijn vader was 13 en hij leefde in een kelder in het getto van Boedapest, waar hij voornamelijk in leven bleef door het eten van het vlees van dode paarden die van de straat werden getrokken. Duitse en Hongaarse fascisten begonnen Joden mee te nemen op dodenmarsen. Velen werden meegenomen naar de bevroren rivier Danube waar ze gaten in het ijs moesten maken. Daarna werden ze doodgeschoten en in het water gegooid.

Op een vroegen maandagochtend werd mijn vaders wijk omsingeld door de Nazi’s en werden ongeveer 600 mensen meegenomen voor een dodenmars. Op een gegeven moment vloog een Russisch gevechtsvliegtuig laag over en de Duitse soldaten richtten hun geweren er op. Op dat moment kon mijn vader zich verstoppen achter een openbaar toilet die groen geverfd was. De Nazi soldaten merkten niet dat hij mistte en de dodenmars ging verder zonder hem. Zes uur later was geen van de anderen meer in leven.

Mijn vader zwierf door de straten van Boedapest en omdat hij nergens heen kon is hij uiteindelijk teruggegaan naar het getto hopend wachtend dat de Russische troepen zouden komen voor de volgende dodenmars.

Vele jaren later reisde ik met mijn vader naar Boudapest. Terwijl we door de straten heen liepen stond hij plotseling stil en begon te huilen. Hij wees op een groen geverfd openbaar toilet en zei: “Dat is het. Dat is de plaats waar ik werd gered. Dat is de plaats waar Zionisme in mij geboren is. Iedereen in de wereld heeft een plaats waar hij heen kan. Hier realiseerde ik dat ik ook een plaats nodig had maar geen had.

Daar stonden we, twee volwassen mannen, huilend en een groene muur omhelzend...

Redding getuigenis
We willen de Heer danken voor Shani’s vader die vorige week voor de eeuwigheid is gered. Moge de Heer doorgaan met Zijn werk in dit dierbare gezin.

Bediening getuigenis
We willen de Heer danken en vragen voor uw continue gebed voor de vele mogelijkheden voor onze bediening die de Heer ons gegeven heeft de afgelopen paar weken.

Bid voor de geboorte van vruchten van ontmoetingen en tijden van doceren met: Chuck Pierce zijn Nieuw jaar Profetische conferentie, Seattle Community Fellowship, Christian City Church of Dallas, Women's Aglow internationale leiding, the Israëlische Messiaanse Soldaten conferentie, de GOD TV internationale leiding, the Jeruzalem jong volwassenen groep, Gateways Training School, El Shaddai Gemeente, a nieuwe tieners discipelschap groep, Ahavat Yeshua Gemeente, Revive Israel Equipping Center, en vele, vele persoonlijke mogelijkheden om te getuigen voor ons gehele team hier in Israël.

Wow! Dat was alles de afgelopen drie weken. Dank u dat u met ons bent. We hebben u nodig en waarderen u in grote mate.


Terug naar de artikelen uit 2008