tilbage til artikler

logo

Revive Israel ministerier
©6. december, 2013 Revive Israel Ministries

Bøj ikke knæ for Baal

Af Asher Intrater

Apostelen Paulus henviste til de jødiske troende på Yeshua som ”en test” (Romerbrevet 11:5). Han sammenlignede dem med de 7000 mænd på Elias’ tid, ”der ikke havde bøjet knæ for Baal” (vers 4). Eftersom jeg er messiansk jøde og ikke deltager i afgudsdyrkelse, er jeg bestemt kvalificeret til at være en af dem som ikke bøjer knæ for Baal.

Virkelig?

Baal var en kanaanitisk gud, som blev tilbedt af Jezebel. I Johs. Åbenbaring 2:20 får vi at vide, at vi ikke skal tolerere Jezebels ånd (og dermed Baal). Denne ånd præger det moder-ne samfund med oprør, seksuel synd og kødelig underholdning. At bøje sine knæ er en fysisk handling, men kan også afsløre ens tanker og følelser. Har jeg ladet mig selv give efter for onde fantasier?

Måske bøjer jeg mine knæ for Baal-Jezebels sensualitet og selvtilfredsstillelse, mere end jeg bryder mig om at indrømme. Måske gælder det også for dig. Jeg delte dette med vores team i sidste uge, og vi knælede alle på gulvet og angrede. Kort tid efter var jeg i det lokale indkøbscenter; nær ved indgangen var der en stor reklame med en kvinde, der kun var klædt i undertøj.

Da mærkede jeg frygten for Herren (Ordsprogenes bog 1:7; 8:13). Jeg gik ind i forretnin-gen og bad venligt, men bestemt, om at få plakaten fjernet, og om, at de ville sende denne anmodning ud til ledelsen for butikskæden over hele landet. Jeg havde en fornemmelse af, at plakaten ville være fjernet i løbet af tre dage. Tredje dag om morgenen ankom nogle medarbejdere for at fjerne plakaten. Må Gud give os nåde til ikke at bøje knæ for Baal.


Mit Hanukah-mirakel

Af Dror Zicherman

(Uddrag oversat fra avisen Yediot Ahronot 29. nov. 2013).

Under Hanukah i 2005 gjorte jeg militærtjeneste i Nachshon-enheden - en lille enhed på fire mand. Vi modtog en advarsel om potentielle terrorister. Vi oprettede et checkpoint. 50 minutter efter vi havde undersøgt biler, kom der en taxa fra Tulkarem.

Vi bad passagererne stige ud af bilen og stille sig på række. Noget syntes mistænksomt; specielt én der var iført en tyk jakke. Vi stod på ca. 15 meters afstand og bad ham åbne sin jakke. I det øjeblik hørte vi en gigantisk eksplosion. Min ven, Uri, enhedens office,r blev dræbt på stedet, og jeg blev alvorligt såret.

Derefter begyndte mit mirakel. Jeg blev samlet op af en helikopter, der tilfældigvis var i området, Da lægen, som var om bord så, hvor hårdt jeg var såret, ændrede han retning og fløj mig til Hillel Yaphe hospitalet, hvilket skar 15 minutter af flyvetiden og dermed reddede mit liv.

Jeg havde så lidt blod tilbage i kroppen, at jeg mistede bevidstheden. I 3 dage lå jeg bevidstløs i en respirator. Jeg var klinisk død, men på den ottende dag af Hanukah vågnede jeg. Da jeg så alle bandagerne og slangerne, indså jeg, hvor alvorligt jeg var såret: ben, lænd, indre organer – frygteli-ge smerter.

Senere hørte vi, at bomben bestod af 30 kilogram eksplosivt materiale, som kunne have ødelagt en halv bygning. Uri betalte med sit liv; jeg betalte med min krop. Jeg lovede mig selv, at jeg ikke ville ende i en kørestol, men at jeg en dag ville gå igen.

Jeg opfyldte dette løfte til mig selv efter halvandet år og utallige operationer. Nu, 8 år senere, er jeg kommet igennem de fysiske smerter, men jeg må dagligt kæmpe med psykiske traumer. Jeg lider af granatchock. Undertiden får det mig til at føle mig bedre tilpas, at jeg tænker på, at jeg reddede mange andre menneskers liv.

Lad os bede for forfatterens følelsesmæssige helbredelse og åndelige frelse.


Tilbage